Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki internet wybrać? Proszę o pomoc!

pepe460

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dotychczas miałem i zresztą mam internet PLAY, lecz z limitem 5GB. No właśnie. CHodzi o limit.

Chciałbym internet bez limitu... Na początek sprawdziłem UPC. Mają jak dla mnie ciekawą ofertę, ale później skapnąłem się, że ja nie mam lini telefonicznej (czy jak ona się tam zwie) Później neostrada - też mają ciekawą opcję z tym że tutaj również nie wiem czy oni nie potrzebują tej linii ;( A podobno za te internety jak to ja nazywam "linowe" trzeba płacić dodatkowe koszta natomiast ZNOWU nie jestem pewien czy to prawda ;/

A więc jaki internet wybrać? Jaki wy macie i ile płacicie?

P.S. Nie jestem pewien tak w 100% czy do tego UPC trzzeba tą linie, ale coś takiego obiło mi się o uszy, więc jeżeli się mylę, to sorry ;p

P.S.2 net tak gdzieś do 60zł a nie jakiś pędziwiatr za 100zł+

Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi i od razu za wszystkie z góry bardzo dziękuje.

<p>ramos9.jpg

<span rel='lightbox'>

Opublikowano

Ja mam Neta z Neostrady 10mb/s z fun packiem.Bardzo dobry internet nie ma żadnych problemów,przerw technicznych ,ponieważ ,kiedyś miałem z netii i co jakiś czas wyłączali neta,cały czas jakieś problemy mieli ,ale jak przeszedłem do TP wszystko było ok.

2uiyzh2.png
Opublikowano

Powiem tyle. Nie masz linii - dopłacasz 30zł.

W TP (teraz orange) możesz zgłosić, że chcesz kupić neta, ale nie masz linii. Oni wtedy wysyłają 3knypków, którzy Ci założą słup i będziesz miał linie.

Ja tak miałem, wszystko poszło dobrze.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

@up a ile płaci się za założenie takiej lini?

kiedy założy się linie płaci się normalnie za internet?wypowiadajcie się jeszcze! xD

<p>ramos9.jpg

<span rel='lightbox'>

Opublikowano

Ja kiedy z tatą zamawialiśmy TP (miech temu) to koleś z firmy od słupów przyjechał, za chwilę dwóch z TP i wkładali słupa w ziemie.

Jak bierzesz ofertę to nie powinieneś nic płacić za założenie linii. Bynajmniej ja nie płacę.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Net z UPC idzie po kablach kablówki a nie po kablach telefonicznych....

A ja Polecam Orange :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Neostrada, ja mam 6 mb/s pobiera mi max 740kb/s (niby mam 6,21 cos tam szybkosci mb :P ) i płacę 80zł. 60 za internet i 20 za utrzymanie linii. Czekałem 3 dni jak przyjechali i zrobili wszystko i śmigałem po internecie. :D

Opublikowano

Powiem tyle. Nie masz linii - dopłacasz 30zł.

W TP (teraz orange) możesz zgłosić, że chcesz kupić neta, ale nie masz linii. Oni wtedy wysyłają 3knypków, którzy Ci założą słup i będziesz miał linie.

Ja tak miałem, wszystko poszło dobrze.

30zł heh ? ..............

a po 2 TP nie montuje 1 osobie słupów ;] ( nie dostaną takiego pozwolenia )

7677c2d099021b833a41caee5dccf471150.254.196.253images.jpeg

Zakoduj se Romanie nigdy tobie nie wybaczę

Za to propagowanie tych kłamliwych przeinaczeń

Za to, że ludzie, których szanuję prosto z serca

Nie wiedza już co myśleć boś ich sprytnie ponakręcał

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Netia. Najlepszy dostawca wg. mnie, poza tym ,że jest uczciwy można się wytargować ofertę osobistą (jeśli nie jesteś randomem) i ma dobre ceny to dostarcza neta nawet do czarnej dupy i radiówkę Ci zamontuje tanio...

@groky02

Fucksiarz z Ciebie, ja jeszcze będę ze dwa lata czekał aż kanalizacje na Wawer (dzielnica wa-wy)doprowadzą, a co dopiero neta normalnego >.<

Bywalec
Opublikowano

2 lata temu jak ubiegałem się o Internet od Neostrady, kazali mi za słupy płacić koło 80 tysięcy, ponieważ mój dom jest daleko umieszczony od głównego odbiornika.

Ani Neta ani Telefonu.

Opublikowano

jak nie masz linii telefonicznej/swiatlowodu w wiosce to pozostaje ci tylko radiowy/mobilny. Dowiedz sie, czy w twojej okolicy nie ma mozliwosci zalozenia internetu radiowego, bedzie taniej od mobilnego i bez limitow.

U mnie w tym roku maja podlaczac swiatlowod i dopiero bede mial mozliwosc podlaczenia internetu z predkoscia do 20mbit/s, wczesniej byla radiowka.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...