Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie PL od zera?

Mr.Yarrkan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanie, czy opłaca się grać na PL'u, dokładniej serwer s26 Solar. Od zera? Grałbym prawdopodobnie healerem + buff. Czekam na wyczerpujące wypowiedzi.

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

Graj póki jest tanio. I tak wyposażenie dla szamnaów jest najtańsze, a tutaj jeszcze tańsze, więc opłaca się spróbować zagrać, zwłaszcza teraz - podczas eventu.

PS: Liczę na 5*

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ogólnie teraz zaczynanie od nowa gry na Polskim Globalu jest bezsensu...Stada Neosów ,które wydają niepotrzebnie pieniądze na IS...Nie Lepiej zagrać na jakimś Hard Privie typu Ravia.eu,Tiveria?

mca.png
Opublikowano

na Solarze będzie ci trudno zacząć, ponieważ ceny są niskie np.: biała perła kosztuje 900k, więc bedzięsz musiał zbierać na poty itp, jeżeli chcesz mieć łatwiejszy strat polecam ci starszy serwer.

Tak opłaca sie teraz grac na pl dużo nowość zaczynają wprowadząć itp

Opublikowano

Nie opłaca się grać na PL-u polecam metin2.sg lepsze ceny, mniej neosów i dużo polaków.

Na SG mało polaków w Jinno bo mam tam 4kk yang i nie ma kto mi eq sprzedać na pierwsze lvl'e.

Graj póki jest tanio. I tak wyposażenie dla szamnaów jest najtańsze, a tutaj jeszcze tańsze, więc opłaca się spróbować zagrać, zwłaszcza teraz - podczas eventu.

PS: Liczę na 5*

Nie dam Ci 5, bo ta odpowiedź szałowa nie jest. Wiem, że jest event, mam plan na początku bodego i potem chce misje porobić co jest dam radę?

na Solarze będzie ci trudno zacząć, ponieważ ceny są niskie np.: biała perła kosztuje 900k, więc bedzięsz musiał zbierać na poty itp, jeżeli chcesz mieć łatwiejszy strat polecam ci starszy serwer.

Tak opłaca sie teraz grac na pl dużo nowość zaczynają wprowadząć itp

A po co mi biała perła? : P Ulepszacz na wyższe lvl'e. Na poty mam z 12 k już. xD

Ogólnie teraz zaczynanie od nowa gry na Polskim Globalu jest bezsensu...Stada Neosów ,które wydają niepotrzebnie pieniądze na IS...Nie Lepiej zagrać na jakimś Hard Privie typu Ravia.eu,Tiveria?

No właśnie nowości.

a31acc0f.png

Opublikowano

Ja bym zagrał... Na początku się pomęczysz z kasą na potki itd. Ale jak już zrobisz ciut lepsze eq, ew. przyfarci Ci się i np. dostaniesz z questa item z hp... W późniejszym czasie się wyrobisz i będzie z górki... Jak chcesz zaczynać to teraz z racji eventu jest na to odpowiednia pora...

Jeśli wolisz szybkie wbijanie lvla to lepiej iść na to SG i do Czerwonych, tam najwięcej polaków... ;)

Opublikowano

Choć na Solara. Ceny malutkie i możesz sobie EQ szybko kupić. Ciągłe nowości. Na wyższych poziomach już botków nie ma.

Po prostu choć. ;)

Ja własnie ściągam Globala, bo już dawno nie grałem. :P

Słyszymy i widzimy tylko to, co jesteśmy zdolni pojąć.

Opublikowano

Ja bym zagrał... Na początku się pomęczysz z kasą na potki itd. Ale jak już zrobisz ciut lepsze eq, ew. przyfarci Ci się i np. dostaniesz z questa item z hp... W późniejszym czasie się wyrobisz i będzie z górki... Jak chcesz zaczynać to teraz z racji eventu jest na to odpowiednia pora...

Jeśli wolisz szybkie wbijanie lvla to lepiej iść na to SG i do Czerwonych, tam najwięcej polaków... ;)

^^ jak wole szybkie wbijanie lvl'a? Na SG jest taki sam exp, drop, drop yang tylko, że jak zaczynasz na 7 dni dostaniesz trzecią rękę, 2x drop, exp ringa.

Mr.Yarrkan ale ja dałem tylko taki przykład, moim zdaniem jak masz zaczynać to nie na solarze tylko na innym, to jest moje zdanie

Ale ja prosiłem o wypowiedzenie się na temat Solaru, a nie na temat innych serwerów.

Choć na Solara. Ceny malutkie i możesz sobie EQ szybko kupić. Ciągłe nowości. Na wyższych poziomach już botków nie ma.

Po prostu choć. ;)

Ja własnie ściągam Globala, bo już dawno nie grałem. :P

Ja grałem niedawno, na solarze miałem eq +9 na pierwsze lvl'e, ale sprzedałem. 5 lvl up bodym, wbije 15 lvl i robię misje na event.

a31acc0f.png

Opublikowano

Zaczekaj na łączenie serverów lub idz na privy

Boże, musisz mi takim postem tu spamować w temacie? Cholera, już mi nerwy puszczają! Ja chce PL, na prywatnych grałem!

a31acc0f.png

Opublikowano

Ja zaczałem grać na Solarze i nie żałuje tego. wczoraj 12 medali i 7 małzy polecialo + 5 kawałków klejnotu co daje mi z tego samo 1kk.

Na razie ceny są niskie ale graj ;)

Opublikowano

Chciałem tak samo jak ty zaczać na s26. Ale to chyba nie warto, jeszcze to łaczenie serwerów...

Coming: Zakaz linków zewnętrznych w sygnie.

Opublikowano

^^ jak wole szybkie wbijanie lvl'a? Na SG jest taki sam exp, drop, drop yang tylko, że jak zaczynasz na 7 dni dostaniesz trzecią rękę, 2x drop, exp ringa.

Wiem co jest na SG... Ale masz bonusy expa co tydzień... ;) Więc łatwiej...

No ale widzę, że Ty bardzo napalony na PL'a więc graj tam... Z buffkiem + leczenie dasz radę ogarniać... Oczywiście bez dropka się nie obejdzie... Ew FB... Bo jakoś na to eq musisz się wyrobić... ;)

Opublikowano

Tego nawet admini nie wiedzą kiedy serwery połączą, a co dopiero my pospólstwo, ale metin zaistnieje na nowo "Na początku był chaos" i będzie i to jaki :D Co do tematu, najważniejsze mieć chęci, a widziałem w postach, że masz więc śmiało zaczynaj, teraz są eventy może skapnie ci przy tym coś extra, oczywiście jakiegoś bota lub dropka załatw bo helerem nie zarobisz ;p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Widze, że ci co pisza o "stadzie neosów" to chyba na Monastyrze co najwyżej grali. Pykaj na Solarze, sam grałem od nowa, obecnie mam 36 lv i jestem zadowolony, osób gra sporo, party zawsze znajdziesz. Ogólnie polecam

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Tak, opłaca się od 0 zacząć na solarze i to do tego szamanem. Szybko dorobisz się eq dla szamana bo jest tanie i ogólnie itemy są tanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...