Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Project Metin3.

G4K777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

wiec dogaduje sie aktualnie z osoba ile by chciala USD $ za strone: www.metin3.com.

Aktualnie to nie maja zbyt duzych zapytan :>

i wszyscy co chca dosc do teamu pisac na GG 43681149:

Szukam ludzi:

- Doswiadczonych

- Opanowanych

- Potrafiacych trzymac jezyk za zebami

- Co nie beda mnie traktowac jak kumpla.

- Co sie znaja na Plikach i edycji.

- Ortografia

- Wspolpraca

- Maja cos do przedstawienia

- co maja sporo pomyslow na serwer

- Co sie nie dogaduja

- Co szanuja zdanie innych.

- Robia to co maja zrobic

- Sa dostepni (i sie melduja jak cos mialo by nie wypalic)

- Odpisuja innym (i pisza ZW,JJ // bo mnie to wnerwia jak ktos idzie i nawet ZW nie napisze a ja czekam i czekam)

Specjalizacja:

- Grafika (2D/3D) ''Blender'' itp.

- Webmaster (Edycja/Instalacja)

- Technik (FTP,FreeBSD,Edycja Clienta)

i ludzi co potrafia robic skille itp (wlicza sie to +/- w grafika),

i ludzi co sie znaja na ''Ochronie'' plikow,serwera,strony itp.

Cos odemnie:

Mam tyle pomyslow ze wystarczy roboty na 3 lata,

kasy mi nie szkoda faza beta moze trwac nawet 3 miesiace albo i 6...

Serwer ma stac minimum w 90% gotowy, (jasne ze beda updaty itp...)

Mam wymyslony nowy styl ulepszania :> nie +1 +2 +3 ^^

............

Pieniadze na licenzje sa tak samo jak pieniadze na Dedyka i opatentowanie serwera.

TYLKO OSOBY 17/8+

17 latki tylko tacy co maja za pare miesiecy 18nastke np za 4 miesiace,

Czemu 17/8+ ??? prawdopodobnie dla bezpieczenstwa bedzie trzeba podpisac papier na ktorym bedzie wyraznie napisane

ze wszystkie przez was zrobione PLIKI itp zostana wlasnoscia (serwera) i nie bedzie mozna ich uzywac na innych serwerach dedykowanych,. ze nie bedziecie rozpowszechniac ich.

''Skoro mam takie wymogi wiem czego chce.''

z pozdrowieniami:

G4K777

sygnag4k77756kb.jpg

EmpireOfSpitfire | Gemini | BCU

AG 82lv | 73%

Opublikowano

UP

A skąd możesz wiedzieć , że czegoś takiego nie powstanie?

Ale cóż ... to samo mówili o Mozarcie .

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Opublikowano

jak już to tworzą nowy serwer, a nie nową grę

a co za problem założyc priva?

Żeby stworzyć grę to z kilka lat trzeba nad tym siedzieć.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Szukasz osób powyżej 18 lat którzy nie będą rozpowszechniać plików.

Jak tu nie można rozpowszechnić ? Jak serwer wystartuje i każdy ściągnie to będzie miał pliki na swoim komputerze.

I przez ten fakt mogą sobie zrobić serwer bardzo podobny do waszego.

Myśl człowieku. xD

Słyszymy i widzimy tylko to, co jesteśmy zdolni pojąć.

Opublikowano

1. Czy mi się zdaje, czy Ty chcesz założyć coś na krztałt kolejnego (konkurencyjnego) oficjala w Polsce? Jeżeli tak, to wiedz kolego, że bez "licenzji" jak to napisałeś dosłownie, którą możesz otrzymać wyłącznie od twórcy gry (czyt. Ymir), nic nie zdziałasz. Jeżeli pieniądze na takową licencję posiadasz (z moich informacji ok 120.000 $ - Metin 2 SG), to zaszczyć to forum, podaniem tej sumy. Po założeniu serwera, tak czy inaczej jako spółka jawna, będziesz musiał podać kapitał początkowy w rejestrze przedsiębiorców, więc czemu nie ujawnić go teraz. BTW. W ostatni czwartek nie było trafienia 6'stki w Lotto :D

2. Poza tym, jeżeli chcesz się bawić w 'takie sprawy', to polecam zapoznać się dokładnie z zasadami managementu i marketingu.

3. Polecam przed zainicjowaniem Twoich planów, poprawić składnię i ortografię, bo po prostu widoczne są rażące luki ;)

4. Nie sądzisz chyba, że opatentujesz pliki (nawet zmienione pliki Ymiru, to i tak po prostu przeróbka. Patent posiada Ymir, a z efektywnością ochrony plików jest jak widzicie - privków do woli)

Druga sprawa, że opatentowanie i tak by Ci nic nie dało, bo prawdopodobnie kilka dni po otwarciu , Twoje pliki serwerowe były by ogólnodostępne, a serwer na 80% "zgaszony" przez konkurencję (osoby prywatne, posiadające własne dochodowe serwery). System zabezpieczeń nie ma tu żadnego znaczenia. Im lepsze zabezpieczenie, tym większe prawdopodobieństwo, że ludzie będą chcieli je złamać, by odkryć co jest w środku.

3. Jeżeli bardzo się napaliłeś na ten 'patent', to wiedz, że w Polsce jest to droga przez mękę... Dodatkowo musiał byś zdecydować się na jaką skalę chcesz opatentować dane 'pliki'. Poszukaj sobie aktualnych cenników w systemach EPO (Europejski) i PCT (jeżeli chcesz uzyskać patent międzynarodowy). Lekko rzecz ujmując, zajmie Ci to dużo czasu, nerwów i pieniędzy.

Reasumując...

Pzypuszczając, że nie jest to fake (a sądzę, że jest), to Twój zapał może się zakończyć na pierwszym kroku (czyt. wykupienie pełnej licencji). Moim zdaniem kolego, odpocznij od komputera, przemyśl całą sprawę i zastanów się czy nie lepiej zająć się książką, dobrym filmem, imprezami lub aktywnością na świeżym powietrzu.

Pozdrawiam :)

P.S. Jeżeli ktoś na tym forum miał by pytania lub problemy z dziedzin ekonomii i prawa, to na ile mogę, postaram się odpowiedzieć na PW :)

Po co mi wiedza z kierunku w którym się krztałcę, skoro w wakacje jej nie stosuję i nikt poza mną nie ma z niej profitu :P

Opublikowano

To masz chujowe info bo licencja juz nie jest do nabycia i nie ymir ja sprzedaje tylo firma która całkowicie wykupila prawa do metin2 :)

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Haha chciałbym zobaczyć nowy silnik 3d w waszym wykonaniu. Zaczynaj teraz pisać, przed 22 wiekiem skończysz ;d

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Zapomniałeś dodac, że potrzebni ci będą ludzie od zakodowania clienta, phytona, assembly i duzo innych dziedzin ale juz nie bede ci się tu rozpisywał.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Zapewniam Was, że to nie fake, bo przecież domenę Metin3 wykupił GameForge, bo bał się podróbek i teraz ją sprzeda. Przecież licencja YMIR'a kosztuje kilkadziesiąt tysięcy dolarów + kolejne kilka za aktualizacje typu Katakumby. No przecież kolega będzie miał Metin3 na dedyku w OVH. HAHAHAHAAHHA

Opublikowano

Gameforge napewno nie sprzeda strony metin3.com tyle Ci powiem kolego bo ymir napewno wzioł juz kilka lat wcześniej projekt metin3.

Ryujiwiecznieżywy

NiedlabanówzaDDoSnampcforum

Opublikowano

Czy Ty chcesz założyć coś konkurencyjnego oficjala w Polsce? To mam dla Ciebie kilka rad:

-Wykup licencję od Ymir'u , twórcy gry,

-zapoznaj się z "takimi sprawami" tworzenia gry,

-popraw ortografię w temacie.

Chyba , że chcesz zrobić kolejnego priva , który postoi dwa dni i padnie.

Lord Zibi

Opublikowano

Zresztą już widze te DDoSy DoSy i inne na metin3

:D

Jaka maszyna by musiała być żeby powstrzymać to.

Ryujiwiecznieżywy

NiedlabanówzaDDoSnampcforum

Bywalec
Opublikowano

Łatwo "obejść" DDOSy, wystarczy ruszyć głową. Myślę,że to totalna ściema, już dobre parę miesięcy temu były takie plotki i nic z nich nie wyszło.

Lecz, interesująco by było, gdyby Metin3 rzeczywiście wyszedł.

Opublikowano

1. Czy mi się zdaje, czy Ty chcesz założyć coś na krztałt kolejnego (konkurencyjnego) oficjala w Polsce? Jeżeli tak, to wiedz kolego, że bez "licenzji" jak to napisałeś dosłownie, którą możesz otrzymać wyłącznie od twórcy gry (czyt. Ymir), nic nie zdziałasz. Jeżeli pieniądze na takową licencję posiadasz (z moich informacji ok 120.000 $ - Metin 2 SG), to zaszczyć to forum, podaniem tej sumy. Po założeniu serwera, tak czy inaczej jako spółka jawna, będziesz musiał podać kapitał początkowy w rejestrze przedsiębiorców, więc czemu nie ujawnić go teraz. BTW. W ostatni czwartek nie było trafienia 6'stki w Lotto :D

2. Poza tym, jeżeli chcesz się bawić w 'takie sprawy', to polecam zapoznać się dokładnie z zasadami managementu i marketingu.

3. Polecam przed zainicjowaniem Twoich planów, poprawić składnię i ortografię, bo po prostu widoczne są rażące luki ;)

4. Nie sądzisz chyba, że opatentujesz pliki (nawet zmienione pliki Ymiru, to i tak po prostu przeróbka. Patent posiada Ymir, a z efektywnością ochrony plików jest jak widzicie - privków do woli)

Druga sprawa, że opatentowanie i tak by Ci nic nie dało, bo prawdopodobnie kilka dni po otwarciu , Twoje pliki serwerowe były by ogólnodostępne, a serwer na 80% "zgaszony" przez konkurencję (osoby prywatne, posiadające własne dochodowe serwery). System zabezpieczeń nie ma tu żadnego znaczenia. Im lepsze zabezpieczenie, tym większe prawdopodobieństwo, że ludzie będą chcieli je złamać, by odkryć co jest w środku.

3. Jeżeli bardzo się napaliłeś na ten 'patent', to wiedz, że w Polsce jest to droga przez mękę... Dodatkowo musiał byś zdecydować się na jaką skalę chcesz opatentować dane 'pliki'. Poszukaj sobie aktualnych cenników w systemach EPO (Europejski) i PCT (jeżeli chcesz uzyskać patent międzynarodowy). Lekko rzecz ujmując, zajmie Ci to dużo czasu, nerwów i pieniędzy.

Reasumując...

Pzypuszczając, że nie jest to fake (a sądzę, że jest), to Twój zapał może się zakończyć na pierwszym kroku (czyt. wykupienie pełnej licencji). Moim zdaniem kolego, odpocznij od komputera, przemyśl całą sprawę i zastanów się czy nie lepiej zająć się książką, dobrym filmem, imprezami lub aktywnością na świeżym powietrzu.

Pozdrawiam :)

P.S. Jeżeli ktoś na tym forum miał by pytania lub problemy z dziedzin ekonomii i prawa, to na ile mogę, postaram się odpowiedzieć na PW :)

Po co mi wiedza z kierunku w którym się krztałce, skoro w wakacje jej nie stosuję i nikt poza mną nie ma z niej profitu :P

Najpierw popraw swoją ortografię... Kształć tam się dalej :)

Co do wszystkich wypowiadających się w tym temacie.

Nie mam pojęcia czemu próbujecie rozstrzygać w komentarzach czy to jest fake czy nie... Jeżeli ktoś z Was jest zainteresowany współpracą z tym człowiekiem to niech do niego napisze na podany kontakt, a jeżeli uważacie, że to fake to po prostu wyjdźcie z tematu. Pisanie 'to na pewno fake' jest zwykłym nabijaniem postów.

Jeśli nawet tego typu projekt powstał / powstanie to nie napalajcie się na niego, bo tworzenie nowej gry (ma to być metin3, a nie 2) trwa lata. Nawet jakby udało się autorowi zebrać team to myślę, że jest to zbyt ciężkie zadanie dla amatorów. Do takiego projektu trzeba programistów z prawdziwego zdarzenia.

Pozdrawiam.

CX7Rrj.png

Opublikowano

Chcesz kupic licencje?

to pozegnaj sie z wlasnymi updatemi, jedyne co mozesz sam robic to eventy/questy, ewentualnie zmienic bony.

dodatkowo, GF ma wykupiony monopol na europe, cala azja jest tez obstawiona, brazylia tez, USA i Canada tez, to gdzie ty chcesz ten server otwierac?;D

Opublikowano

Zazwyczaj serwery z licencja mogą to zgłaszać organom ścigania a oni się tym zajmą (bez spinki jak prywatne serwery) ;) Takie projekty raczej nie są i nie będą atakowane =]

footer_logo.png

Opublikowano

Gry się tworzy w profesjonalnym studiu przy udziale kilku tysięcy ludzi z których każdy ma swoją role mniejsza czy większa i taka gra powstaje dużo ponad rok, przykładowo Assassin's Creed wychodzi co roku, ale Ubisoft pewnie kilka lat ja robił i wiedział ile wyda kontynuacji mniej czy więcej, ale oni robią następne części około roku mając poprzednie części gry tylko poprawiając grafikę czy inne rzeczy, a wy chcecie zrobić taka grę w "domu", lepiej od razu powiedzieć ze to będzie tylko remake tego co jest, z inna oprawa graficzna, bo reszta zostanie pewnie taka sama, ale co mi tam, życzę powodzenia, dajcie później stronę, ZAGRAM Z PEWNOŚCIĄ :D

5113992856.png

Opublikowano

Wykupując licencje nie mozesz dzialac na terenie krajów pod którymi działa GF. Gdyz oni wykupili dystrybucje w wiekszosci krajów europejskich i nie tylko.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Łatwo "obejść" DDOSy, wystarczy ruszyć głową. Myślę,że to totalna ściema, już dobre parę miesięcy temu były takie plotki i nic z nich nie wyszło.

Lecz, interesująco by było, gdyby Metin3 rzeczywiście wyszedł.

przed Ddos'ami nie ma zabezpieczenia. Cześć..

4dd88eb06cd31.png

Pomozcie zbić minusy!

<3

Opublikowano

NIe ma obejścia na ddosa i zabezpieczenie przed tym atakiem jest. Otóż jest nim FireWoal (fajerłol) (nwm jak się piszę). Jest to jedyne zabezpieczenie przed atakami ddos. Tą technikę zna mało ludzi ale znam jednego który może zabezpieczyć serwer przed tym atakiem. Ale wiadomo, że chodzi tu o kaske...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...