Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Profesjonalne sterowanie Helikopterem

wencek99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam pytanka...

jak profesjonalnie strzelać?

rozglądać się po kabinie,

i sterować tak jak na tym filmiku

dlaczego on tak dziwnie strzela? kieruje jakoś tymi rakietami? chodzi mi oto że nie celuje tam gdzie celownik tylko jego rakiety latają inaczej bardziej w dole...

jak tak strzelać?

Opublikowano

Trudno powiedzieć ale jak ja np. latam samolotem to lecę normalnie nie trzymam się jakiś tam reguł albo poradników. Najlepiej będzie jak zamiast lecieć samolotem siądź na miejsce strzelca i popatrz jak on lata, a paru grach sam siądź za sterami. Jak pomogłem daj + :)

Dałem Ci +odwdzięcz się i daj i mi :D

( Dla Ciebie to kliknięcie , dla mnie to radocha )

Opublikowano

ale ja jestem w miare doświadczonym pilotem... wczoraj mialem 15k pkt nie wiemm jak to zrobiłem ale miialem 42/2 ...

ale i tak masz + za to że byłeś chętny ;P

Opublikowano

On ma umiejętność z pociskami kierowanymi to jest to ostatnie czy przedostatnie w pasku helikoptera dlatego pociski lecą w dół. Z tym skillem też potrafię na Omanie pocwaniakować parę minut ;D

Opublikowano

Aby rozglądać się na boki, przytrzymaj lewy ctrl i machaj myszką, a tak to musisz max punktow wydac na helikopter, czyli radar i również będziesz widział gdzie kto jest. A te takie profesjonalne władanie helikopterem udoskonalałem 2-3 miesiące i też bardzo ładnie mi idzie, ostatnio kupiłem nową myszkę i jeszcze sprawniejsza jest gra. PS. taka wskazówka dla Ciebie, w ustawieniach na czułość Y uzupełnił do połowy, bo jak lecisz helikopterem z góry na dół na jakiś czołg to możesz nie wyrobić aby wspiąć się w górę. :)

Opublikowano

Koxu jakiś 25 lv i sobie gra co się dziwić nudzi mu się trzeba się wczuć w helikopter i nawalać wtedy niszczysz każdegoi jak masz umiejętność, że masz te 2 rakiety przeciw-pancerne nie wiem czy tak się to piszę to jak ktoś zaznaczy pojazd to rakiety same tam lecą (nie jestem pewnien na 100 % jak coś to poprawcie)

Opublikowano

Z doświadczenia żeby lepiej latać helikopterem zauważyłem,że lepiej przestawić czułość sterowania w ustawieniach (helikoptera w grze) tak jak jest standardowo to mi te latanie nie wychodziło aż wziąłem pasek czułości na maxa i wyrównałem tak mniej więcej na środek i rozdzielczość myszki dpi 1200x1200(ale to już zależne od myszki) i dopiero nauczyłem się konkretnie latać .Co do tego filmiku on ma dobrze wymaxowane latanie co widać,że wszystko ma zaznaczone dzięki czemu wie gdzie strzelać no i do tego ma pociski naprowadzające.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...