Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Testy wydajności - brak topki użytkowników, reputacji oraz filmów w panelu bocznym.

kokosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W ciągu najbliższych kilku dni będziemy testować nowe ustawienia strony pod względem wydajnościowym. W związku z tym część paneli na stronie głównej nie będzie się chwilowo pojawiać. Jest to kontrolowana zmiana i proszę za w czasu nie panikować :-)

Przepraszamy za utrudnienia... przy okazji dzięki dla Wszystkich, którzy nas wspierają !

Wasz Admin,

kokosz

Opublikowano

Oby lepiej chodziło (teoretycznie już lepiej forum chodzi).

Cóż..ale topki bd mi brakować ;(

Powodzenia.

Opublikowano

Dla dociekliwych. W chwili obecnej te moduły wysyłają bardzo duże zapytania do bazy danych co powoduje relatywnie dłuższe ładowanie się strony. Jeśli nasze podejrzenia się potwierdzą to zapytania w przyszłości będą cachowane i aktualizowane raz na godzinę/dzień - podobnie jak modlogs. Jest to pewien eksperyment... Mogę Was informować na bieżąco... jedyne czego potrzebujemy do potwierdzenia to ruch - a ten przyjdzie zapewne jutro w godzinach popołudniowych.

Opublikowano

Szczerze to już mi mpc szybciej chodzi. :)

Mi i tak te bajery jak filmy itp nie potrzebne.

Ważne by były statusy :)

A tak prywatnie kokosz, bo mi nie odpisywałeś wgl xD

Doszła ta kasa co wpłacałem na forum w kwietniu? :P

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

W sumie to strona chodzi dla mnie normalnie klikam i od razu wskakuje... hhhmm więc jest lepiej :D poczekamy zobaczymy :D

No ale teraz w sumie nie ma co testować bo jest mało ludzi. Jak napisał Kokosz poczekamy do szczytu po południu :D

PS: Wiesz Kokosz że 27lipca był dzień administratorów IT :D więc wszystkiego naj :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Bez testów ci moge powiedzieć że czas online z tylu użytkowników wysyła mase zapytań

A a ranking na stronie głównej drugie tyle bo sie aktualizuje :)

Przecież ten czas online jest potrzebny tylko administracji wiedz po co to nam użytkownikom ?:)

Statusy też ładnie pochłaniają lecz są bardzo potrzebne :D

Opublikowano

szkoda systemu filmów, który według mnie i tak można by ograniczyć do filmów MMT.

Wszystkie z dodatków będą wracać... są integralną częścią mpc ... musimy je tylko zoptymalizować jeśli rzeczywiście okażą się skryptami bardzo obciążającymi :-)

A tak prywatnie kokosz, bo mi nie odpisywałeś wgl xD

Doszła ta kasa co wpłacałem na forum w kwietniu? :P

Dash tak. Dziękuję Tobie i innym którzy nas wsparli. Dzięki temu mogliśmy wykonać upgrade serwera w lipcu... Celowo został wykonany tak zwany "Blind switch" bez wiedzy wszystkich użytkowników po to aby nie prowokować dodatkowych aktywności ludzi, którzy chcieliby poprzeszkadzać. Jeśli jesteś zainteresowany szczegółami natury technicznej to zapraszam na PM.

Opublikowano

Te topki to bezsens żeby aktualizowały się na bierząco. Tak rzadko się zmieniają że można by dać i raz na tydzień/miesiąc i by było dobrze.

Ja po usunięciu tych badziewi odrazu poczułem różnicę :D A i to : Ostatnie tematy to jest totalnie bez sensu przy forum gdzie idzie 5 tematów na sekundę.

Opublikowano

Jak dla mnie to tych rzeczy wgl nie powinno być użytkownicy tylko rywalizują między sobą kto ma więcej czasu online itp. Ale każdy ma swoje zdanie. :) Większość ludzi to lubi więc czemu ma być to na stałe wyłączane.

bdccLsFwED.png

Opublikowano

Wolicie mieć jakieś dodatki typu czas online czy normalną szybkość forum -,-?

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

To jest dobre pytanie. Tak samo dla mnie jak i dla wszystkich w okół krytyczne jest szybkie działanie forum. Topki wrócą, ale na pewno nie w tej formie, w której były poprzednio.

Opublikowano

Wiadomo, żeby szybciej forum chodziło, ale u mnie wygląda to wszystko tak:

Więc 3 działy rozwinięte, czasem zajrze do FPP ale rzadko. I forum mi chodzi szybko, czasem błąd wyskakuje.

To jest dobre pytanie. Tak samo dla mnie jak i dla wszystkich w okół krytyczne jest szybkie działanie forum. Topki wrócą, ale na pewno nie w tej formie, w której były poprzednio.

Nie w tej formie? Co masz na myśli?

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Jak dla mnie to TOP'ka nie musi nawet wracać bo po co to. To było tylko po to żeby się ścigać z innymi. Ważne żeby było wszystko ok z forum i żeby można z łatwością je przeglądać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...