Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Zwierzęta na wakacje.

BigBoNN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemqneczko xD. Jak wiecie są wakacje, wiele osób bierze zwierzęta do domu. Większość, gdy zaczyna się rok szkolny, podczas jazdy np.,autem wyrzuca takiego psa przez okno... Takie zwierzęta nie mają szans na przeżycie. Wkurwiają mnie tacy ludzie. co o tym sądzicie?

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

No a co można o tym sądzić? Myślę, że każdy zdrowy psychicznie człowiek uważa to za zwykłe skur***stwo -.-

#don't care

Opublikowano

Ja na szczęście mieszkam na wsi :D No wybaczcie mam tyle zwierząt że nie sposób zabrać wszystkich ze sobą...

Ale dziadkowie zostają w chacie i się nimi zajmują...

jednakże takie traktowanie zwierząt jakie autor ma na myśli jest zwykłym "sk*rwestństwem",

bo niby piesek przyjaciel człowieka, a jak na wakacje to przyjaciel zamienia się w kłopot.

Jest wiele ludzi, pomocnych którzy pomogą i zaopiekują się pupilem...

Ale to co powiedział autor że nie mają szans na przerzycie to jest nie do końca prawdą,

bo każde zwierze ma w sobie drapieżnika i potrafi sobie poradzić w znalezieniu pożywienia.

No chyba że jest tak ulizany i oswojony że nie potrafi bez "pana" sobie samemu poradzić...

Jeżeli takie coś jest no to zwierze biedne nie ma szans...

Moje koty owszem są oswojone, lubią być dokarmiane mięsem, czy resztkami z obiadu.

Ale mimo to same polują i znajdują pożywienie, nie pozwalamy im wchodzić do domu nawet.

Ponieważ gdy się trochę przesadza z takim "kochaniem" swojego pupila,

to on z biegiem czasu staje się bezradny i nie potrafi się odnaleźć w środowisku mu nieznanym.

Dlatego jeżeli kupuje się psa, czy kota, należy zadbać o to żeby miał kontakt z przyrodą,

nie tylko przez smycz i wyprowadzanie go na spacer.

Gdy się mieszka w wielkim mieście, i wiadomo jakie ma się warunki i wie się że nie jest się w stanie utrzymać zwierzaka,

to się go nie kupuje, bo później możemy zrobić mu wielką krzywdę.

To jest tak samo jak ze sytuacją, gdy odchodzi od nas ktoś bliski np. bliska osoba "dziewczyna / chłopak",

czujemy rozpacz i żal, al pomyślmy co czuje zwierze gdy jego rodzina, przyjaciele, jego właściciele,

się go pozbywają i wie że już ich nigdy więcej nie zobaczy...

Wielu ludzi myśli że zwierzęta nie mają uczuć i nie czują nic, ja uważam że one czują miłość, przywiązanie i inne takie cechy,

które my odczuwamy.

Opublikowano

U mnie niedaleko domu parę dni temu ktoś wyrzucił małego kota i go przygarnąłem. Trochę się nie dogaduje z psem, ale kij. xD Ludzie co porzucają albo nie dbają o zwierzęta powinni być tak samo traktowani co te porzucone, zaniedbane zwierzęta.

ps: Ten kot właśnie śpi na moim brzuchu. : P

Opublikowano

Też mnie irytują ludzie którzy biorą sobie kotka czy pieska bo jest mały i ładny a potem go wyjebią na jakimś wypizdowie bez szans na przetrwanie.

Co gorsza znajdują się tacy którzy takiego psa przywiążą do drzewa... Nie wiem co siedzi w takich ludziach. Nie pojmuję tego.

Jeżeli już nawet chce się pozbyć tego psa czy kota to w jakiś humanitarny sposób (np. u weterynarza) ale i tak jestem przeciwny takim praktykom.

Sam mam dwa psy (jeden 17lat, drugi 2), miałem kota który poszedł gdzieś w pizdu i tyle go było widać. Do tego wszystkiego mam 8 pająków :D

Jeden z moich psów (ten młodszy) jest tak głupi że to przekracza skale no ale i tak bym go nigdy nie wyjebał na pastwę losu.

Osoby kupujące zwierzaki na sezon powinno się uświadamiać że zwierzęta rosną i nie są już takie ładne jak wtedy gdy były małe.

Może to ograniczyłoby wywalanie zwierząt bo z tego co mi się zdaje te osoby kupując psa czy kota myślą że on zawsze będzie taki mały i słitaśny.

HBV27j.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...