Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]tf2 trade

myku18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam !

Chcialbym sie nauczyć jak dobrze tradować aby na tym zarabiać jakie macie pomysly

co warto kupować za ile i gdze sprzdawać , o ile drożej itd ..

Chciclabym sobie zrobić secik na soldiera ale jak próbuje sie wymieniać to zazwyczaj przepłacam i wgl ..

tf2.jpg

Zbieram +

Opublikowano

Sprawdzaj sobie ceny na

http://tf2spreadsheet.blogspot.com/

. Jeśli ktoś oferuje ci coś nieopłacalnego, to poczekaj na innego gościa.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

Niektórzy zarabiają najpierw prowadząc tzw. scrapbanking, czyli kupowanie 2 losowych broni za scrapa, a następnie sprzedając bronie po scrapie. Moim zdaniem mało efektywny sposób, bo mało chętnych, dużo traderów, a jeśli znajdzie się jakiś nabywca to najczęściej okazuje się, że jest F2P. Mało efektywny sposób dla leniwych

Jest jeszcze skupowanie kluczy za 2.55 i sprzedawanie za 2.66. Powiem tak: nikt nie chce sprzedawać kluczy za 2.55 (albo ja miałem dużego pecha). Jeśli uda się zdobyć klucz za 2.55, najbardziej się opłaca go zostawić dla siebie...

Jeśli masz konkretniejszą sumę na start (kilka budsów?) możnesz szukać quickselli (unusuale, za nawet 50% ich wartości) i próbować opylić za więcej. Tutaj trzeba umieć stwierdzić wartość takiej czapki, bo nie ma cennika (jakiś jest, ale tak kiepski, że nawet linka nie będę podawał)

Najlepszy sposób: idlowanie kilkoma kontami. Każde konto to ok. 2 rec tygodniowo, czasem trafi się czapka, drwina, etykieta, czego nie uwzględniłem. 4 konta - około klucz tygodniowo za nic ;)

Gdy widzisz jakiś popularny strange tanio (Bushwacka za reca, Ubersaw za ~.55, sniper rifle 2 ref/mniej itd.), kupuj, a nawet się jeszcze negocjuj. Te popularniejsze sprzedasz z zyskiem bardzo szybko.

Opublikowano

dzięki :) jeżeli macie jeszcze jakieś propozycje i pomysły na zarabianie to piszcie :)

tf2.jpg

Zbieram +

Opublikowano

bo nie ma cennika (jakiś jest, ale tak kiepski, że nawet linka nie będę podawał)

http://www.tf2pricecheck.net/Forum-Unusual-Archive

Opublikowano

Siemka. Ja mogę ci zaproponować stronę internetową

www.tf2wh.com

Jest to strona angielska ale da się ogarnąć .

Sam korzystam z 8-9 miesięcy i nie zawiodła mnie

Opublikowano

iwan ta strona jest do dupy, cały czas mi się wiesza i zanim tam coś kupisz to już tego nie ma. Poza tym nie opłaca się tam trade'ować o.O

1308908520-U361982.jpg
Opublikowano

Siemka. Ja mogę ci zaproponować stronę internetową

www.tf2wh.com

Jest to strona angielska ale da się ogarnąć .

Sam korzystam z 8-9 miesięcy i nie zawiodła mnie

Tu można co najwyżej stracić. Przykład, który podałem już w innym temacie: klasyk warty 2 scrapy, czyli 4 bronie, kosztuje tam 990c. Scrap można sprzedać za 410c. Czyli klasyk kosztuje tam o 0,41 scrapa więcej niż normalnie! Płacąc w broniach (140c/szt) wyjdzie jeszcze gorzej. Skoro przy tak tanim zakupie traci się prawie pół scrapa to pomyśl, ile straciłeś przez te 9 miesięcy.

Przypominam, że autor tematu chce ZAROBIĆ, a gołym okiem widać, że na tej stronie się nie opłaca robić cokolwiek.

Opublikowano

ta strona może być przydatna

www.tf2wh.com 

Tam daje się botowi bronie on zamienia na walutę strony i możesz sobie przeglądać sklepik ja polecam sprzedawać metal z odzysku ;)

Opublikowano

Hinar napisał, że wymienianie się na tej stronie jest nieopłacalne. Zawsze bardziej opłaci ci się kupić coś od innego gracza.

0eab14ddf550.png

Opublikowano

tf2op.com
tf2tp.com

2 strony, które są jak dla mnie najlepsze do handlu, reszta jest dosłownie ujowa.

Opublikowano

iwan ta strona jest do dupy, cały czas mi się wiesza i zanim tam coś kupisz to już tego nie ma. Poza tym nie opłaca się tam trade'ować o.O

1. Musisz mieć dobry internet

2. Strona ma błąd [podobno] w konsoli botów itp.

3. Opłaca się tam kupować niektóre rzeczy

Tu można co najwyżej stracić. Przykład, który podałem już w innym temacie: klasyk warty 2 scrapy, czyli 4 bronie, kosztuje tam 990c. Scrap można sprzedać za 410c. Czyli klasyk kosztuje tam o 0,41 scrapa więcej niż normalnie! Płacąc w broniach (140c/szt) wyjdzie jeszcze gorzej. Skoro przy tak tanim zakupie traci się prawie pół scrapa to pomyśl, ile straciłeś przez te 9 miesięcy.

Przypominam, że autor tematu chce ZAROBIĆ, a gołym okiem widać, że na tej stronie się nie opłaca robić cokolwiek.

Tak chce zarobić ale ja nie mówię o całej stronie tylko o paru itemkach wiem że np. Minigun się nie opłaca kupić ale sprzedać to się opłaca. Minigun kosztuję 32$ Z resztkami a 1 ref kosztuję 4.500 więc zarobisz 7 ref :).

Opublikowano
Tak chce zarobić ale ja nie mówię o całej stronie tylko o paru itemkach wiem że np. Minigun się nie opłaca kupić ale sprzedać to się opłaca. Minigun kosztuję 32$ Z resztkami a 1 ref kosztuję 4.500 więc zarobisz 7 ref :).

Sprzedaż Miniguna Strange: 31100c

Kupno 1 metalu rafinowanego: 4500c

31100/4500=6,9(1)

Minigun chodzi po ~3 klucze, czyli 8 ref. Nawet odejmując 1 ref, aby szybko sprzedać, to jest nadal (niewiele) więcej niż na TF2WH.

Dobra strona, jeśli chce się coś szybko sprzedać? Też nie! Wczoraj wieczorem spędziłem ponad godzinę w kolejce do bota.

Current system inflation: -40.39%

Mówi samo za siebie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...