Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PHP] Początki, jakie książki do nauki polecacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mam zamiar nauczyć się PHP. Pragnę "odpowiednio" wystartować. Takżę potrzebuję porady bardziej zaawansowanych użytkowników. Oto kilka moich pytań, będę wdzięczny za odpowiedzi.

- Pragnę uczyć się z książki. Jakie polecacie ?

- Czy będę musiał się uczyć HTML najpierw? Nie chcę się tego języka uczyć, ponieważ słyszałem, że do tworzenia bardziej zaawansowanych skryptów, typu itemshop na stronie WWW, właśnie ten język mi wystarczy. Poza tym istnieje program do tworzenia stron w HTML, bez jego znajomości.

Na razie te dwa pytania. Jak przyjdzie mi więcej do głowy, to zapytam w nowym poscie. Dziękuję za odpowiedzi, i nagradzam lajkiem.

Weteran
Opublikowano

-Nie ma sensu kupować żadnych książek do php, bo za prosty to język. Równie dobrze możesz sobie wydrukować jakiś pierwszy lepszy darmowy kurs znaleziony w google.

Co najwyżej w przyszłości możesz zainteresować się książkami na temat samego projektowania stron.

-Przecież html to tylko znaczniki, które mówią w jaki sposób ma być wyświetlany tekst. Nie jest to język programowania, ponieważ nie wykonuje obliczeń. Musisz go znać chociażby dlatego, że to 'podstawa'.

Dodam jeszcze, że na mpc jest taki dział: http://www.mpcforum....enie-stron-www/

Opublikowano

Tak, wiem że jest taki dział, ale nie wiem jakim cudem nie mogłem go znaleść, dlatego napisałem to tutaj.

Dodatkowo przepraszam za to, że w złym dziale.

Dzięki za odpowiedź.

Proszę, masz lajka za odpowiedź :D

Opublikowano

Ucz się mój drogi na gotowcach, wydrukuj sobie kod i czytaj :D

Albo normalnie czytaj, myśl dlaczego taki jest kod, a nie inny...

Edytuj, przerabiaj, dodawaj swoje ...

Taka nauka jest najlepsza, kursami różnymi możesz sobie jedynie pomagać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...