Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

sura bm najwiekszy badziew?

Gość dordo39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak narazie wyexpiłem bm na 37lvl, mam duszka m3 oraz maxuje mroczne uderzenie, mam całę eq +9 i absy z PZ wiec nie powinenem miec problemu z expem a mimo to moj dmg z boja jest na tyle mały ze nie ma sensu z niego atakowac tylko stać i walic ze skilli... to samo z metkami, przecietny bodziak ubija 3razy szybciej... czy ta postac oprocz pvp które i tak jest mało istotne ma wgl jakies zastosowanie? nawet duch nie atakuje z bojowca ... naprawde cienko to widze... podajcie jakies powody dla których warto grac tą postacia x_x

Opublikowano

Dobra Dardo (oczywiście jeśli mogę się tak do ciebie zwracać), Sura BM na niskich poziomach jest strasznie upierdliwa. Ciężko się expi, wolno się bije i ze skili bardzo mało się ciacha. Ale jak historia nas nauczyła Surą BM da się wbić 99lv. Przykładem jest Kasia która teraz nie gra. Zobaczysz że od 45-50lv jak burza będziesz szedł. Jeśli nie masz FMS kup sobie z śr. +10. Zrób duszka na M5 co najmniej i zainwestuj w siłę. Wtedy duszek będzie ciachał bardzo dużo w moba. Jeśli nie masz żadnych bonów to spróbuj coś wbić na atak (nie jest to konieczne). Nie inwestuj w wit bo dzisiaj już się nie opłaca bo i tak wszyscy latają full 5b :) Jeśli myślisz że są to puste słowa to możesz mi wierzyć lub nie ale sam mam Surę BM 78lv. Więc da się tylko średnio 2razy więcej czasu trzeba poświęcić na eq. No i Wojownik bije więcej bo ma RIB'y i Aure. Ale uwierz. Od 50-60lv już lajcik. Teraz tak spokojnie i przyjemnie się expi BM że cud, miód i malinka.

Opublikowano

No niestety tak już jest, że nie można być dobrym we wszystkim... ;) BM kozak w PvP ale w Expie wymięka... Jednak przy dobrym eq, czytaj. silny na mooby z aktualnie którymi walczysz + srki w fmsie jak walisz z boja... Coś na trutkę... + bijesz na boju i jak się naładuje ogniste uderzenie to schodzisz z konia, walisz je i z powrotem na kuca... I nie idzie tak źle... ;) Lepiej już się zrobić nie da...

Opublikowano

sura bm w siłe? eem nie widze tego jakoś.

up;

no tak a potem na +60 bede sie też wojem expił i dzielił expa na pół? -.- wole sam expic, moge wbic spokojnie pare lvli tylko ze potem bedzie to samo i tak

2up:

no ale metin głównie opiera się na expieniu i biciu metków, wiekszosc eventow tez opiera się tylko na tym, a samo pvp to mało wg mnie... jesli tylko do tego mam sure bm uzywac

3up;

mam fms sr 9 i 10% na orki w nim + 2% na orki w tarczy to wg mnie starczy... jesli chodzi o obrazenia zadawane, z defem nie mam problemu.

a duszka czytam codziennie odkąd na m1 wbiłem, nie moja wina ze nic nie wchodzi... pozatym co duch ma do expa skoro mam walic z boja?

Opublikowano

zgadzam się z nazwą tematu - BM to głupota, zwłaszcza na pl'u. Jest nim trudno grać, zwłaszcz, gdy chcemy wbić porządny lvl. Radzę ci najlepsze itemy przełożć na nową postać - WP i grać na spokojnie, niż męczyć się tą postacią.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Ja miałem BM. 65lvl.

Powiem Ci, że nawet z eq +9 nic nie zdziałasz w expieniu.

Musisz mieć dobrą broń do expa. Np. FMS+9 Śr35+ full kd+4.

Full poty(magiczne), rosy, kryt, szycie i jest jazda bm'em :)

201581433273810245187.jpeg

Bywalec
Opublikowano

Jeśli bierzesz się za Surę BM musisz mieć gruby portfel. Tylko to Cię uratuje lub inne postacie w typie dropów itp. Sura BM dopiero rozkręca się na +55 poziomie, gdy wbijesz mu skille na min. G1.

Opublikowano

Sura BM to NAJGROSZA postać do expa w tej grze. Jest za to najlepsza w PvP, ale tak jak pisałeś, zabicie kogoś nie daje ci kompletnie nic.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

2up:

no ale metin głównie opiera się na expieniu i biciu metków, wiekszosc eventow tez opiera się tylko na tym, a samo pvp to mało wg mnie... jesli tylko do tego mam sure bm uzywac

Rozumiem, ale moim zdaniem PvP to najlepsza rzecz jaka jest w tej grze... Wojenek nie liczę bo to jest magia... ;) Chodzi o to, żeby wbić lvl i się odprężać przy PvP, no i przy okazji cieszyć się z tego, że się ciśnie innych do gleby... No bo jeśli chcesz postać do metków to bierzesz WP albo Bodziaka i w tedy masz problem załatwiony... ;)

Opublikowano

nie przesadzajmy mówiąc że BM to najgorsza postać do expa, przypomnę że na s10 pierwszy 99 osiągnął sura bm więc wystarczy umieć grać.

a co do tematu, musisz mieć bardzo dobre skille i eq by w miare expic, niestety ciężko tą postacią idzie.

Opublikowano

mam fms sr 9 i 10% na orki w nim + 2% na orki w tarczy to wg mnie starczy... jesli chodzi o obrazenia zadawane, z defem nie mam problemu.

a duszka czytam codziennie odkąd na m1 wbiłem, nie moja wina ze nic nie wchodzi... pozatym co duch ma do expa skoro mam walic z boja?

Co ma duszek? Widzę że nie rozumiesz. Duszek bije nawet jak jesteś na koniu. Bijąc metina, duszek uderza np. w łuczników zabijając ich. Jak mówiłem jeśli wszystko dajesz w int to nie dziw się że mało bijesz. Zastopuj na chwilę, zrób dropa lub drop surą i uzbieraj na eq. Grunt to FMS śr. +15. Kupujesz też szkaty i dropisz z nich "dodanie bonusu" i wbijasz wszystko najpierw do fms, potem do zbroi i tarczy. W FMS wbijasz KD+4 Potwora i przeszywki. I gwarantuję że mało bić nie będziesz, co ja też pie*dolę będziesz lepszy niż wojownik.

Opublikowano

up

duszek ni zadaje obrazen gdy jestes na koniu. Surą Bm to kiedys sie moze ciezko expilo. Ale teraz? Na 50lvl robisz militara i wybierasz bonus 150 defa. Od 65 łatwo sie expi do 75. Później robisz eq do av i expisz do 86. Robisz skile na P. Łatwisz eq 40 ludzi + absy i na wojnach i Pod DT wymiatasz.

Opublikowano

Powiem tyle BM na niskim lvl jest postacią tak cienką w expie, że czasami ma człowieka krew zalać. Lecz po minięciu granicy 65 lvl to całkiem inna gra, w grocie BM sprawdza się lepiej od mentala, więc musisz zainwestować w fms sr 30+ z kd kryta i moba +4 oraz w buffke nawet 35 ze buffem jakieś 30%. Wybrałeś trochę głupi build jeżeli chodzi o skile ponieważ mogłeś jako pierwszy skill mroczne uderzenie a potem mroczną ochronkę a jako 3 skil duszka ponieważ jak widzę masz zamiar zarabiać też tą postacią. Jeżeli grasz na solarze i możesz no-life'ci to proponuje zarabiać na zasadzie kup taniej sprzedaj drożej (mam znajomego który tak zarabia więc się da) ale jeżeli gdzieś indziej to nie ma bata. Ale jak zniechęci cię ta profesja lub klasa to proponuje WP który nadaje się do pvp ale doskonały na wojny a jeżeli nie chcesz grac tą postacią proponuje daggera lub archera (bardziej dagger), który z zręcznosci podnosi mu się atak w v2 expi się idealnie na poli (a masz eq z hp, więc można tak expic) a jeżeli będziesz robic buffke to z buffem i fms z boja +eq z hp i coś na orki daje ci mozliwość spokojnego expa do 48 -55 jak kto woli potem v2 na poli 75 lvl kruk +9 z dobrymi średnimi poli buff i bossy zarobek gwarantowany. To tyle z mojej strony.

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...