Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mvuktobm.dll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy byłby ktoś w stanie podzielić się plikiem z C:\WINMX\system32 o nazwie mvuktobm.dll?

Wczoraj podczas zwiedzania youtube, pojawiło mi się ostrzeżenie o nazwie Internet Explorer ...i jeszcze coś tu było...

To było ostrzeżenie, że ktoś włamał się na mój komputer, było wspomniane coś o szantażu, że dane z komputera mogą zniszczyć małżeństwo, przyjaźń z przyjaciółmi, rodziną lub szefem (Mi to nie grozi, bo na kompie tzw. gówno mam...) ;-)

"OK" przekierowywało mnie na sprytną stronę http://oczyszczaczkomputerza.com/ z której pobrać trzeba było oczyszczacza który "naprawiłby" sprawę :-)

Poczytałem o tym, podobno to jakiś niepełno sprytny program. Żeby się go pozbyć trzeba było ściągnąć tylko Spybot Search & Delete (Coś takiego) i zeskanować kompa.

Spybot rzeczywiście go usunął i już się nie pojawił, ale chyba omyłkowo usunął również plik mvuktobm.dll ponieważ pojawia się błąd, że plik jest uszkodzony (sprawdziłem tam gdzie powinien być - nie ma go)

I prośba z pierwszej linijki...

Witam, czy byłby ktoś w stanie podzielić się plikiem z C:\WINMX\system32 o nazwie mvuktobm.dll?

Mam nadzieję, że nie waży super dużo i można go kopiować :-)

Pozdrawiam!

Opublikowano

niestety nie posiadam takiego pliko anie nie ma go w google. Pewnie to jakiejś aplikacji albo choooj go wie

Opublikowano

Faktycznie dziwny ten plik :P Nigdzie go nie ma. Jeśli on aż tak ważny to zostaje format.

Może pomoże :P

aaa

Opublikowano

Sprawdzałem właśnie, sam się zdziwiłem (ale bardziej, ładnie mówiąc wnerwiłem), że go nie ma na google...

Przed chwilą sprawdziłem na kompie brata, i zapytałem kolegę, czy ma taki plik. Nie było go u mojego brata na kompie, i kolega też go nie miał. Powiedział, że to jakiś plik systemowy który może być ukryty, bądź był to składnik wirusa który został usunięty. Tak czy inaczej, po skanie oraz restarcie komp znowu sprawnie działa.

Dzięki za próbę pomocy :-) Oczywiście wynagrodzę zaraz jakimś +