Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszust - Allegro - Metin2

Feez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mój Problem jest następujący:

Wystawiłem Yangi i paczkę eq do gry Metin2 na portalu aukcyjnym Allegro.Zgłosiła się do mnie osoba,która za wszystko oferowała 265zł.Temu "Panu" się trochę spieszyło więc zaproponował,że okaże potwierdzenie wpłaty.Niech będzie,potwierdzenie się zgadzało,więc przekazałem "kupione" przedmioty w grze.I tu sedno sprawy, po od przekazania przedmiotów nie mam pieniędzy,kontaktu z kupującym.

Co moge zrobić ? . Zgłosić na Policję ?. Jak wiemy gra zabrania sprzedaży yang,lecz allegro nie,dodam jeszcze,że wyczytałem na forum prawnym ( nie wiem czy to prawda) ,że allegro uważa regulamin gf jako nie zgodny z prawem.Ja jedynie sprzedaje czas poświęcony na zdobycie itemów i włożone w to SM.

P.S czy jak zgłosze na policje to sam sb narobię problemów ? Zdania na forach prawnych są podzielone co do legalności sprzedaży przedmiotów wirtualnych.

Opublikowano

Napisz najpierw do obsługi allegro, oni niech Ci napiszą co masz dalej robić.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Po pierwsze, poziom twojego frajerstwa wykracza poza skalę. Po drugie zgłoś sprawę do allegro, ale to pewnie nic nie da, co najwyżej kolesiowi konto zamkną. Po trzecie koleś mógł kase przez pocztę wysłac.I ile ty w ogóle czekasz? Najlepiej daj screena tego przekazu to może ktoś ci powie czy to fake czy nie.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

fałszowanie czegoś takiego to przestępstwo karalne bardziej niz tam yangi czy coś oszukał cie na realna kase jak pan uo najpierw na allegro po dane potem na copsy

ewentualnie możecie się dogadać jak się z toba skontaktuje

Opublikowano

Napisz do administracji Allegro chociaż oni nic zrobić tak na prawdę nie mogą... Powiadom pana, że jak pieniądze nie dojdą to zgłaszasz sprawę na policję za fałszowanie dowodu przelewu... Nic więcej zrobić już nie możesz... ;)

Opublikowano

@2UP jakiego frajerstwa?.Widzisz w tym kraju nie warto być uczciwym i iść komuś na rękę bo wykorzysta to przeciwko tb.

Po pierwsze, poziom twojego frajerstwa wykracza poza skalę. Po drugie zgłoś sprawę do allegro, ale to pewnie nic nie da, co najwyżej kolesiowi konto zamkną. Po trzecie koleś mógł kase przez pocztę wysłac.I ile ty w ogóle czekasz? Najlepiej daj screena tego przekazu to może ktoś ci powie czy to fake czy nie.

wysłał potwierdzenie przelewu z konta online

Dziękuję za pomoc,narazie zgłoszę sprawę do allegro potem ew podejmę dalsze kroki.

Temat do zamknięcia

Opublikowano

jak z konta online to dochodzi w dosłownie w moment kasa , więc oszukał - fałszerstwo jest surowo karane więc jak chcesz :) .

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Wiem,wiem chodzi mi bardziej o to czy ja mogę ponieść jakieś konsekwencje sprzedaży waluty z gry

Opublikowano

Co najwyżej możesz dostać perma, nie zapłacisz za to żadnej grzywny nawet.

cg4h.png

Obecnie gram na prywatnym serwerze World of Warcraft - Sunwell.pl

Bywalec
Opublikowano

Następnym razem nie idź nikomu na rękę. Zawsze czekaj na pieniądze. Jeśli ludziom się śpieszy, dają jakieś wymówki np.: że wyjeżdża na wakacje i go długo nie będzie lub coś w tym stylu, to już powinno Ci dawać do myślenia,że to oszust.

Nigdy nie ufaj drugiemu człowieku z Internetu, bo dużo na tym stracisz.

Jak pisali koledzy wyżej, zgłoś sprawę do Allegro, dopiero potem na policję. Żadnej kary pieniężnej lub innej nie dostaniesz,co najwyżej mogą Ci powiedzieć,że nic nie da się zrobić. Warto spróbować. Trzeba dawać takim ludziom, oszustom nauczkę.

Opublikowano

Narazie zgłosiłem sprawę do allegro zobaczę co oni na to.Z kupującym nie mam kontaktu,za pewne allegro napisze,żebym sprawę zgłosił na policję,lecz narazie poczekam na ich odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...