Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Władca pierscienia Gra oparta o Film oraz Gre ! Beta testy Otwarcie !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam na Imię Mateusz i jestem Fanem Filmu "Władca Pierścieni".

Wiek 19 lat.

Teraz do rzeczy.

Postanowiłem stworzyć grę opartą o ten film.

Gra może i nie ma super grafiki ale fabuła jest oraz grafika z tego Filmu.

Jest to tym Strategia typu plemiona,ogame itp nie zadna karciana ;p

Napisałem ją specjalnie dla Fanów tego Filmu i nie tylko.

Gra jest 100% Darmowa.

Są do wyboru 4 rasy

- Gondor

- Rohan

- Mordor

- Isengard

Każdy Gracz może wybrać sobie rasę którą chce zagrać

To odpiero początek Rozwoju Gry dziś do weczora postawie forum

SZukamy osób które pomogą w rozwoju gry masz jakiś pomysł na dodatek ? Napisz do mnie !

Zapraszam Wszystkich chętnych a nie pożałujecie , zobaczycie jak gra sie rozwinie !

Adres Gry : www.wladca-pierscienia.xaa.pl

wladca-pierscienia.xaa.pl

Jak się zarjestrujesz to się zaloguj i ponownie wyloguj i ponownie zaloguj i możesz już grać :) serwer sam sie nie odswierza przez co nie dostaniesz surowców jak tak nie zrobisz. ;p

Moje GG 17493436 niewidok.

Pozdro! SitrMatis

Opublikowano

Gra może i fajna ale szkoda że nie pisałeś od zera;/

Tło jest trochę dziwne bo jak jest pokazane miasto to zasłania to co powinno być widoczne.

Opublikowano

Pomysł , super!! Gorzej z wykonaniem. Szkoda , że na GVW to robisz :/ życzę szczęścia. Jak to odmienisz na coś mega to zagram nawet :)

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

Gra postawiona na Osadnicy z GVW, ładny layout ale nie do końca ukończony.

Jeśli można to ja zacznę od wytykania teraz błędów, bez urazy ale to ci się przyda poprawić w grze:

- w zakładce premium brak kodowania utf-8 - polskie znaki

- miecze co wystają z każdej z stron powinny być mniejsze

- ikonki w menu, w porównaniu z lay'em strony są za małe

- po najechaniu na ikonki, pojawia się munu które jest upierdliwe bo szybko znika, jak się zjedzie z niego, nie zawsze uda się trafić za pierwszym razem

- podczas budowy nie widać wszystkich ikonek budynku

- tytuł strony to Template a chyba powinien być inny :)

- budynki strasznie wyróżniają się z mapy

- w zakładce ataki są błędy w kodzie

- w sprzątaniu jest ten sam błąd

Dodaj liczenie surowców i inne rzeczy bo to nie jest trudne.

Opublikowano

Siema siema dzieki za informacje. Jak mówiłem to dopiero beta testy . cały silnik jest przepisywany na nowo. Forum już otwarte. będe na bierząco wszystko poprawiać .

Ikonki menu beda zmienione.

Wydobycie surowców już jest pokazane. ikonki budynków poprawione.

Pozdrawiam

Pomysł , super!! Gorzej z wykonaniem. Szkoda , że na GVW to robisz :/ życzę szczęścia. Jak to odmienisz na coś mega to zagram nawet :)

gorzej z wykonaniem tzn ?? bo nie rozumiem do konca o co Ci chodzi :) Pozdrawiam
Opublikowano

Chodzi mu o to ze jest kilka bledow i jest to robione na silniku gvw a nie od nowa.

"Caly silnik jest przepisywany na nowo" to sa tylko slowa i wszyscy co uzywaja gvw podobnie pisza zeby zapobiec wytykaniu tego ze to jest silnik z gvw.

Pomysl dobry, a jesli chodzi o dodatki to mam pomysl. Zrob tutorial cos takiego ze "wybuduj 1 raz budynek" i pokaz ze umiesz cos napisac od zera(mozesz skorzystac takze z gvw ale to bedzie widac).

Opublikowano

Chodzi mu o to ze jest kilka bledow i jest to robione na silniku gvw a nie od nowa.

"Caly silnik jest przepisywany na nowo" to sa tylko slowa i wszyscy co uzywaja gvw podobnie pisza zeby zapobiec wytykaniu tego ze to jest silnik z gvw.

Pomysl dobry, a jesli chodzi o dodatki to mam pomysl. Zrob tutorial cos takiego ze "wybuduj 1 raz budynek" i pokaz ze umiesz cos napisac od zera(mozesz skorzystac takze z gvw ale to bedzie widac).

Silnik kupiłem na gvw i zlecilem programistowi przerobienie silnika

Dzieki kolego za rady. powiem Ci że silnik prawie cały przepisany jest. Błędy poprawiam na bieżąco pomaga mi również programista. Tutorial zrobie :) i zapraszam naprawde, zobaczycie jak sie zmieni . troche czasu.

Pozdro :)

Opublikowano

Silnik mówisz że jest przepisany prawie cały, tak? Ale skoro jest przepisywany to radzę też zmienić wygląd zakładek, czyli np. ustawienia i vip bo te zakładki najbardziej rzucają się w oczy i z tego idzie wywnioskować że to jest silnik stamtąd

Opublikowano

Kurde u mnie w WoV'ie jest zakładka Ustawienia :(. Ja nie chcę by mój WoV był z GVW ;(

PS: SitrMatis - zawiodłeś mnie, zwiodłeś :

Mam pamięć dobrą jak cholera i pamiętam ,że jak hu pisałeś rok temu ,że szukasz ludzi do projektu. I w rok kurde gry nie napisałeś ? Tylko z GVW ? U mnie w WoV'ie są tylko 2 rzeczy z GVW i nie zaprzeczę - test zalogowanego (choć i tak był debilnie napisany) i liczenie czasu w JS (wtedy cienki z JS byłem. Wogóle mało umiałem)

Opublikowano

Ale tu nie chodzi o nazwę zakładki tylko o układ w jaki w niej panuje. GVW mają taki sam w każdej z swoich gier taki sam.

Ja też pamiętam że miał pomysł na tą grę rok temu :) Pisałem do niego w sprawie zlecenia na to, ale zrezygnowałem wtedy bo gra była na Osadnikach być postawiona, ja osobiście nie przepadam za silnikami z GVW.

Opublikowano

ehehe. Pieprzeni osadnicy i pieprzony silni gvw cos zmienisz i reszta sie wali ;/ teraz z kolegą bede pisać silnik od zera wszstko po mojemu bedzie.

Opublikowano

Gdybys rok temu co pierwszy raz pisales o tym zaczal pisac od zera juz bys mogl przedstawic swoja gre...

PS Nie sadze ze ci sie uda to napisac ale pokaz mi ze sie myle ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...