Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ThaumCraft - Kryształy - gdzie szukać ? + Dziwny przedmiot.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. :P

Mam pytanie jak najlepiej i gdzie szukać kryształów i surowców ( tych dodanych poprzez moda, czyli np Diaxy, ale granatowe etc. :D ) ?

Byłem w kopalni, zszedłem na poziom 9 i 3x3 tunelem szukałem surowców. Poza diaxami niczego ciekawego nie znajduję.

Na jakiej wysokości najlepiej ich szukać ? Słyszałem też, że blisko lawy.

Do tego też poboczne pytanie. Jak nazywa się taki przedmiot, nie wiem czy będziecie wiedzieć o co mi chodzi. Jest to bodajże kilof czy coś tego typu, chyba rączka jest czarna a góra czerwona, pomarańczowa - coś takiego. Po naciśnięciu tym przedmiotem w wybrane miejsce wylatuje taka kulka która prowadzi nas do kryształów / diaxów.

Czekam na odpowiedzi, standardowo lajki . ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

Przedmiot ten to Pickaxe of the Core (czy jakoś tak :D) i raczej wątpie żebyś w tunelu znalazl kryształy lepiej poszukać kopalni i tam szukać :D

Opublikowano

najlepiej szukać w opuszczonych kopalniach itp. dodatkowo dodam że jeśli zainstalowałeś moda po wygenerowaniu świata to musisz wygenerować nowy świat aby surowce się pojawiły lub odejść na mapie na tyle daleko aby wygenerował sie nowy teren.

Opublikowano

Kryształy z tego co widziałem rzadko tak nisko występują, chociaż pewnie coś jest:)

Jeśli już kopiesz tunele to proponowałbym może około 30 poziomu.

Nazwę kilofu podał @2up, ale dam Ci radę, żebyś nie przytrzymywał prawego przycisku mychy mając go w łapce, bo Ci może przypadkiem jego 1/3 zejść;D Raz klikasz i niech leci:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Dzięki wielkie !

No to już nawet wiem gdzie mam iść. :)

Jak wczoraj odszedłem w bardzo miły teren to od razu 6 niebieskich drzew i kryształ żółty. Czyli tam zacznę poszukiwania. :D

Zrobiłem DM Hammera ( Bardzo przyjemna rzecz :D ), teraz tylko czas na tego Axa.

Dzięki za komentarze, obiecane lajki i temat CLS ! :P

E9mwj60.png
Opublikowano

Dzięki wielkie !

No to już nawet wiem gdzie mam iść. :)

Jak wczoraj odszedłem w bardzo miły teren to od razu 6 niebieskich drzew i kryształ żółty. Czyli tam zacznę poszukiwania. :D

Zrobiłem DM Hammera ( Bardzo przyjemna rzecz :D ), teraz tylko czas na tego Axa.

Dzięki za komentarze, obiecane lajki i temat CLS ! :P

Pickaxe of the Core jest do znalezenia w skrzynkach albo musisz odkryc na niego przepis ale do tego sam dojdziesz :D

Opublikowano

Aha jeszcze dość ważna sprawa.

Jeśli niszczysz te "niebieskie drzewa" obok których są takie niebieskawe kwiatki to zawsze, ale to ZAWSZE zbieraj nożycami jego liście.

Dlaczego?

1)Wykorzystanie w tworzeniu odkryć

2)Będziesz mógł postawić sobie takie drzewko w thaumcraftowym laboratorium(nie testowałem, ale Pingwin mówił w filmie, że tak zrobił, bo chyba nie ma innej możliwości, chyba że obudujesz drzewo i tam labo dasz;D).

Proponuję także najpierw liście skosić, potem drewno, to będziesz mieć więcej liści(jak najpierw drewno to jak dziś tak robiłem kilkanaście liści zniknęło).

Pozdro:)

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

Ostatnio szukałem pierwszego drzewa i trafiłem na 6 od razu w zimowym lesie. Oczywiście, że miałem nożyce ze sobą! Tak na prawdę nie wiedziałem, że to ma głębsze zastosowania, ale wszystkie co do jednego liścia ogołociłem. W sumie głównie ze względu, że są piękne jako drzewa, ale teraz widzę, że się przydadzą. Dzięki ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

Taka porada, jak masz już troche kryształów, w Quaestium (stół do odkrywania receptur) można odkryć <zapomniałem jak się to nazywa>, który pozwoli ci rozmnażać kryształy, licze na like :)

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...