Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] XRAY na serwery z modami! Wykrywa nowe rudy!

Hrabia Rybeusz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

ponieważ powstają kolejne serwery z modyfikacjami publikuje wam wersję xray która działa na serwerach z modami i wykrywa nowe rudy-złoża!

Jest to specjalna wersja na Minecraft Forge.

W paczce znajduje się również wersja na Modloader.

Źródło:

http://www.minecraftforum.net/topic/639823-125x-ray-n-dtdb/

Download:

https://dl.dropbox.com/u/94301323/xray%201.2.5%20forge%203.3.7.zip

Skan pliku:

https://www.virustot...sis/1343382506/

Opis instalacji:

Jeśli gracie na serwerach z modami to zapewne została wam udostępniona paczka modów.

W takim wypadku:

a) wypakuj gdzieś paczkę,

przechodzimy do wypakowanego folderu, znajdują się tam dwa pliki,

rozpakowujemy plik "xray forge 3.3.7.zip" (druga paczka jest na zwykłego Modloadera my zajmujemy się paczką na Minecraft Forge)

c) rozpakowaną zawartość pliku wrzucamy do minecraft.jar w folderze bin minecrafta

ścieżka w Win7 : C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\AppData\Roaming\.minecraft\bin

d) odpalamy minecrafta wchodzimy na serwer z modami i cieszymy się możliwością używania mocy cheatów!

Sterowanie:

CTRL+X - ujawnia nam się menu xray, to co jest na czerwono to materiały które xray NIE WYŚWIETLA

X - uruchamiamy xray

C - rozświetlanie

V - pokazuje nam wszystkie jaskinie

Sterowanie można zmienić w opcjach gry.

MINUSY:

Minecraft Forge wykrywa go nam po prostu jako modyfikację, a więc dołączając do serwera w konsoli serwera wyświetla się informacja z jakimi modyfikacjami dołączyłeś, oto dowód:

xrayh.png

Czy da się tego uniknąć?

Tak, zmieniając nazwę modyfikacji i jej wersję na nazwę innej modyfikacji np. Rei's minimap. Na początek musisz pobrać ten program i ten plik:

Download:

https://dl.dropbox.com/u/94301323/zmiananazwy.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/file/1c1746d5f799ad90dacdc7a3e0026f608ffd8a78089d14bc563d068a3daf3617/analysis/1345706555/

Najpierw zainstaluj xray z tego tematu.

Teraz rozpakuj paczkę.

Uruchom program InClassTrans.

Otwórz w nim plik mod_xray.class

Po lewej stronie masz linijki z kodu które da się zmienić.

Szukasz "tutaj wpisz wersję modu" - po prawej stronie wpisujesz wersję modyfikacji jaką chcesz aby Ci wyświetlało.

Szukasz "tutaj wpisz nazwę modyfikacji" - po prawej wpisujesz nazwę modyfikacji jaką chcesz aby Ci wyświetlało.

Najlepszym sposobem na zdobycie wersji i nazwy modyfikacji jest jej oryginalne wgranie, następnie w menu

minecrafta klikamy MODS (musimy mieć Minecraft Forge) szukamy naszej modyfikacji

i zgapiamy jej nazwę i wersję.

Gdy wszystko zrobimy poprawnie, zapisujemy plik.

Teraz plik mod_xray.class wrzucamy do minecraft.jar

Uprzedzam gdy pobierzecie tego xray z oryginalnego tematu z minecraft forums nie będzie działała zmiana modyfikacji, musiałem zmodyfikować plik mod_xray.class specjalnie aby Forge pobierał jego nazwę.

Jeśli coś wam nie będzie stykało piszcie pod tematem.

Co jeśli jest wgrany orebfuscator?!

Wszystkie teksturki surowców które wyświetla Orebfuscator zamień na przezroczyste zostawiaj tylko to co szukasz np diamenty, schodzisz na wysokość na której one występują i szukasz typowych zgrupowań diaxów, metoda średnio skuteczna. Na tekkicie lub na serwerach z nowymi surowcami jest natomiast inaczej, zrób to co pisałem na początku ale zamień wszystkie surowce które wyświetla orebfuscator na przezroczyste, nowe materiały z tekkita będą widoczne.

To na tyle jeśli modyfikacja wam działa i się spodobała proszę o Like.

Opublikowano

Ref. Uwaga rozkminiłem jak zmienić nazwę aby nie wyświetlało xray tylko coś innego, nie będę tu wstawiał zmienionej nazwy bo wtedy mogłoby stać się to bardziej popularne i admini zaczęli by banować, więc jeśli ktoś na życzenie chciałby swoją specjalną nazwę lub nazwę jakiejś innej modyfikacji to zapraszam na PW, przyjmuje tylko zgłoszenia od ludzi którzy napisali +50 postów, jedyna wynagrodzenie za to jakie wymagam to like :)

Opublikowano

Zalosne to ja 1 mialem tego x forge poza tym Hultaj ma dostep do kazdego konta na Skallcrafcie i ma wasze passy nie polecam a co do publikacji czy masz moja zgode na to przeciez to niejest nawet twoj plik tylko moj Poprostu pogratulowac T_T

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Olej wiesz jaka jest kara za przywłaszczanie sobie czyjejś własności?Nie więc nie pisz tutaj kurwa głupot że to twoj x ray ;)

http://www.minecraftforum.net/topic/639823-125x-ray-n-dtdb/

Coż ja znalazłem tego x-raya juz z 3 tygodnie temu tydzień temu wysłałem olejowi cóż bardzo tego żałuje.

Widzicie co sie dzieje z skallcraftem

Olej niestety typowy hejter xD

ćpanie, ćpanie, ćpanie pochłonie dobrego chłopaka, zabierze cureczke mamie

Opublikowano

Haha dzięki kolego wyżej bo już sam miałem podawać źródło i zrobię to w pierwszym poście, poza tym ja ten xray zmodyfikowałem aby był niewykrywalny...i też go sam znalazłem a nie żebrałem od Ciebie likeami olejku...

Opublikowano

ref

X-ray... na serwerze z modami? Moim zdaniem porażka, po paru godzinach ban, przecież admin widzi jakie macie mody. -.-

Ty chyba nawet nie doczytałeś do końca mojego pierwszego posta, da się zmienić nazwę modyfikacji i mogę to zrobić na zamówienie, poza tym udostępniłem specjalnego na Skallcraft który posiada zmienioną nazwę.

Opublikowano

a działa to na tekkit?

@edit

działa! leci like

1356269146-U673085.png

Coming: Nieregulaminowa sygna. Max 200px.

Napiszę tylko jedno niech admin ogarnie innych modów tego forum ;)

REFRESH :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...