Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy niebieski obraz śmierci :/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam w temacie i prosze o pomoc

otóż mam taki problem jak włączam kompa to widze dwie opcje Launch repair i start windows ale jak wybieram launch

repair to nic sie nie dzieje ładuje pliki i wraca do tych dwóch opcji a jak wybiore start windows to wyskakuje mi takie coś : http://i49.tinypic.com/or2ovp.jpg i nie wiem co robić prosze oszybką i dobrą pomoc aha i próbowałem zrobić formata z

orginalną płytką windowsa odpalam pierw od płyty ładuje pliki a potem co to samo niebieski obraz.

miałem antyvira nie instalowalem żadnych nowych programów ani nic.

ten bsod wyskakuje podczas uruchamiania windowsa, system nawet nie potrafi sie podniesc

Opublikowano

1. Boot from your Windows XP CD and start the recovery console. You may need to press F6 while RC loads in order to load SATA drivers; you will then have a c:\WINDOWS console prompt.

2. Type: CD $NtUninstallKB977165$\spuninst (this is the update I had to uninstall to get out of the boot loop, other updates may be uninstalled by changing the directory name to $NtUninstallKBCODE$, where KBCODE is the KB code)

3. Type: BATCH spuninst.txt

4. Type: exit

Minuta w google

1358177528-U70874.png

Opublikowano

Więc HardWare uszkodzony w takim razie...

PS: Spróbuj odpalić Linuxa z płytki :) bez instalacji. Jak pójdzie to musisz coś jeszcze po kombinować z tym Windowsem :) a jak nawet linux się wyłoży no to tak jak napisałem na początku.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@UP

Dokładnie tak tylko linuxa ma taką opcje odpalania systemu z płyty, nie musisz go instalować :) tylko po prostu ruszy z płytki, wiadomo nie będzie chodził na świetnie jak by był zainstalowany no ale będziesz wtedy mógł sprawdzić z czym jest problem :)

No bo jeśli nawet on się wyłoży no to coś z kompem, pewnie ram..... Albo płyta główna. bądź dysk skoro nawet Win się nie ładuje.

PS: ściągnij jakiegoś lunxa może być mint to będzie iso zgraj na płytkę zabotuj i już :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

do zamknięcia jakoś udało mi sie po 30 resetach zrobić formata ;p

do zamknięcia jakoś udało mi sie po 30 resetach zrobić formata ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...