Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Build Ao Kuang

QuertosPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

250px-Ao_kuang.jpg

Ao Kuang jest jednym z czterech chińskich bogów mórz i oceanów. Typowy Mag. W grze włada wiatrem co postaramy się wykorzystać najlepiej jak potrafimy. Nasz smoczy kolega jest świetnym pusherem, jak nie najlepszym z całej dostępnej puli. Posiada swój własny escape mechanism oraz nieco crowd control.

Umiejętności

icons_aokuang_passive.jpgGraceful Winds (Pasywna)

Nasza moc magiczna jest zwiększona o 5% naszej many.

- Przydatny pasyw dzięki niemu nasz smok dostaje całkiem ładny bonus jeżeli zwiększamy swą pule magicznego paliwa.

icons_aokuang_1.jpgSquall

Ao Kuang miota strumieniem powietrza, które trafiając pierwszego wroga na drodze, zadaje 35/75/115/155/195 obrażeń magicznych (+60% naszej mocy magicznej) i spowalnia wszystkich wrogów dookoła.

- Trzecia umiejętność w kolei którą będziemy maksować. Dlaczego ? Nie jest tak potężna jak Spirit?s Tempest czy Tornadoes, jednak pozwala nam spowalniać wrogie bóstwo co często skutkuje fragiem.

icons_aokuang_2.jpgSlither

Ao Kuang zmienia kierunek wiatru, co pozwala mu poruszać się 5/8/11/14/17% szybciej przez 4 sekundy. Poruszamy się jeszcze szybciej, o 3/4/5/6/7%, za każdego wroga (do 6) w obrębie 20 stóp. Niedaleki Bóg daje mu maksymalny bonus. - Escape Mechanism jednak według mnie to zmarnowany slot na umiejętność. Za 500 monet możemy kupić Sprint który sprawdzi się o niebo lepiej niż to cudo jednak "darmowe" 24% dodatkowej prędkości się przydaje szczególnie gdy zostawimy za sobą małe tornadko cheesy.gif Zostawiamy na koniec.

icons_aokuang_3.jpgTornadoes

Ao Kuang przywołuje we wskazanym miejscu kilka tornad. Mniejsze tornado zostaje przeniesione na przeciwnika, który znajdzie się w zasięgu zadając mu 10/20/30/40/50 magicznych obrażeń (+15% naszej mocy magicznej) co 0.5 sekundy przez 3s. Odświeża się, gdy cel pozostaje w obszarze tornada.

- Nasze cudeńko które spowoduje u wielu pianę z pyska (nie tylko smoczego) oraz memowe FFFFFFUUUUUUU. Spory dmg w dodatku co pól sekundy pozwala zabić gdy wróg się tego nie spodziewa. Polecam rzucać w teamfightach bądź pod wieżami. Bierzemy na pierwszym poziomie.

icons_aokuang_4.jpgSpirit?s Tempest (Ultimate)

Ao Kuang przywołuje duszę poległego przyjaciela, rzuca on niszczący podmuch, który w swoim obszarze działania zadaje wrogom 400/500/600/700/800 obrażeń magicznych (+120% naszej mocy magicznej) i rozrzuca ich na boki.

- Kolejna piękna umiejętność chińczyka. Całkiem spory obszar jeżeli chodzi o szerokość bo o długości nie wspomne, nieraz zdarzało mi się rzucić to będąc w dżungli prosto na lane i zdobywałem przez to double kill (Celowałem oczywiście nic na ślepo). Bierzemy kolejne poziomy gdy tylko mamy okazję, uważamy jednak na ten rozrzut na boki. Może pomóc jeżeli chcemy wrzucić boga w sojuszników bądź zabrać go od nich jednak czasem źle przymierzony przynosi klęskę naszym pobratymcom.

Przedmioty

Zaczynamy grę z 2 Health Potion, Meditation oraz pierwszym poziomem Boots of The Magi. Następnie kupujemy wszystko według build ordera:

- aokuang2.jpg3 Poziom Boots of The Magi

- Rod_of_tahuti.jpg3 Poziom Rod of Tahuti

- Gem_of_isolation.jpg3 Poziom Gem of Isolation

- Obsidian_shard.jpg3 Poziom Obsidian Shard

- Warlocks_sash.jpg3 Poziom Warlock Sash

- Ostatni przedmiot jest do waszej dyspozycji jednak ja bym wrzucił tu coś na survival np Hide of LeviathanHide_of_leviathan.jpg

Opublikowano

Ao Kaung mój pierwszy i ukochany mag <3 Ubóstwiam go zwłaszcza z combo z ultem hadesa. Nieważne kto po takim kombie typek zbiera kwiatki z podłoża. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...