Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]podzielenie dedyka na vps 'jail

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

moglby mi ktos powiedziedziec jak podzielic dedyka na kimsufi 16gb ram

na 2 vps po 8gb ram ?

konto usuniete

Opublikowano

W jakiej serwerowni masz serwer jeśli mają już gotowe to polecam VMWARE ESXI 5.0 w OVh jest takie cos i świetnie się pracuje.

Tylko potem robisz Sieciówki i podpinasz IP

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

W jakiej serwerowni masz serwer jeśli mają już gotowe to polecam VMWARE ESXI 5.0 w OVh jest takie cos i świetnie się pracuje.

Tylko potem robisz Sieciówki i podpinasz IP

przy padnieciu systemu bardzo fajnie sie tez traci dane. i na to trzeba licencje kupic bo dziala tylko 30dni czy 60

Opublikowano

Kuń od kiedy VirtualBox działa na bsd?

Ps za 10zł zrobię Ci vpsy na debianie lub ubuntu ew promoxie. A jak ładnie poprosisz to za darmo + nauczę Cie instalować je

Opublikowano

od zawsze? /usr/ports/emulators/virtualbox-ose :) ja go uzywam na emulacje debianana na bsd ^ ^ cos malo sie znasz

btw. vpsy na debianie czy ubuntu sa latwe a na proxmox jeszcze latwiejsze ;)

Opublikowano

Nie zgłębiałem się w tajniki stawiania vpsów na BSD, myślałem że bsd nie obsługuję tego. Ale i tak lepiej postawić np debiana a na nim bsd ;P Debian to debian, lepsza konfiguracja i zarządzanie siecią.

@Edit:

Promox jest bardzo stabilny, można postawić vpsa do metina czyli np BSD + windowsa do zdalnego pulpitu ;P (szczególnie że 8 jest free)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...