Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2, a mój komputer. [Ważny temat]

RaymanGT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Do napisania tego tematu przyczyniłem się bardzo dokładnie i starałem się podać wszystkie informacje związane z moim problem.

Pierw opiszę ten problem:

Otóż od krótszego czasu mojemu komputerowi odbija i wyskakuje BlueScreen, gdy tylko odpalę kilka metinów.

Podpis problemu:
Nazwa zdarzenia problemu:	BlueScreen  
Wersja systemu operacyjnego:	6.1.7601.2.1.0.768.3
Identyfikator ustawień regionalnych:	1045

Sprawa jest taka, że np odpalę jednego Metina, użycie procesora jest już 40%-70% (zależy ile moobów) na rozdzielczości 1280x720 32bpp, a gdy już odpalę 2 (drugi na rozdzielce najmniejszej 800x600) już jest użycie proca 90-100% i wywala bluescreen.

Dałbym również pliki minidump, ale jakimś cudem mi je usunęło.

Na komputerze mam wszystkie nie potrzebne procesy wyłączone. (GG, Steam, Firefox etc.), i to właśnie Metin2 zżera mi 200k pamięci +.

MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+, 2,0GB RAM, NVIDIA GeForce 9600 GT

Zasilacz:

FEEL III-400 ATX
ATX 12W 2.2 COMPATIBLE
Napięcie 230 volt.

Do mojej karty mam zainstalowane te sterowniki (najnowsze):

http://www.nvidia.pl/object/win7-winvista-64bit-301.42-whql-driver-pl.html

Zanim się wypowiesz na ten temat:

1. Skanowałem komputer antywirusem AVG.
  2. Skanowałem komputer programem CCleaner, usunąłem wszystkie niepotrzebne programy na autostarcie.
  3. Skanowałem komputer programem Glary Utilities, który służy do usunięcia wszystkich niepotrzebnych śmieci.
  4. Przed każdym włączeniem gry uruchamiam program Instant Memory Cleaner, który ma na celu zoptymalizowanie pamięci RAM.
  5. Pamiętaj, że Twoja wypowiedź może zaszkodzić jeszcze bardziej, dlatego wypowiadając się bądź pewny swojej odpowiedzi, oraz nie nabijaj bezsensownie postów.
  6. W grę nie wchodzi format

Jeżeli będą jakieś pytania, na wszystkie chętnie odpowiem.

Dzięki wszystkim z góry za pomoc.

Pozdrawiam.
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sprawdz everestem jakie masz temperatury procesora zwlaszcza, a i ogolem polecam lekture z google.

http://lmgtfy.com/?q=bluescreen+identyfikator+ustawie%C5%84+regionalnych+1045

Back to BF3...

Opublikowano

Sprawdz everestem jakie masz temperatury procesora zwlaszcza, a i ogolem polecam lekture z google.

http://lmgtfy.com/?q=bluescreen+identyfikator+ustawie%C5%84+regionalnych+1045

Chodzi o takie coś?

http://scr.hu/5ip/b0mi1

Opublikowano

co to za procesor i ile masz gb ramu?mialem to samo z blue screenem wina byla w sterownikach

Czytaj dokładnie mój pierwszy post.

MS Windows 7 Home Premium 64-bit SP1

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 6000+, 2,0GB RAM, NVIDIA GeForce 9600 GT

Pamiętaj, że Twoja wypowiedź może zaszkodzić jeszcze bardziej, dlatego wypowiadając się bądź pewny swojej odpowiedzi, oraz nie nabijaj bezsensownie postów.
Opublikowano

Z tego co się orientuje, na Windows 7 jest tylko SP1.

No nie wiem , ktoś mi tam gadał o SP2. Na XP nowsze SP pomagało..

Jeśli podkręcałeś procesor, w co wątpię, możliwe że ma za mało napięcia , lub się przegrzewa. To samo dotyczy karty graficznej.

Lord Zibi

Opublikowano

No nie wiem , ktoś mi tam gadał o SP2. Na XP nowsze SP pomagało..

Jeśli podkręcałeś procesor, w co wątpię, możliwe że ma za mało napięcia , lub się przegrzewa. To samo dotyczy karty graficznej.

Owszem, na XP zmiana z SP1 na SP3 bardzo mocno pomagała, lecz to jest Win7 ;x

Nie podkręcałem procesora, jak zwiększyć napięcie procesora ?

Co mogło spowodować to, że komputer ma za mało napięcia dla procesora, oraz karty graficznej.

Opublikowano

jak ci tak bardzo zalezy na tym metku.. spróbuj zaktualizowac biosa.. chyba ze nie umiesz to sie lepiej za to nie bierz, ew uruchom jako admin albo wgraj xp ( moim zdaniem xp lepszy niz win7 ale sa gusta rozne) i nie bedzie problemow.. ;/

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

problem jest w tym ze procesor nie nadaza i win 7 broni sie przed zagrzaniem procka w postaci blue screena i restartu.nie ukrywajmy to slaby procesor.gdybys mial 4gb ram to częsc procka by sie odciazyla i z 30% przeszloby na ram

Opublikowano

Jeśli robiłeś to wszystko co napisałeś... To jest to uszkodzenie Hardware... Czyli

- Kość Ram

- płyta główna

któreś z tych podzespołów jest walnięte -.- ale jeśli robi się tak tylko gdy żyłyjesz komputer... hmm...

Sprawdź pamięć Ram takim programem Ram Test coś w tym stylu nie pamiętam dokładnie nazwy on sie uruchamia przed systemem i testuje ram przed uruchominiem systemu... I tam będziesz miał napisane czy wszystko oK :)

Jeśli tak no to płyta główna. Może być też przegrzanie...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Po lewo w zakladce "czujnik" powinny byc temperatury, tylko pokaz jak juz wlaczysz metka.

Gdy w to wchodze, nie wyświetla się nic.

http://scr.hu/5ip/lhsfc

jak ci tak bardzo zalezy na tym metku.. spróbuj zaktualizowac biosa.. chyba ze nie umiesz to sie lepiej za to nie bierz, ew uruchom jako admin albo wgraj xp ( moim zdaniem xp lepszy niz win7 ale sa gusta rozne) i nie bedzie problemow.. ;/

Uruchamiałem jako Admin, bez skutków, a raczej nie chce formatować komputera.

problem jest w tym ze procesor nie nadaza i win 7 broni sie przed zagrzaniem procka w postaci blue screena i restartu.nie ukrywajmy to slaby procesor.gdybys mial 4gb ram to częsc procka by sie odciazyla i z 30% przeszloby na ram

Czy zakup 4GB RAMu załatwiło by sprawę? Czy tu chodzi o coś innego.

Opublikowano

2 up

ram test zeby w 100% przetestowac ram potrzebuje ok.6h

up

nic nie wlozysz do lapka nawet ramu bo trzeba byloby go calego rozkrecic podzespoly sa schowane nie tak jak w pc i jest to nieoplacalne

ja mam pentium 4 i 1 gb ram win 7 i odpalam 2 metki.lyso?

Opublikowano

2 up

up

nic nie wlozysz do lapka nawet ramu bo trzeba byloby go calego rozkrecic podzespoly sa schowane nie tak jak w pc i jest to nieoplacalne

Kolejna bzdura. Wszystko zależy od płyty głównej w laptopie.

Np w mojej toshibie była jedna kość ddr2, a były 2 sloty.

Wszystko w każdym laptopie jest pod jedną małą płytą przykręconą śrubką. Tak samo dysk twardy.

Ram i dysk są to cześci wymienne jeszcze łatwiej niż w PC

Opublikowano

2 up

up

ja mam pentium 4 i 1 gb ram win 7 i odpalam 2 metki.lyso?

Ale kto napisał, że tu chodzi o laptop?

Oczywiście, to wszystko dzieje się na komputerze, aby nikt sobie źle nie pomyślał.

Opublikowano

2 metiny zuzyją okolo 500 mb ram i do tego dochodzi 90% zuzycie procka i masz laga.kolejne 500 mb na system idzie.wedlug mnie to nie ram.to procesor na 90%

Opublikowano

jak pc to dokup 2 gb ram.zwiekszy komfort pracy.napisz jaka masz plyte glowna i zasilacz

Jeżeli nie używa 2gb to nie ma sensu dokupować kolejnych. "wiekszy komfort pracy" to formułka marketingowców zeby gimbusy kupowały ram.

Opublikowano

Czytaj dokładnie mój pierwszy post.

Rozumowanie : najnowsze = najlepsze jest delikatnie mówiąc idiotycznie.

Sterowniki to bardzo częsta przyczyna bs.

Ja osobiście zmieniałem 4 razy sterowniki i najlepsze okazały się te starsze.

Radzę popróbować.

Wszystkie moje strony :)

http://goo.gl/YvP870

Opublikowano

A więc tak, rozebrałem komputer, wyczyściłem z kurzu. Komputer bez nałożonej bocznej obudowy również został bez zmian.

http://www.tinyimg.pl/0eagic7r7em9.html

2 Metiny, 100% użycia, i po 10-20min pojawia się BlueScreen.

Mój zasilacz to:

FEEL III-400 ATX
ATX 12W 2.2 COMPATIBLE
Napięcie 230 volt.

Rozumowanie : najnowsze = najlepsze jest delikatnie mówiąc idiotycznie.

Sterowniki to bardzo częsta przyczyna bs.

Ja osobiście zmieniałem 4 razy sterowniki i najlepsze okazały się te starsze.

Radzę popróbować.

Wcale tak nie rozumiem, ale to naprawdę może być wina sterowników, ponieważ mam Windows 7 od bardzo dawna, a tylko od pewnego czasu mi się tak dzieje.

Zalecasz jakieś sterowniki starsze ?

Opublikowano

Mam inny model geforca, więc swoich Ci nie polecę ale na stronie producenta na pewno coś dla Siebie znajdziesz.

Możesz spróbować tutaj :

http://www.nvidia.pl...ex.aspx?lang=pl

Instaluje inne sterowniki:

http://www.nvidia.pl/object/win8-win7-winvista-64bit-304.79-beta-driver-pl.html

Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...