Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Battlefield się zawiesza

HaryPierd3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam problem . Dziś kupiłem battlefielda 3. Mogę wchodzic na serwery, grac, ale pogram jakieś 2 minuty gra się zawiesza i słysze ten sam dzwiek [ zawieszony ] w sluchawkach . I nie da się nic zrobic . Pozostaje alt + ctrl + delete i zakonczyc aplikacje... Jak naprawic ten problem ? Trochę lipa wydac 150 zł na grę, w którą nie pogram, bo mi się zawiesza... Mam nadzieje ze to da się naprawić. Pomocy ! : D . Pozdrawiam HaryPierd3k

Opublikowano

Specyfikacja komputera ?

Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować komputer.

Opublikowano

RAM : 4 GB DDR2

Procesor : Intel? Core?2 Duo CPU E7400 @ 2.80 GHz 2.80 GHz

32 bit

Prędkośc internetu : 6 mb

Karta graficzna : ATI Radeon HD 3850

Czyli najpierw wpisac : bcdedit /set increaseuserva 2500 a potem bcdedit /deletevalue increaseuserva ? czy tylko pierwszą komendę?

Gość Zacieszynka
Opublikowano

Jeżeli masz Windows 7 64 bit ,to zmień na 32 bit ,ponieważ ja tak miałem ,jeżeli masz tak też w bc2 bądź w p4f to zmieniaj szybko. Działa na 100% ,a i to jest wina zintegrowanej karty dźwiękowej od Realtek'a

Licze na Lajka :)

Opublikowano

Repair your Battlefield 3 installation. To do this, go into your Origin Client, right-click Battlefield 3, and finally click ?Repair Install?. What will happen is that all the latest patches and updates will be installed along with a fresh boot of BF3.

Update your nVidia / ATI graphics drivers. Checkthese links for ATI users & nVidia users.

Turn off SLI / Crossfire

Try using only one GPU first (turn the other one off via your grpahics control panel)

Disable anti-aliasing and filtering

Disable V-sync

Disable background apps, and turn off your anti-virus softwar

Opublikowano

Czyli na Polski :

Napraw Battlefield 3 instalacji. Aby to zrobić, przejdź do swojego Klienta pochodzenia, kliknij prawym przyciskiem myszy Battlefield 3, a w końcu kliknij przycisk "Zainstaluj Napraw". Co się stanie, jest to, że wszystkie najnowsze poprawki i aktualizacje będą instalowane wraz z świeżym bagażniku BF3.

Zaktualizuj sterowniki NVIDII / ATI sterowniki graficzne. Checkthese linki dla użytkowników ATI i użytkowników nVidia.

Wyłącz SLI / CrossFire

Spróbuj użyć tylko jednego GPU na pierwszym miejscu (wyłączyć drugą wyłączyć za pomocą sterowania grpahics panelu)

Wyłączenie antyaliasingu i filtrowania

Wyłącz V-Sync

Wyłączenie aplikacji w tle i wyłącz oprogramowanie antywirusowe.

A przyczyną może byc karta graficzna ? ATI Radeon HD 3850

Jeżeli masz Windows 7 64 bit ,to zmień na 32 bit ,ponieważ ja tak miałem ,jeżeli masz tak też w bc2 bądź w p4f to zmieniaj szybko. Działa na 100% ,a i to jest wina zintegrowanej karty dźwiękowej od Realtek'a

Licze na Lajka :)

Jak zmienic?

Gość Zacieszynka
Opublikowano

Czyli na Polski :

Napraw Battlefield 3 instalacji. Aby to zrobić, przejdź do swojego Klienta pochodzenia, kliknij prawym przyciskiem myszy Battlefield 3, a w końcu kliknij przycisk "Zainstaluj Napraw". Co się stanie, jest to, że wszystkie najnowsze poprawki i aktualizacje będą instalowane wraz z świeżym bagażniku BF3.

Zaktualizuj sterowniki NVIDII / ATI sterowniki graficzne. Checkthese linki dla użytkowników ATI i użytkowników nVidia.

Wyłącz SLI / CrossFire

Spróbuj użyć tylko jednego GPU na pierwszym miejscu (wyłączyć drugą wyłączyć za pomocą sterowania grpahics panelu)

Wyłączenie antyaliasingu i filtrowania

Wyłącz V-Sync

Wyłączenie aplikacji w tle i wyłącz oprogramowanie antywirusowe.

A przyczyną może byc karta graficzna ? ATI Radeon HD 3850

Jak zmienic?

Format niestety ;/

P.S Czy przypadkiem nie widziałem Cię kiedyś na jakimś serwie CS'a ? Mój nick był to S43K bądź FamouS kojarzysz coś ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...