Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Lux vs Anivia

Mati24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam Lux

Klatka + slow na E dobre CC

Ulti z dużym dmg i krótkim cd

potrafi nakładać tarcze absorbującą obrażenia

Trzeba ogarnąc skillshot Q

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Polecam Luxa:

+Klatka

+Slow

+Dużym dmg ult

+Shield na obrażenia

-Papier

-Jeśli nie masz cela nie licz na trafianie ^^

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

Polecam Ci Lux. 1. skill przydatny do uciekania, lecz także według mnie bez tego skilla nie można było by zapuścić combo :) 2. skill według mnie najmniej przydatny. 3. skill też dobre DMG ma. 4. skill (ulti) cóż to mówić, miód! Często przydaje się gdy ktoś Ci ucieka z małym hp. Jeśli idę na mida, zawsze zapuszczam takie combo: 1. skill - stun, 3. skill - nie detonuje od razu, i na końcu ulti, po ulti jeśli jeszcze gość przeżył detonuję 3 skill. Tak więc moje combo: Q E R E. Zdecydowanie polecam Lux, wyfarmiona potrafi wiele zdziałać.

Game Over

Opublikowano

A ja bede odmienny i polecam ci anivie. Dobra farma. Swietne cc dominacja lini jesli ogarniesz q. Sciana ktora ma wiele zastosowan. Swietna do tf dzieki niej twoj team wygra .Oczywiscie oni tez musza ogarniac. Swietny system esc dzieki niemu mozesz zabic przeciwnika na pol lub wiecej hp lub poprostu uciec dzieki jajku ciezko do zabicia. jako ostatni item bierzez cos na tanka. Warmog albo frozen heart wtedy jestes nie do zabicia bo jak cie zabija to nie zniszca jajka a jezeli beda probowac to zgina

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Lux spokojnie rozwali Anivie na midzie ze względu na zasięg. Harass z E do pół HP, potem Klatka, rzucasz E ale nie detonujesz, ulti, detonujesz E a jajko dociskasz atakami, nawet jak się odrodzi to już Ci sie skille naładują więc znowu złapiesz w klatke i E :)

Opublikowano

Anivia, kurde żałuję, że nie umiem grać tą postacią, bo naprawdę owni.

+:

-Użyteczność w late

-Gamebreakingowe skille w tf

-Farma po 6

-Nuke

-Harass

-Robi dmg bez konkretnych itemów

-:

-Strasznie powolny aa, farma przed 6 to katorga...

-Q jest tak wolne, że nie sposób nie uniknąć nawet przez paralite.

-Jak dla mnie trochę zbyt zależna od blue.

Lux świetna farma dzięki pasywce, świetny zasięg, skille wspomagające drużyne w tf, podwójny snare, ulti co 24 sek, żyć nie umierać. AOE slow, ogromna tarcza dla całego timu i jadym. Na końcu tylko ulti żeby dobić przeciwników.

Lux jest o wiele łatwiejsza od anivii, dlatego ją polecam. Anivią trzeba naprawdę sporo się nagrać, żeby umieć nią grać.

To tyle ode mnie

Gość Landiago
Opublikowano

Anivia to moc w teamfightach, dobry escape system ze względu na bramkę lodu :) Ale jest ciężka do opanowania, nawet bardzo. :f

Opublikowano

Lux ma super pasyw i ciekawe skille (Ulti <3)

Anivią nie grałem dużo ale wiem że jest bardzo trudna do ogarnięcia chociaż na początku można grać bardzo ofensywnie bo mamy jajko :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...