Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Global VS Priv

Lord Zibi

Metin2.PL VS Privy  

51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wolisz Metin2.PL czy prywatne serwery Metina?

• Metin2.PL
    • Prywatne serwery Metin2
    • Ani to , ani to. Wol? metin2 sg , us itp.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem temat jest zbedny gdyz kazdy ma wlasne gusta i wybierze to co mu najbardziej odpowiada.

Moim zdaniem prywatne serwery sa najlepsze dlatego ,ze mozemy wybrac serwer do wlasnych upodoban i jest ich mnowstwo i mozna przebierac w ofertach. Teraz coraz wiecej osob wybiera nowe serwery ,lub te ktore powstana dlatego by walczyc o miejsca w rankingu :) A na takim globalu czy sg co mozna zrobic? po prostu grasz gdy lubisz. Kazdy bedzie mial odmienne zdanie i gusta

Opublikowano

Skoro stworzyłeś temat to chociaż się rozpisz,albo wypowiedz.

Wolę privy nie ograniczają tak mocno czasu i pieniędzy a gra się dla przyjemności.

Opublikowano

Na serwerach prywatnych można poexpić, porobić pvp, wbić duży lvl małym kosztem. Na privach zarabia się też dużo łatwiej niż na pl-u.

Moim zdaniem PL ma sens, jeżeli chcesz zagrać ot tak sobie żeby porobić pvp, pograć z kumplami, robić wypady na królestwa, bo exp i zarabianie jest już zbyt wyeksploatowane. Osobiście wolę privy, ale może kiedyś powrócę do PL-a.

Opublikowano

Moim zdaniem prywatne serwery są lepsze, ponieważ gra się tak nie nudzi. Chociaż i tak pl od czasu do czasu wciąga nas i wielkim plusem jest to, że jest stabilny to i tak wg mnie privy potrafią nas zaskoczyć swoimi nowościami, których nigdy nie będzie na PL'u.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Moim zdaniem prywatne serwery są lepsze, nie trzeba wydawać tyle pieniędzy, nawet nie trzeba w ogóle wydawać by być dobrym graczem. A na PL'u kasy żeby coś osiągnąć trzeba wydać bardzo dużo. Na prywatnych serwerach dzieje się przygoda, a na PL'u nic, nic zupełnie nic, hacker na hackerze a na hackerze, hacker. :)

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

A moim zdaniem to PL jest lepszy tylko trzeba potrafić grać bez is bo sie bez problemu da nawet do 99:)

Legenda
Opublikowano

Jak ja już miałbym wybierać to oczywiście serwer prywatny, ponieważ global to skok na kase i nic więcej. A gdyby była opcja "Nie graj w tą grę" wybrał bym to, ponieważ i serwery prywatne zaczynają schodzić na psy. To już nie ten metin co dawniej. Teraz rynek zdominują gry typu Dota 2.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Global - Wbijesz sensowny lvl i twoje konto jest dużo warte.

Priv - Wbijesz na Hardzie ten 250, a i tak konto warte prawie jak nic.

Słyszymy i widzimy tylko to, co jesteśmy zdolni pojąć.

Bywalec
Opublikowano

Jeśli posiadasz dużo pieniędzy, czasu i masz nerwy ze stali to oczywiście PL. Jeśli szukasz w grze przyjemności, zabawy, chęci poznania nowych ludzi to Prywatny Serwer. Zależy od kat. serwera możesz dużo osiągnąć w małej ilości spędzonego czasu. Moim prywatnym zdaniem wolę sponsorować normalnych ludzi, którzy w 30% [Prywatne Serwery] chcą zarobić, niż ludzi, którzy chcą zarobić w 80/90% [PL]. Prywatnych Serwerów masz do wyboru do koloru.

Opublikowano

Priv. :) Dlaczego. ? Łatwiej i milej się gra. Można niezle zarobić. Na privach typu xenox,GladoR. :)

sygnatura1w.png

Opublikowano

No to tak...

PL - stabilny, bez nowości, jednak jeśli już coś osiągniesz to masz satysfakcję, aby to "coś" osiągnąć to trzeba poświęcić więcej czasu niż na privkach, no i oczywiście gdy się znudzi a mamy dobrą postać to możemy za kilkaset złotych sprzedać

Privki - łatwo przyszło łatwo pójdzie w razie upadku lub braku przychodu z ISu, łatwiej się wbije lvle i zdobywa eq, konto jest praktycznie nic nie warte nawet takie "Pro Elo Elo", dla odprężenia warto zagrać

Inne globale, no to ja się skupię tylko na SG - lepsza wersja PL'a, łatwiej się wbija lvle, wbija skille i zdobywa eq, częste eventy,

Głos oddałem na Privki z tej racji iż na nich aktualnie gram... ;)

Opublikowano

Moim zdaniem temat jest zbedny gdyz kazdy ma wlasne gusta i wybierze to co mu najbardziej odpowiada.

Moim zdaniem prywatne serwery sa najlepsze dlatego ,ze mozemy wybrac serwer do wlasnych upodoban i jest ich mnowstwo i mozna przebierac w ofertach. Teraz coraz wiecej osob wybiera nowe serwery ,lub te ktore powstana dlatego by walczyc o miejsca w rankingu :) A na takim globalu czy sg co mozna zrobic? po prostu grasz gdy lubisz. Kazdy bedzie mial odmienne zdanie i gusta

to przynajmniej mozna się dowiedzieć ile osob ma jaki gust;)

softuser.jpg

Dawajcie + jeżeli pomogłem to nic nie kosztuje.

Jeżeli potrzebna pomoc pw pomagam tyle ile w mojej mocy.

I love Rock.

Opublikowano

Moim zdaniem Pl nie ma sensu ponieważ teraz zagraj sobie na Monastyr server ma 5 lat kox wydał np 4 tysiące złotych a ty 200zł i jesteś nikim w porównaniu do niego taka prawda . . .i wgl te małe lvle sie szybko nudzą po czasie . . . itp

A na privie też się nudzi nawet częściej tak się dzieje ponieważ za szybko wybraliśmy ten server nie pomyśleliśmy o nim a z 2 strony wydaje się cięższy

Według mnie to pl szansa na zagranie to 40% a priv to 60% więc wybieram priva ponieważ warto teraz zagrać na draenor2 niż na plu takie jest moje zdanie ; )

Opublikowano

Osobiście wolę prywatne serwery. Dużo urozmaiceń, przyjemniejsza gra.

Privy mają ten + (w większości), aby osiągnąć wszystko nie trzeba ładować w IS.

Pl jest dla ludzi bardzo cierpliwych ^_^

tumblr_o19rjjpQB21udwsc5o3_540.gif

.icon_eq.gif

Gość LastPhoenix450
Opublikowano

Osobiście wolę prywatne serwery. Dużo urozmaiceń, przyjemniejsza gra.

Privy mają ten + (w większości), aby osiągnąć wszystko nie trzeba ładować w IS.

Pl jest dla ludzi bardzo cierpliwych ^_^

Ojj nie w takiej większości, jest sporo serwerów (zwłaszcza tych gigantów) nastawionych na kasę, no bo po chuja się męczą żeby wszystko było dobrze jak potem nic z tego nie mają? Miałem serwery (elitarne, niekomercyjne i nieistniejące już) do sporej ilości gier i wiem o czym mówię, po jakimś miesiącu nuży pilnowanie porządku i lecisz na kaskę :)

@Top

metin2.sg nie ma jeb**** polaczków i nie trzeba kasy w is'ka pakować. Mniej botów i motłochu (częste na privach), polecam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...