Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] 2 Komputery na każdym BF3 się zacina :/

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

BF3 kupiłem dawno temu, w grudniu... Grałem sobie na PC i co jakiś czas BF się po prostu zacinał na amen... Nie miałem czegoś takiego że zacina zacina i nagle wgl się zacina tylko tak bez żadnego ostrzeżenia nagle jep... No i musze po prostu zamykać proces...... Stwierdziłem że to od kompa robiłem kupe różnych rzeczy... I dałem sobie spokój...

Trudno może komp nie wyrabia

AMD anthlon 2.9Ghz 3 rdzenie

3GB Ram

Windows 7 32bit

ATI Radeon 5700 1GB GDDR5

Jakiś czas temu kupiłem sobie laptopa

Intel i5 turbo 3.0Ghz 2 rdzenie 4 wątki

6GB Ram

Windows 7 64bit

Nvidia Geforce GT 520MX 1GB DDR3

I tutaj o dziwo na laptopie BF3 tak żebym sobie spokojnie grał chodzi sobie na średnich,

na PC na niskich.... I na obydwu kompach się co jakiś czas zacina na amen... Mogę grać 1h mogę zacząc plansze... Mogę grać 10min i się zatnie także nie ma wyznacznika czasu że zacina się co jakiś czas....

Robiłem wszystko co tylko mogłem wyłaczałem programy, używałem Game Bostera.... I nic...

I teraz jest moja ostatnia szansa żeby upewnić się dzięki wam czy to może być spowodowany tym że niestety mam neta 1MB/s ?? dopiero we wrześniu będę miał 6MB/s bo umowę miałem na 3 lata kurwa !! ..

Czy to może być przez neta? Staram się grać na serwerach gdzie pink mam zielony max 150....

Z góry dzięki za odpowiedź, normalne wypowiedzi nagrodzę lajkami..

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano
Start -> Uruchom -> cmd (uruchom jako administrator) -> (wpisz) bcdedit /set increaseuserva 2500

Aby przywrócić ustawienia wpisz bcdedit /deletevalue increaseuserva

Po zrobieniu zrestartować komputer.

Sterowniki zaktualizowane ? Na BL nie pokazuje się żaden komunikat ? Gdyby problem leżał w prędkości łącza, to bylby błąd, potem kick.

Opublikowano

Dobra dzięki.. A mogę uzyskać jakieś wystłumaczenie co to polecenia robi? Żebym na przyszłość wiedział :)

I oczywiście Like :)

@edit: Stery aktualne na bl nie mam niczego po prostu jest zwiecha gry i musze zamknąc proces...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Wydaje mi się, że może to być wina oprogramowania.

Ja na Twoim miejscu odinstalowałbym Battlefielda, przeczyścił komputer CCleanerem i Odkurzaczem, zdefragmentował dyski, a następnie zainstalował battlefielda na nowo.

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

@UP

Mam CC, defragmentacje robiłem... Robiłem te rzeczy wiele razy na PC.... Ale ostatnio kupiłem laptopa i mówię sobie hhhmm no to może na laptopie będzie wszystko ok... A tu kuźwa to samo więc wykluczam aby to było zależne od sprzętu czy systemu.... Stawiałem na za wolne łącze...

Opublikowano

No powiem tak zwiesiło mi się szybciej niż zwykle.....

A tak btw w 64bit nie ma ograniczenia dla procesów :) w 32bit jest do 2GB...

@edit: Po wykonaniu tej komendy BF zacina się już reguralnie zawsze po tym samym czasie :) około 2min

Opublikowano

Nie patrzyłem na specyfikację :) Na stacjonarnym masz 32.

Wejdź do folderu z grą, uruchom plik pbsvc, wybierz re-install i go wykonaj.

Opublikowano

Teraz wszystko na laptopie robie bo na PC robiłem wcześniej co tylko się dało i tyle...

Przed chwilą cofnąłem to co mi kazałeś zrobić.. uruchomiłem ponownie i 1h 30min grałem w Bf'a :D bez zacinki, nie mam pojęcia od czego to zalezy :/

Opublikowano

Może też zależeć od chłodzenia twojego komputera ew. zasilacza. Musisz sprawdzić sobie jaki zasilacz jest potrzebny do twojej karty graficznej i sprawdzić czy twój to obejmuje. Przeczyść też pc z kurzu to powinno pomóc.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...