Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kupno routera, kilka pytań.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jutro wybieram się do Media Expert po router i mam co do tego kilka pytań.

? Posiadam internet radiowy z firmy victor. Działa on na takim schemacie, Na bloku mojego kolegi jest antena firmy. Za oknem pokoju mojej siostry jest antena kierunkowa a od niej przez dziurę w ścianie idzie kabel do Access-Pointa'a który leży na podłodze. Od AP kabelkiem internet leci do mojego pokoju (jakieś 6/7 metrów). Pytanie moje jest takie, czy do takiego rodzaju podłączenia internetu najzwyklejszy router tp-linka będzie pasował ?

? Router będę musiał podpiąć kablem do access-point'a. Tyle że AP leży jakieś 6 metrów od mojego pokoju. Czy router za 50 zl obejmie ten zasięg ? Czy sygnał będzie wystarczający ?

? Orientuje się ktoś jaki ma zasięg router tp-link za 50 zl ? (dokładnego modelu nie pamiętam ale wiem że nie miał żadnej anteny, byl stosunkowo maly i miał biały kolor)

Proszę o odpowiedzi, za wszystkie błędy przepraszam, pisze z telefonu o godzinie 4 :/ Jeśli będziecie potrzebować jakiś informacji to oczywiście wszystko podam.

Pozdrawiam Perzot ;)

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

:)

Opublikowano

dowolny router byle nie ADSL

kabel masz w zestawie raczej zawsze

do 50 w bloku

jak znajdziesz myślącego człowieka to ci kupi i skonfiguruje odpowiedni router dwu-trzy antenowy, podepniesz się od razu do anteny kierunkowej bez problemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nosz kurwa :/ To na co patrzyłem w sklepie to switch a nie router <faceplam> o.O

Robem polecisz jakiś router do 50 dyszek na allegro ? Bardzo bym prosił...

r718w5.png

Ludzie używajcie Alt'a, bo chyba jest różnica w tym czy robimy komuś "łaskę" czy "laskę"

Opublikowano

kup w sklepie, byle w media są po 50-60 zł , jak chcesz tylko kablem dowolny router jeśli AP przyznaje IP przynajmniej na dwa komputery

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Chodzi mi tylko o to bym miał WiFi w domu i mógł korzystać z internetu :)

r718w5.png

Opublikowano

polecam Ci pentagrama. Rok temu kupiłem za 100zł w media i jestem bardzo zadowolony.

1337113491-U379973.png

Opublikowano

Problem jest taki że miałem teraz imieniny.. dostałem sporo kasy i zamierzałem kupić router więc poszedłem do Media i zobaczyłem ten "router" za 50 zł.. tak naprawdę był to switch a nie router :/ Niestety kasę całą wydałem i zostało mi 5 dyszek.. dopiero dziś doczytałem że to urządzenie to nie to czego szukałem :/

No nic temat do zamknięcia :/

r718w5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...