Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Przegrzewanie się lapka jak gram w Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc laptop zaczyna mi się przegrzewać gdy włącze Minecraft laptop staje się goracy +69 stopni jak sprawdzalem w programie na kompie ''Core Temp'' mój procek -

KLIK a reszte opisze sam :

Windows 7 32-bit

4GB RAM

Karta graficzna 2GB - NVIDIA GeForce 310M

A procek (4 CPUs) 2.4GHZ

Gdy gram w inne gry lapek sie nie przegrzewa np. WarCraft III , 4Story itd.

SS - KLIK taktowania procesora po prawie całym dniu użytkowania jak wstaje to jest po 2000MHz .

Jeśli przeczyszcze laptopa spręzonym powietrzem pomaga na 2/3 tygodnie a potem znowu tak samo .

Mam nadzieje że ktos mi pomoze ! Jeśli trzeba jakies informacje to pisać pod tematem .

@edit

Jak włączam minecraft to procek taktuje po 2300MHz !

Do Modetratora :

Jak zły dział to przenieś ale nie zamykaj i napisz na PW że przeniosłeś!

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Spróbuj zdefragmentować dysk oraz zaktualizuj jave do 7.

Jeśli nie pomoże to polecam lepsze chłodzenie do lapka (jakaś podstawka chłodząca czy coś ;p).

@EDIT

Możesz jeszcze optifine wgrać

hn5r.png

“Let's face it: the world is twisted. And rotten.” ― Natsuo Kirino

Opublikowano

Tylko podstawka chlodzaca i po problemie :-) Mialem dokladnie ten sam problem ,kupno , zrobienie podstawki calkowicie rozwiazuje ten problem. A jak chcesz byc pewien na 100% ,to postaw lapka na nakretkach od butelki , cztery nakretki pod cztery nozki , lapek bedzie troche wyzej i zobacz , ze czas po ktorym sie wylaczy znacznie sie przedluzy a moze to wystarczy ? :-)

Pozdrawiam

TEKST MIESIĄCA - obecnie na forum jako"Mauurycy":

...WarZ jest troche słabsze i mniej rozwinięte od dayz

Opublikowano

@up

Mam nadzieje że pomożesz miałem zamiar kupić tą podstawke ale u mnie na mieście w sklepie pewnym jest tylko jakas mała podstawka a ja mam takiego większego lapka nie na 'łóżko' .

Jutro lece do sklepu zapytać czy jest :D .

Wróciłem.

Opublikowano

Na allegro są bardzo tanie.W sklepach mają strasznie drogie.Ja kupiłem w sklepie za dużo kasy i jest słaba a dałem 70zł.Brat kupił z allegro za 20zł z przesyłką i jest super :P

Opublikowano

Ja przerobilem jedna kupna za 30 zl i jest OK . A drugą z IKEA , wyciąłem dziurę i przyczepilem stary wiatraczek komputerowy na zasilaczu od komórki i jest tez OK :) Spadek w stresie to okolo 10 st :) Pamiętaj , najistotniejsze , to to ,żeby zasysało powietrze !

Opublikowano

ehh tez mialem taki problem tzn nie mialem wcale chlodzenia w lapku , jak w cos gralem to lapek padl po 6 h a gdy wlaczylem mc po 5min sie wylaczyl w poniedzialek oddalem go na gwarancje moze naprawia go ;)

Opublikowano

No to kupiłem podstawke KLIK lecz laptop dalej sie przegrzewa (Wiem że przegrzewa sie Procek) niby dłużej wytrzymuje ale jak sie no-lajfi w kopalni wiec te 2/3h nie starcza :x a jak odłącze od zasilacza to FPS mi siadaja . Może iść z nim do sklepu w którym był kupiony (Gwarancja jeszcze jest) .

Wróciłem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie żebym chciał spamować, ale mam ten sam problem :x Polecam:

- Przeczyścić wiatraki jakie są w podkładce chłodzącej

- Przeczyścić: Wiatraki w komputerze, karte graficzną (KURWA NIE DZWIĘKOWĄ!), procesor BARDZO OSTROŻNIE przemyć bardzo lekko namoczoną szmatką.

Niestety, jak przeczyścisz procesor zbyt mokrą szmatką i włożysz od razu do komputera, włączysz komputer to niestety, z Ciebie zostanie mokra plama, a z komputera będzie można zrobić wykałaczki stalowe (NOWOŚĆ + PRZECENA!!!) .

Możesz jeszcze uzyć AAD ale niewiem czy to pomoże :C

//nieregulaminowa sygnatura - gif

//BR3ND

Opublikowano

Nie żebym chciał spamować, ale mam ten sam problem :x Polecam:

- Przeczyścić wiatraki jakie są w podkładce chłodzącej

-* Przeczyścić: Wiatraki w komputerze, karte graficzną (KURWA NIE DZWIĘKOWĄ!), procesor BARDZO OSTROŻNIE przemyć bardzo lekko namoczoną szmatką. SIC !!!!!

Niestety, jak przeczyścisz procesor zbyt mokrą szmatką i włożysz od razu do komputera, włączysz komputer to niestety, z Ciebie zostanie mokra plama, a z komputera będzie można zrobić wykałaczki stalowe (NOWOŚĆ + PRZECENA!!!) .

Możesz jeszcze uzyć AAD ale niewiem czy to pomoże :C

* Jezu , nie rób tego , co za gostek , mokrą szmatą po procesorze , co za BZDURY !!!!!!!!!!!!!

No to kupiłem podstawke KLIK lecz laptop dalej sie przegrzewa (Wiem że przegrzewa sie Procek) niby dłużej wytrzymuje ale jak sie no-lajfi w kopalni wiec te 2/3h nie starcza :x a jak odłącze od zasilacza to FPS mi siadaja . Może iść z nim do sklepu w którym był kupiony (Gwarancja jeszcze jest) .

Jak nie wiesz co i jak , dawaj do sklepu /serwisu i po kłopocie :)

Opublikowano

Więc laptop zaczyna mi się przegrzewać gdy włącze Minecraft laptop staje się goracy +69 stopni jak sprawdzalem w programie na kompie ''Core Temp'' mój procek -

KLIK a reszte opisze sam :

Windows 7 32-bit

4GB RAM

Karta graficzna 2GB - NVIDIA GeForce 310M

A procek (4 CPUs) 2.4GHZ

Gdy gram w inne gry lapek sie nie przegrzewa np. WarCraft III , 4Story itd.

SS - KLIK taktowania procesora po prawie całym dniu użytkowania jak wstaje to jest po 2000MHz .

Jeśli przeczyszcze laptopa spręzonym powietrzem pomaga na 2/3 tygodnie a potem znowu tak samo .

Mam nadzieje że ktos mi pomoze ! Jeśli trzeba jakies informacje to pisać pod tematem .

@edit

Jak włączam minecraft to procek taktuje po 2300MHz !

Do Modetratora :

Jak zły dział to przenieś ale nie zamykaj i napisz na PW że przeniosłeś!

Opublikowano

Jak dasz radę to ściągnij całe chłodzenie, wyczyść je, procesor i wymień pastę termo przewodzącą. Ale jak masz gwarancję to może go przyjmą ;D

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Jak masz go na gwarancji to oddaj go,a zrobią ci to od razu,a jak nie masz to oddaj do naprawy oni się znają i ci coś z tym zrobią...wydasz trochę,ale chociaż będziesz sobie grał spokojnie i bez nerwów,ponieważ wiem jak to jest-miałem tak samo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...