Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Zakup książki/a kopiowanie ze stron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

niedługo wyjeżdżam na wakacje i trochę mnie nie będzie, wiec postanawiam trochę postudiować C++.

Wiem że w internecie jest dużo TuT'ów poradników itp, ale na wyjeździe nie będę miał internetu wiec zastanawiam się czy nie lepiej zakupić jakąś książkę:

wypatrzyłem sobie taką:

x

I teraz pytanie do was, lepiej skopiować najpotrzebniejsze rzeczy na pendrive albo jakoś tak, czy zakupić tą książkę.

Niby książka to książka, ale nie wiem sam czy warto.(trochę kopiowania był miał nawet)

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Opublikowano

100zł za książkę to stanowczo za dużo, co jeśli c++ Ci się nie spodoba i porzucisz ten pomysł żeby uczyć się c++, 100 zł w błoto, proponuje najpierw skopiować poradniki itp. jak spodoba Ci się, będziesz wiedział że będziesz dalej się rozwijał w tym kierunku, możesz pokusić się o kupno książki.

Jestem tutaj po to żeby pomagać, nie żeby zbierać "lajki", czy nabijać posty.

Opublikowano

A będziesz miał komputer / laptopa?

Jak nie to mija się to z celem. Musisz mieć na czym pisać i kompilować.

Jak tak - to ściągnij sobie te darmowe kursy/tuty i przegraj na lapka ( na przykład za pomocą aplikacji 'wget' ).

W przypiętym moim TUT/FAQ kilka ich znajdziesz.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

Laptopa będę miał, wraz z programem. tylko Wi-Fi mi w nim nie działa, a co do kupna karty to mi się nie śpieszy bo i tak mam go podłączonego przewodem.

Ale przykładowo jakby mi się spodobał C++, to w książce będę miał więcej informacji (jakieś ćwiczenia przykładu itp) czy nawet i mniej niż w internecie (nie chodzi mi o cały tylko 3-4 pozycje z google).

bijons.jpg

Pomogłem daj Lubię To!

Weteran
Opublikowano

Dla większości osób, które chcą spróbować tego kunsztu i tak zazwyczaj nudzi się po kilku dniach.

Z tą książką to lepiej poczekaj. Przerób pierwszy rozdział jakiegoś kursu i sprawdź czy w ogóle to ogarniasz. Nie jest to dla każdego.

Opublikowano

Jak skopiujesz wszystkie rzeczy wymienione w moim tut/faq to będziesz miał zdecydowanie więcej info niż w jakiejkolwiek książce. Tylko użyj jakiejś aplikacji do tego.

Albo kup sobie adapter za 3 dychy :)

http://www.ceneo.pl/12210765

Jeśli już zdecydujesz się na książkę, to i tak musisz ściągać kody źrodłowe ze strony autora. Przepisywanie ich ręcznie to pain in the ass.

Ta sygnatura jest pusta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...