Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] OptiFine - miganie

KomputeromaniaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo!

Zainstalowałem sobie ostatnio OptiFine no i pojawił się problem. W grze, znikają tekstury, pojawiają się i znikają - inaczej tak jak bym ciągle naciskał f, na starym minecrafcie.

Załączam film (sory za muzykę, ale miałem włączonego AIMPA).

http://www.youtube.com/watch?v=TxwRCHwe-8w

Mam wyłączone wyświetlanie sygnatur :3

Opublikowano

No własnie nie wiem. Niektórzy wrzucają tematy na forum zanim coś samemu zrobią. Ale to jak masz dalej ten problem to spróbuj pozmieniać opcje np. graphic: fast/fancy, render distance, advanced openGL. Zrób jakieś rózne kombinacje opcji, może się coś poprawi.

Negreas_eune_29_5_logo.png

Opublikowano

To też robiłem, ustawiłem najniższe wszystko - na filmiku właśnie takie są ustawienia.

Dodam, że teraz grałem trochę i po jakimś czasie rzadziej się to dzieje, ale nadal się dzieje.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie reinstalowałem, ale udało mi sie inaczej naprawić problem. Zainstalowałem MinecraftForge i problem zniknął. Nie wiem czym to spowodowane, nie znam się zbyt na modach, ale działa i piszę, może komuś innemu się to sprzyda.

@EDIT:

Wiem czym spowodowanie jest to migotanie. Ustawienie ładowania chunków na Multi-Core. Przy Smooth działa normalnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...