Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór komputeru

ConFesj0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie znam się zbyt na komputerach, dlatego proszę o pomoc. Komputer ma służyć w 99% do grania :D . Koszta licze do 1500zł. Z góry mówię, że nie chce się bawić w składanke , bo nie znam się na tym, a niechcę czegoś zepsuć, co w moim przypadku częste :P Wykminiłem na moje oko 3 komputery na allegro, lecz nie wiem czy na pewno są dobre. Jeśli zauważył ktoś lepszy w granicach 1200-1500 prosze o podesłanie linku :)

1.http://allegro.pl/komputer-dla-graczy-okazja-i2512829013.html

2.http://allegro.pl/super-phenom-x4-925-4x2-8-8gb-hd5670-1tb-system-i2502875800.html

3.http://allegro.pl/potwor-4x2-5ghz-8gb-hd5670-1tb-system-i2484023385.html

Komputeru szukam jak coś bez monitora etc. samą skrzynkę .

A i głównie chodzi mi o to by gry działały takie jak nowe Call Of Duty / Fifa / Pes/ Medal Of Honor oraz strzelanki przez neta ale to raczej nie problem takie jak CombatArms itd.na normalnych/wysokich wymaganiach :D Nagrodzę 5 oraz +

Sygna By Me :p

xx.jpg

Opublikowano

Na Twoim miejscu nie kupowałbym na allegro składanych PC'tow. Dlaczego ?

Po 1 - pchają tam 1 dobrą rzecz aby przykuć Twoja uwagę

po 2 - reszta części nie nadaje się do niczego

po 3 - jeśli poświęcisz godzinkę to złożysz lepszego kompa za 1,5k samemu.

Opublikowano

A co do kupna części polecam komputronik ! Korzystam z tego serwisu od wielu lat i nie zawiodłem się na nich.

Opublikowano

Dobra, ale jeszcze jedna sprawa , co z tego że lepiej kupić na części jak nie wiem jakie. Mogę poprosić wuja o złożenie, ale i tak wpierw muszę wiedzieć czego szukać bo znam tylko z ogółu części potrzebne do komputeru, jeśli chodzi wam o składanie od 0. Tz jaką kartę graficzną procka itd, bym się zmieścił w cenie, oraz szły gry w miarę dobrze.

A i jeszcze jedna sprawa. czy jest jakaś szansa, by szły gry na komputerze gotowym / złożonym w tej cenie. ( gry te co u góry ) bo nie wiem wgl jakimi kategoriami patrzeć, i na jakich wymaganiach

xx.jpg

Opublikowano

Mhm. Podam Ci z pamięci mniej więcej zestawik który ma mój chrześniak i z tego co widziałem to mu ładnie gry śmigają.

Płytka główna: Asus P8 P67 LE

Graficzna: Gigabyte bodajże GTS 450

Ram : Jakieś Kingstony

Procek: Core i3 bodajże 3,1 GHz

zasilacz: nie pamiętam dokładnie ale sądze że jakiś 420 albo 350.

Opublikowano

no dobra, ale też nie wiem, bo jest jeszcze wiele innych części ( czy one mniej ważne ) które też byłoby trzeba zakupić... tz wuja informatyk mógłby coś złożyć od podstaw. ale w takim razie liczę na 2-3 miesiące znając tępo wuja. a któryś z ww przeze mnie gotowców jest w miarę dobry by szły na norm. wymaganiach battelfield Cod Moh Pes Fifa czy coś ? czy wgl złymi realiami patrze i nie ma zbyt dużych szans ?

xx.jpg

Opublikowano

KURWA MAĆ!!! Zrozum, gotowce są do dupy! On ci złoży, ja też bym mógł ale po co jak on to zrobi.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Po tym jak kiedyś Pan z komputronika mi wmawiał, że HD5670 to bardzo dobra karta to ja dziękuje za rady sklepowych "fahofców"

Może na LGA1155 coś takiego

http://www.morele.net/inventory/info/QY2vEB/

Możesz sobie dorzucić DVD bo w tym zestawie nie ma

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...