Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zarobić w NosTaleSE

Krael:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[TuT] Jak zarobić w NosTale SE

Opcja 1. Zbieranie przedmiotów i sprzedawanie je.

Wymagania: LVL 30+

Szybkość: Normalna

Cel:

30+ lvl - Expisz z kimś w PT na glacy i po wbiciu 40lvla sprzedajesz przedmioty. Możesz też dusze i piórka sprzedać w nb.

40+ lvl - Robiąc misje możesz napotkać na zabijanie potworów. Dlatego je zabijasz i uzyskasz trochę pieniędzy.

50+ lvl - Idziesz do górskiej jaskini tam gdzie są robaki i kilka pięter. Zabijasz moby i co wypada? kryształ za który sellamy u npc za 1k oraz dodatkowe pieniądze np. 220gold

Opcja 2. Rajd cuby

Szybkosć: Długa

Wymagania: LVL +30

Cel: Zabijasz bossa na słoneczych łąkach (ch1,ch2,ch3) potem dostajesz kamyk w którym robisz rajd cuby. Jest on długi ale po zrobieniu możesz sprzedać ten rajd w nb za 100-200k

Opcja 3. Postacie do nabijania rzeczy zwane 'Nub' [AKTUALIZACJA!]

[POPULARNA OPCJA]

Szybkosć: Długa

Wymagania: LVL +20

Cel: Robisz misje aż do zrobienia 20CP. Po zrobieniu CP otrzymasz 10 fioletowych eliksirów i możesz je sprzedać w nb za 150k + (aktualnie chodziły po 105k) przez co możesz zebrać sporą sumę pieniędzy. Podczas robienia misji biłeś/aś potwory a z nich wypadały rzeczy które możemy sprzedać u NPC. Zawsze jest to suma około 40k+

Cel 2: Chodzisz na rajdy pirata lub robisz misje przez co dostajesz kapelusz na 1 dzień. Sprzedajesz go za 150k w NB. Przy okazji z rajdu dropi kasa z bossa więc zawsze dodatkowe pieniądze się znajdą!

Opcja 4. Zabicie bossa w rajdzie

Szybkosć: Normalna

Wymagania: LVL 20+

Cel: Od 20 levela (lub jakiego chcesz) idziesz na KFC i po pokonaniu bossa zbierasz kasę. Jest to najłatwiejszy rajd więc szybko zarobisz.

Opcja 4. WKRÓTCE

Opcja 5. WKRÓTCE

Opcja 6. WKRÓTCE

ntPNG_xhxqsrh.PNG

Opublikowano

Na tym trzecim najlepiej się zarabia sam jak zobaczyłem że te poty chodzą po +150k na nb to od razu wystawiłem i mam już 2kk :P

Edit@@

Zapomniałem dodać że ten TuT jest pomocny :>

Opublikowano

O 3 nic nie wiedziałem (lol).Bardzo dobry ten punkt ;] Akurat mam 29 i nie miałem żadnego questa to wbiłem szybko i sprzedałem za 120k :D 20 LvL to chwila na bocie więc wielkie dzięki !!! :}

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Mam pytanie czy rzeczywiście się dostaję 10 fioletowych na 20cp?? bo ja na 20cp nic nie dostałem tylko po cp jerico

Jak masz misję ''zrób 20cp'' to po zrobieniu jej odbierasz nagrodę i już :D.

ntPNG_xhxqsrh.PNG

Opublikowano

Bardzo przydatny poradnik,A mógłby ktoś powiedzieć na którym lvl'u dostaje sie jeszcze tych fioletowych potków ???

1340225732-U353817.png

Sygna by Vantos

:) Thx :P

Beliar12 najlepszy Mod!

Members|Kid Mod Nostale|Moderator Nostale

Opublikowano

najszybciej sie zarabia na grochach .1 groszek 600 golda z botem w 30min 60k albo tez lvl + 50 i idziesz na rajdy po wygranym dostajesz zwoj warty 200k i sprzedajesz u npc

Opublikowano

Bardzo przydatny poradnik,A mógłby ktoś powiedzieć na którym lvl'u dostaje sie jeszcze tych fioletowych potków ???

Po zrobieniu CP31 idziesz do Jerico i dostajesz. Ale chyba ich nie można sprzedać :(

najszybciej sie zarabia na grochach .1 groszek 600 golda z botem w 30min 60k albo tez lvl + 50 i idziesz na rajdy po wygranym dostajesz zwoj warty 200k i sprzedajesz u npc

Wiem, ale nie wiem czy dodać ten sposób z groszkami.

ntPNG_xhxqsrh.PNG

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mało , ale zawsze coś , dzięki , jak będę tam grał to skorzystam napewno

Mało, dlatego że są to specjalne sposoby niż podstawowe jak: 'SPRZEDAJ ZOLWIA!!!11 ONEONE''.

ntPNG_xhxqsrh.PNG

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

@UP da się normalnie, chyba że weszła aktualizacja. jak nie to się nie da

Aktualna Postać: Mag 42lvl+ 36job, New Finesia, NosTalePL

Stare Postacie: Hanatsu 57lv, Hatsue 59lv, zabojca55 69lv, zabojca56 62lv

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...