Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolizje na mapkach Margonem.

szczepciu98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Mam mapkę dolina yss z margonem.pl na dysku w formacie .png i jeśli chciałbym sobie po niej pochodzić w programie rpg maker lub innym (np. eclipse) to wiadomo że nie ma na niej kolizji, i będę mógł wejść na drzewo itp. Jest jakaś możliwość, że można zrobić na niej kolizje bez ich robienia ręcznie? Bo np. na emargo.pl jest mapa całego świata margonem i na każdej mapce są wszyscy NPC i mooby rozmieszczone dokładnie, więc raczej ręcznie tego nie robili. Z kolizjami może być podobnie.

Opublikowano

Braki kolizji spowodowane są prawdopodobnie warstwami. Czyli na poczatku na jednej warstwie zrób chodnik a na drugiej warstwie daj drzewo i sprawdź czy nadal brak kolizji.

1359062624-U334301.png

Opublikowano

Witam. Mam jeszcze pytanie z ciekawości. Da się sprawdzić u danego NPC questy i dialogi do questów i inne takie rzeczy, tylko że bez ich robienia i wymaganego poziomu? (Chodzi tylko o szczegóły questów, czyli żeby zobaczyć bez robienie questa z questownika np. "Rozwiąż zagadkę ataków węży na ludzi w okolicach Nithal.Odnajdź wśród marynarzy z Portu Tuzmer przyjaciela Akhena. Poinformuj go, że jego druh nie żyje." Przykład - Jacek znalazł NPC który daje questa mu za 5 lvl, uczy się na informatyka, czy będzie mógł w jakiś sposób znaleźć gdzieś w "kodzie" NPC dialogi i ten quest?

Pozdrawiam.

PS

Ale chodzi mi o taką mapke, która jest z gry Margonem i ma kolizje wbudowane w grę Margonem na internecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...