Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontroler Wii na komputerze?

Rafalwielki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nigdy nie miałem konsoli Wii dlatego chciałbym się spytać czy kontroler Wii będzie działał na komputerze pod emulatorem konsoli Wii? Jeżeli chciałbym sobie zagrać w dajmy na to Just Dance 2 albo The Grudge to będzie mi to działało tak samo albo porównywalnie dobrze jak z konsolą? Pytam o to wszystko, bo nawet nie wiem jakie ten kontroler ma wejście, a może trzeba do niego kupić jeszcze oddzielnie jakiś odbieracz sygnału? Dzięki wielkie z góry za odpowiedzi będą lecieć plusiki :)

Wbij na mój kanał http://www.youtube.com/user/MrOrnion?feature=guide może Ci się spodoba :)

Opublikowano

Wystarczy pobrać odpowiednie sterowniki. Nie wiem jak z grą, ale raczej gry pc z nim nie będą kompatybilne. Wiem tylko że może działać w komputerze jako kamerka podczerwieni :D Jako kontroler pewnie też ale nie jestem pewien czy będzie współpracować z grami pc.

Opublikowano

nie nie będzie działał na windows, na linuxie bez problemu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Wiem, ale mi bardziej chodzi o to czy będzie działał jak się należy w Emulatorze Nintendo Wii :D

EDIT:

Ok znalazłem ten filmik. Wystarczy mieć Bluetooth jakby ktoś inny szukał jeszcze :D

Potem ustawić co trzeba w emulatorze i powinno wszystko chodzić jak się należy. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi, najlepsze forum na świecie :D

Wbij na mój kanał http://www.youtube.com/user/MrOrnion?feature=guide może Ci się spodoba :)

Opublikowano

powtórzyć : NIE BĘDZIE DZIAŁAŁ NA WINDOWS

a w czym ma działać to mało ważne skoro nie będzie tak jak trzeba

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...