Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy procesor wytrzymie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chcę kupić kartę graficzną, mam już wybraną ale mam pytanie:

-Czy bedzie działać ??

-Czy mój procesor wytrzymie z taką kartą?

Mój komputer:

Procesor- Pentium? Dual-Core CPU 2.5GHz E5200

Ram- 2GB

Karta Graficzna- Intel? G33/G31 Express Chipset Family

Typ złącza- PCI

Zasilacz - 400W

Chcę kupić taką karte graficzną:

http://allegro.pl/ve...html#tabsAnchor

MyManiek555.jpg
Opublikowano

Szczerze mówiąc, nawet nie wiemy ile GHz ma procek... 2GB ram? Nie opłaca Ci się dokupywać... Masz ten sam komp co ja kiedyś miałem (Tak mi się zdaje), i to był grat. Jeszcze dopisz jaką masz płyte główną, bo inaczej nic Ci nie powiemy.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak wytrzymie.... A po drugie to nie ma znaczenia techniczne.. tzn możesz mieć procek bardzo słaby a grafikę wyjebaną w kosmos i to będzie działać z tym że już gorzej jeśli chcesz grać w gry bo wtedy Procek będzie ograniczał kartę graficzną...

Szyna pamięci ok 256bit... Ale dlaczego direct 10.1 ?? Przecież jest już 11... czyżby karta nie obsługiwała go??? Technologia wykonania 40nm ???

No ale z drugiej strony patrząc cena też nie jest za wysoka więc jak na takie parametry to ok.....

Tylko moim zdaniem procek to do dupy... Do kup do tego i5 za jakieś 800zł i wtedy możesz grać :) I jeszcze jakiś zasilacz dobry :) w sumie to powinieneś napisać temat żeby kompa złożyć od początku... Bo takie dokładanie części nie ma sensu zbytnio bo jeśli zamienisz coś to wtedy reszta jest do dupy.... I jakiś dysk do tego lepszy :)

A tak wgl to do czego ci jest ten komp? Do grania ?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak wytrzymie.... A po drugie to nie ma znaczenia techniczne.. tzn możesz mieć procek bardzo słaby a grafikę wyjebaną w kosmos i to będzie działać z tym że już gorzej jeśli chcesz grać w gry bo wtedy Procek będzie ograniczał kartę graficzną...

Szyna pamięci ok 256bit... Ale dlaczego direct 10.1 ?? Przecież jest już 11... czyżby karta nie obsługiwała go??? Technologia wykonania 40nm ???

No ale z drugiej strony patrząc cena też nie jest za wysoka więc jak na takie parametry to ok.....

Tylko moim zdaniem procek to do dupy... Do kup do tego i5 za jakieś 800zł i wtedy możesz grać :) I jeszcze jakiś zasilacz dobry :) w sumie to powinieneś napisać temat żeby kompa złożyć od początku... Bo takie dokładanie części nie ma sensu zbytnio bo jeśli zamienisz coś to wtedy reszta jest do dupy.... I jakiś dysk do tego lepszy :)

A tak wgl to do czego ci jest ten komp? Do grania ?

Tak do grania :)

MyManiek555.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...