Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] hs_error_pid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem , czesto gdy gram sobie w minecrafta na wichu modpack , minecraft bez niczego sie gasi i na pulpicie tworzy sie plik hs_er_pid , szukalem troche w necie , i znalazlem ze trzeba najnowsze sterowniki karty graficznej , ogolnie jezeli np krowa chodzi lub jakis wiesniak to widze ich na czarno bo mam stara wersje shaderow , i tu prosze was o pomoc szukalem duzo w necie lecz za ch.. nie moge znalezc tych sterow do karty graficznej , O to co mi pokazala strona na ktorej mozna sprawdzic czy dana gra pojdzie na komputerze , Minimalne - chodzi ale rekomendowane juz nie a najbardziej mnie niepokoi to. green_checkmark.gif CPU Recommended: Intel Pentium D or AMD Athlon 64 (K8) 2.6 GHz You Have: AMD Athlon? or Opteron? CPU-model unknown oie_green_arrow.gif PASS drivers-updates.gif Click here for the latest CPU drivers. blue_i.gif CPU Speed Recommended: Info You Have: 1.6 GHz oie_blank_arrow.gifred_x.gif RAM Recommended: 4 GB You Have: 2.1 GB oie_red_arrow.gifUpgrade Suggested: Unfortunately, your RAM does not meet this requirement. Click here to see some recommendations. green_checkmark.gif OS Recommended: Windows XP or better You Have: Microsoft Windows XP Professional Dodatek Service Pack 3 (build 2600) oie_green_arrow.gif PASS drivers-updates.gif Click here for the latest Windows drivers. red_x.gif Video Card Recommended: GeForce 66xx or ATI Radeon 9xxx and Up with OpenGL 2 Support (Excluding Integrated Chipsets) You Have: RADEON 9250/9200 Series AGP (0x5964) oie_red_arrow.gifUpgrade Suggested: Unfortunately, your Video Card does not meet this requirement. Click here to see some recommendations. drivers-updates.gif Click here for the latest Video drivers. Features: Recommended attributes of your Video Card Required You Have red_x_small.gif Pixel Shader version 2.0 1.4 red_x_small.gif Vertex Shader version 2.0 1.1 green_checkmark_small.gif Dedicated Video RAM 64 MB 384 MB green_checkmark.gif Sound Card Recommended: Yes You Have: Port gier dla Creative oie_green_arrow.gif PASS drivers-updates.gif Click here for the latest Sound Card drivers. green_checkmark.gif Free Disk Space Recommended: 150 MB You Have: 5.4 GB oie_green_arrow.gif PASS

prosze o pomoc bo czytalem ze shaderow i vertexa sie nie sciaga lecz nowe stery a ja zupelnie nie wiem skad je wziac , plyte od karty graficznej gdzies przepie...... i nie moge znalezc , a na stronie jest tyle tego ze glowa boli.

Pixel Shader oraz Vertex Shader potrzebne jest 3.0 a ja mam - Pixel Shader 1.4 Vertex Shader 1.1 prosze o pomoc z gory dzieki

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

a wiec pomoze ktos?

//refreshujemy co 24h

"Sprzęt nie czyni gracza dobrym, ale pomaga dobremu być jeszcze lepszym" ~ Ja

Opublikowano

Też miałem ten problem, lecz naprawił mi się w pewnym sensie sam potem znów wyskakiwał i pomogło mi ponowne zainstalowanie Windowsa i wgranie javy 7:

http://www.dobreprogramy.pl/Java-SE,Program,Windows,13186.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...