Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] NPC spawn

sotoran

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, posiadałem dużą ilość npc ale w nocy gry byłem w kopalni mooby z koruption dedły mi kilka ;/ Pare nocy minęło a npc nie chcą się spawnić... Pomóżcie proszę.

I powiedzcie przy okazji jak zabić tego smoka u góry ponieważ mam nie całe 50 defa i nie ogarniam z łuku.

ps. dedłem WoF'a

pozdrawiam.

Opublikowano

Stół dodaj... jak sobie NPC przyjdą to potem możesz je wywalić, workbench to nie stół:D

z wywerną to ciężko powiedzieć nie wiem jakie masz eq dokładnie, ale na 100% potrzebujesz wiedzy alchemicznej :)

Opublikowano

Może masz gdzieś na mapie inny budynek, który NPC mogli potraktować jako mieszkanie dla siebie i tam się osiedlili?

Na ESC obok wyboru drużyny jest taki domek, kliknij i sprawdź czy na pewno ich brakuje :)

Wyverna najlepiej czymś, co przenika przez moby, np. Jester's Arrow, Star Cannon, Water Bolt, Laser Rifle (Laser Rifle wypada czasem z WoFa). Dzięki temu możesz uderzyć w niego kilka(naście) razy jednym strzałem, zależy pod jakim kątem strzelisz.

@UP Workbench wystarczy ;)

Opublikowano

@Up

Mówimy cały czas o wersji 1.2 :D ?

Miałem tą samą sytuacje, pomogły mi stoły.

Co do NPc czy rzeczywiście są, to radził bym odwiedzić miejsca gdzie ich znalazłeś :) lub tak jak mówi Hinar, mogli gdzieśindziej zamieszkać, po za tym jak widzę twój domen też bym się wyprowadził, ani TV bilarda no nic... zanudzili się i walneli sobię harikiri :D

Opublikowano

Ok dziękuje koldzy :)

@up

Powiedzcie tylko jak szybko zdobyć soule do zdobycia Skrzydełek .

Tzn wiem gdzie zdobyć ale mało leci i wolno.

Tak mówimy o 1.2

@edit

dalej się nie spawnią....\\

@Edit 2

Gdy 50 meteorytów wkładam około 50 kratek pod Corruption respią się meteoryty ale zapewniam ze zabiłem ponad 100 i nie dropnął ani 1 soul :////

pomóżcie. prosze.

Opublikowano

Ponieważ soule dropią w Underground Corruption, to nie jest to samo co podziemia zwykłego zepsucia. Underground Corruption pojawia się po zabiciu WoF-a, jeśli masz hellevator są duże szanse, że w nim ją znajdziesz :) Jeśli nie, weź Grappling Hook i chodź po suficie piekła.

Opublikowano

Jak zespawnić tych npc :/? Bo mi umarli i już nie chcą przyjść do mnie do domu a na liście ich nie ma.help

Opublikowano

@refresh

Jednak nikt nie wie:( ? zostałem z tym problemem sam żaaalll nawet potek nie mam gdzie kupić; /

Opublikowano

Refresh co 24h

Pewnie wystarczy na nich poczekać. Zawsze możesz założyć nowy świat.

Opublikowano

Ile ty masz lat człowieku, to że sobie z czymś nie radzisz nie znaczy abyś nas obrażał, żądam warna dla tego osobnika, nie nazwę tego człowiekiem bo pomimo mojego wieku :D 25lat potrafię się zachować po ludzku i z szacunkiem do innych.

Opublikowano

"wystarczy na nich poczekać" czekam około 20 nocy w grze i nie ma respu =,=. Wybaczcie ale byłem tedy wkurzony :)

Do zamknięcia bo już widzę że nic nowego nie wymyślicie tylko " załóż nowy świat"....

a ps ja gram po sieci lokalnej z kuzynką na hamachi .

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...