Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twój komputer został zablokowany...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj pojawił się na moim komputerze taki komunikat :

aaaz-111765.jpg

Czytałem coś w google ,że jest to wirus ,i teraz moje pytanie jest następujące:Jak mam go skasować jeżeli nie mam dostępu do programów itp?Wolałbym uniknąć formata.

Opublikowano

hahahah! typowy "wirus" jak sie wchodzi na erotyczne strony ;) strona wyludza kaske niby masz zaplacic 250-zl to ci odblokuja

Opublikowano

Tryb awaryjny?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Należy wejść w Mój komputer/PPM/Właściwości/Przywracanie systemu/Wyłącz przywracanie systemu. Wirusy nie będą miały wtedy możliwości się dopisywania do tych plików.

Co zrobić kiedy nie mieliśmy wyłączonej tej opcji? Uruchomić w trybie awaryjnym. Przywrócić system sprzed wirusa, wyłączyć przywracanie systemu i dopiero wtedy przeskanować komputer.

w najgorszym wypadku format

Opublikowano

ComboFix :) Tak kiedyś na wp pisało ale nie zdarzyło mi się to

Opublikowano

Uruchom system Windows w trybie awaryjnym, naciskając przycisk F8 na klawiaturze przed rozpoczęciem uruchamiania systemu Windows. Na ekranie powinno pojawić się menu, z którego należy wybrać ?Tryb awaryjny?. Gdy system uruchomi się , postępuj zgodnie z instrukcją użycia programu ComboFix.

Pamiętaj, że program może być uruchamiany wyłącznie na systemach Windows XP (tylko 32-bit), Vista (32-bit/64-bit) oraz 7 (32-bit/64-bit). Po ponownym uruchomieniu komputera, komunikat o zablokowaniu komputera powinien przestać się wyświetlać.(POBIERZ COMBOFIX) i przede wszystkim nic nie plac ;)

Opublikowano

Rozmawiałem ze znajomym.

On rozwalił to w sposób nastepujący :

1) Zgraj na pendrive eseta czy innego antywira

2) Uruchom zainfekowany komputer w trybie awaryjnym

3) Odpal program który wgrałeś na penka

4) Ciesz się czystym kompem !

f.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...