Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Save w ME2

szunej96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu mam problem z ME tym razem z dwójką. ehhh... czemu ja?

Mianowicie chodzi o to, że zaimportowalem zapis z jedynki. Wszystko dobrze chodzi, ale gdy zapisze gre nie ma tego zapisu. Jak wcisne wznow gre to jest dobrze wczytuje sie ostatni zapis, ale gdy wcisne wczytaj gre to nie ma tam zadnych zapisow. W katalogu BioWare\Mass Effect 2\Save są dwa zapisy QuickSave i Save_0002 i folder ME1

sign208231.jpg
Opublikowano

Musisz importować save z ME1 do ME2, przez konfiguracje na pulpicie. Włącz grę z ikony, i powinno być automatycznie włączanie jak płytę wkładasz, i tam konfiguracja powinna być.

A jak nie działa, to nie wiem ocb. Do supportu musisz pisać.

Opublikowano

A powiedz mi, grasz na PC, PS3 czy Xbox360 ?

Bo jeśli PS3, to po konwersji ME2 na PS3, były różnorakie problemy, wliczając to zapisy gry.

Opublikowano

Raczej PC, nie mam PS3 ale tam raczej nie ma katalogów jak w windowsie, jak są to mnie poprawcie :<.

Spróbuj nadpisac save'a. Jest on oryginalny? tzn, sam grałeś, czy pobrałeś go z neta?

Opublikowano

W takim razie, są dwie opcje.

1: Reinstalacja gry.

2: Napisać do pomocy technicznej EA Games, z tym że oni odpowiadają dość długo, ponieważ mają zawieruchę tam jakąś.

Opublikowano

juz rozwiazalem problem. Poszukałem w necie jak powinien wygladac katalog BioWare/Mass Effect 2/ i okazalo sie ze pliki zapisow musza byc w folderze Imie_liczba_klasa_liczba, a mi się taki folder nie stworzył i wszystkie savy byly w katalogu BioWare/Mass Effect 2/Save. Sciagnalem wiec taki folder z ukonczona gra, usunalem z niego wszystko i wrzucilem tam swoje zapisy i śmiga.

Gdyby ktoś miał podobny problem, to w spoilerze umiescilem graficznie jak ma wygladac katalog BioWare/Mass Effect 2

beztytuunxft.png

nie wiem dlaczego onierz a nie zolnierz, ale widocznie tak musi byc, a liczby chyba moga byc dowolne

Temat do zamkniecia

sign208231.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...