Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jungle

callo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może mi podać najlepszą postać do jungli i jakoś opisać build tej postaci oraz przedstawić jak grać w jungli

Za pomoc oczywiście lajk

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

Warwick, Leesin, Fiddlestick.Ogólnie chodzi o te postacie co mają lifesteala.Grasz nimi zabijając potwory w jugli.Zaczynasz od red może ktoś Ci pomoc do blue lub golemów.Chodzisz po jugli i przy okazji pomagasz drużynie.

Opublikowano

wpisz sobie w jutube stonewall008 , jeden z lepszych ludzikow ktorzy jungluja in da world , ma wlasny blog gdzie ma tier listy , oraz pokazuje od czasu do czasu film z tym jak jungluje dana postacia , przy wyjsciu nowego champa omawia od nowa championy z tier listy (tylko z tier1) , podaje build i runy

Opublikowano

Ale chciałem prosić o jakiś build i instrukcje jak grać.

giphy.gif

"Są ludzie, którym szczęście mig­nie tyl­ko na mo­ment, na mo­ment tyl­ko się ukaże po to tyl­ko, by uczy­nić życie tym smut­niej­sze i okrutniejsze." ~ Stanisław Dygat

Opublikowano

Jungler jest drużynie potrzebny do tego, by miał pod kontrolą barona i dragona, pomagał sojusznikom na linii poprzez gangi. Do jungli bierzesz armor i 5 potek, chyba że jesteś Fiddlestickiem to bierzesz książkę i potke.

Opublikowano

polecam ci zakupić nocturne ta postać jest niesamowita w jungli jak i w gankach . opisze ci troszkę jego skille :

umiejętność pasywna - co 10sec noc atakuje większym dmg i się leczy .

Q- dzięki tej umięjetnosci nocturne tworzy droge cieni dzięki niej masz większy dmg szybciej się poruszasz .

W- to zwiększa nocturnowi szybkość ataku i tworzy barierę która blokuje pojedynczą umiejętność wroga.

E - przeraża wroga i zadaje dmg co sekundę.

R- nocturne traci zasięg swoich sojuszników i zmniejsza o połowę przeciwnikom i leci do wybranego wroga

w jungli masz grać następująco kupić cloth armor i 5x red potions i iść na wilki potem pullują ci blue ubijasz i lecisz na ganka na mida lub topa zależy od strony. jeżeli z fragujecie cofasz na respa kupujesz buty i biegniesz na reda , golemy , witche i znowu gankujesz ;]

Build - berseker boots , wriggle lantern , blutalizer ,frozen mallet ,phantom dancer ,bloodthister a jak nie chcesz blutalizera sklej atme ;]

14sl15e_(1).png

I love you League of Legends

<3

Opublikowano

xin i udyr to swietni junglerzy. mozesz spokojnie counter junglowac bo sa bardzo wytrzymali w jungli oraz maja calkiem niezle ganki. buildy najlepiej szukaj na solomid.net ewentualnie na mobafire.com tutejszych pro'sów lepiej nie pytaj o buildy :D

Opublikowano

Atm best junglerzy to tak zwane "support dżanglerzy" czyli : mao, naut i alistar. Robisz 2 itemy 5g/per10 i idziesz w tanky shita, startujesz najczęściej na wolves+blue, jednak widziałem jak niektórzy startują na red. Zabijasz moby w dżungli, jak widzisz że możesz wspomóc jakąś linię to idziesz na tak zwany "gank" czyli próba zabicia przeciwnika lub przynajmniej wymuszenia na nim użycia ghosta/flesha. Do dobrych junglerów zalicza się także : lee, malphite, nocturne, skarner, udyr, xin?(po reworku podobno dobry). Na tych co przed chwilą wymieniłem składa się bardziej offensive buildy, takie jak TF, (kiedyś watmog), wits end. Ogólnie junglerem jest po midzie najłatwiej carrować grę, jednak wymaga to trochę treningu i w niektórych przypadkach szczęścia przy ganku.

Opublikowano

Szczęścia przy ganku?

To mnie teraz rozbroiłeś. Wystarczy że koleś ogarnia jungle'a i na topie co chwilkę jakiś kill jest...

Warwick dobry jungler.

Jeżeli grasz junglem to zawsze bierz Smite/Flash albo Smite/Exhaust.

P.S.

Tutaj masz poradnik bardziej rozwinięty.

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/anti-carry-jungle-warwick-magic-dps-99024

userbar.png

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc i chyba wybiore lee sina oraz ww ( już dawno zakupiony ). Czy ten tut pasuje dobrze do lee sina http://www.mpcforum.pl/topic/675980-tut-lee-sin-jungla-z-buta/ ???

giphy.gif

Opublikowano

Polecam Ci jaxa na jungle, może szybka u niego nie jest, ale gangi dzięki obszarowemu stunowi i doskowi są super!

Skille : najpierw daj w e, żeby był unik + stun, później w jeśli zacząłeś od reda, gdyż mały mana cost, q gdy zacząłeś od blue, większy dmg + przelicznik z ap i ad.

Build : Wrigla, Tabi, Miecz-Pistolet Hextech, Guinso (dobrze współgra z pasywem), Lodowy Młot, Moc Trójcy/Anioł Stróż (Jeśli mocno biją.) Jak sie dobrzy wyfarmisz to late gamie carrujesz grę.

Jeśli jesteś nafeedowany (czyt. pełny build to oddawaj kille).

PS Wrigla możesz zamienić później na krwiopijca

Nie jestem jakimś znawcą, ale mi się tak dobrze gra

Kocham frydgi

18706.png

Opublikowano

Jeśli potrzebujesz buildu do jakieś postacie to napisz w Wybieraniu Championów, ale najpierw sprawdź czy już nie ma takiego tematu.

Opublikowano

@orzelpl

rozbroiłeś to mnie tym, że ww jest dobry do jungli. Imho ganki only po 6, i tak łatwo się obronić.

jak grasz na tym swoim 700 elo to każdy gank na topie to kill, przecież enemy "no brain"

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak najlepszy jungler.

Jungler może mieć albo najszybszą jungle, najlepsze ganki, najlepszą counterjungle.

Dobre ganki: alistar, nautilus, lee sin, twich, eve

Szybka jungla: skarner, udyr, trundle, shyvana

Łatwa jungla: ww, trundle, udyr

Dobra counterjungla: shyvana, lee sin, udyr

A co do warwicka, moim zdaniem jest to słaby jungler, bo żeby zgankować potrzebuje ulta,

a early ganki są najważniejsze.

Polecam lee sina:

+nie ma many

+w miare szybka jungla

+dobre ganki

+mobilny, łatwo się poruszać po jungli dzięki q

+dobra counterjungla

Opublikowano

Jednym z najlepszych i najtańszych junglerów jest warwick . Już od 2 lv możesz lajtowo robić red/blue .

Nie graj by wygrać...

Graj by stać się lepszym .

Opublikowano

Według mnie jednym z najlepszych junglerów jest Udyr . Charakterystyczne jest to , że nie posiada skilli , utli itp. tylko "style"

Q - Tiger Stance - Udyr dostaje prędkość ataku - passywnie , a aktywując , zwiększa attack speed i zadaje dodatkowe magic dmg z uderzeń , przez kilka sekund

W - Turtle Stance - Udyr nie może zadać krytycznych obrażeń , ale pasywnie atakami odnawia sobie mane i hp , zaś aktywując dostajemy kilkusekundową tarczę absorbująca obrażenia.

E - Bear Stance ( czy coś takiego ^^ ) - Udyr swoimi atakami stunuje przeciwnika na sekunde , lecz w krótkim odstępie czasu może tylko raz zestunować jednego przeciwnika , zaś aktywacja powoduje dużo boost do movement speeda .

R - Pheonix Stance - Udyr co kilka ataków podpala swój cel zadając dodatkowe magic DMG , a aktywując , przez chwile wysyła okręgi ognia wokół siebie , zadając magic dmg otaczającym przeciwnikom .

Dalej myślę jak zacząć :

Kupujemy lekki pancerz i 5 potem , po czym lecimy na Blue. I tutaj jest sprawa - jedni wolą zaczynać jungle z Q , drudzy z R , ja preferuję tigera . Lecimy na blue , midder może pullnąć , ale doświadczony udyr bez problemu zrobi blue sam , po czym bierzemy turtle stance i biegniemy na wilki , przy okazji mając aktywowane W i odnawiając sobie hp . Po tym lecimy na zjawy / red i robimy go . Po tych 2 obozach mamy 3 lvl i bierzemy bear stance . Jest to podstawowy skill do ganków , przez który możemy szybko dobiec do przeciwnika , bo przecież nie mamy ani jednego skilla zasięgowego ( minus :< ). Potem robimy po kolei jungle , oddajemy blue i gankujemy .

U mnie sprawda sie build :

Wriggle

Tabi Ninja / Merce

Wits End

Warmog

Spirit Visage

Tutaj jakiś dmg , niewiem dokładnie , można wiele itemów .

Mam nadzieję , że taki mały poradnik ci się przyda , jeśli czegoś nie rozumiesz , pisz !

pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...