Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Uruchamianie boxybota razem z systemem

xiroxi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Piszę ten temat, bo widziałem w poradniku Zulka, że ktoś zadał pytanie czy to jest możliwe.

Po pierwsze musicie zrobic plik .bat tak jak w tym poradniku:

http://www.mpcforum....ie-do-boxybota/

Potem poprostu robicie SKRÓT tego pliku (nie może być kopia, bo nie zadziała) i wrzucacie go do folderu Autostart.

PS. Napewno działa na xp nie wiem jak na innych. U mnie po ok. 0,5-1 min. sie włańczają.

Opublikowano

W windows 7 pierw wejdż w msconfig-uruchamianie i wtedy wyjdzie autostart folder we wszystkich programach

bk3ah.gif
Uczeń
Opublikowano

Chrystusie ale nie zczaiłem, facepalm. Dzięki trzymaj like :P

"Everyboy lies" - Hugh Laurie

ricardo_kaka_by_matth27-d4tzerz.png

Opublikowano

W win 7 ->

Przywołaj menu start -> wszystkie programy-> przeleć wzrokiem 3 razy od góry do dołu listy -> wykonaj krok trzeci kilka razy -> brawo! znalazłeś folder autostart! teraz wrzuć tam plik .bin!

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

trex.jpg

Powinien być po AutoIt, ale...

Ja nie mam, więc coś kiepski ten twój sposób :x

Wole jednak msconfig.

Opublikowano

trex.jpg

Powinien być po AutoIt, ale...

Ja nie mam, więc coś kiepski ten twój sposób :x

Wole jednak msconfig.

dfmh87.jpg

co ty powiesz?

Opublikowano

Napisałbym aplikację, która dodawałaby odpowiedni wpis do rejestru, bo w Windowsie 8 można to zrobić tylko w rejestrze, ale zaraz napiszecie wirus, keylogger, więc nie.

Opublikowano

A po co twój? O ironio.

Zresztą po co mój? Napiszę coś, aby nie było.

Ewentualnie możesz stworzyć bat'a, który doda nam do rejestru (autostartu) boxy'ego.

@echo off

echo Dodaje boxybot.exe do autostartu...

echo REGEDIT4>>reg.reg

echo [HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]>>reg.reg

echo "Boxybot"="ścieżka dostępu do boxybot'a****">>reg.reg

regedit /s reg.reg

del reg.reg

echo Skonczone.

echo Pozdrawiam. xaforib

pause

**** podajmy adres pliku bat, którym wcześniej uruchamialiśmy bota - np. C:\Users\Piotrek\Desktop\BoxyBot\startuj.bat

pamiętaj o "

Nie sprawdzałem, napisane na szybko.

headerlogoc.png

Opublikowano

Napisałbym aplikację, która dodawałaby odpowiedni wpis do rejestru, bo w Windowsie 8 można to zrobić tylko w rejestrze, ale zaraz napiszecie wirus, keylogger, więc nie.

Tak jakby co 5 osoba na forum miała Win 8.

Patola normalnie, po co to potrzebne? Bo mi obojętne czy odpali się razem z systemem czy klikne dwa razy na pulpit.

obraz24.png

Opublikowano

Patola normalnie, po co to potrzebne? Bo mi obojętne czy odpali się razem z systemem czy klikne dwa razy na pulpit.

Wiesz... ja z natury jestem leniwy.

U mnie wszystko musi działać automatycznie.

Sprawdziłem ten swój bat u siebie - działa (win7)

A po cóż od razu "aplikację" - najlepiej zwykły plik .reg bądź tak jak ja - każdy kto chce wklei to sobie w notatnik i zapisze jako .bat i gotowe.

headerlogoc.png

Opublikowano

Ja np. boce 5 kontami i mi się nie chce tylu włańczać. :P

Opublikowano

A po cóż od razu "aplikację" - najlepiej zwykły plik .reg bądź tak jak ja - każdy kto chce wklei to sobie w notatnik i zapisze jako .bat i gotowe.

Nie każdy ma ten plik w tym samym miejscu.

Opublikowano

Powstała propozycja żeby zrobić program który sam po odpaleniu zadziała tak żeby boxybot był odpalany przy starcie. To banalne i Miszczu o tym wie ale on hejtuje i mówi że to mega trudne

Opublikowano

Jaki plik i w jakim miejscu?

Nie kminie o ci chodzi.

Dodając wpis przez plik .reg musisz z góry ustalić ścieżkę.

Powstała propozycja żeby zrobić program który sam po odpaleniu zadziała tak żeby boxybot był odpalany przy starcie. To banalne i Miszczu o tym wie ale on hejtuje i mówi że to mega trudne

A ja nie rozumiem o co chodzi Tobie, nigdzie nie pisałem, że to trudne, takie coś to 4-5 minut roboty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...