Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Dawanie zapowiedzi jak nie ma opracowanego serwera

Purkaweczka

Opinia użytkowników forum mpc na temat zapowiedzi  

170 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy czujecie si? za?enowani ci?g?ym przek?adaniem startu testów beta/startu serwera?

• tak
    • nie
      0
    • czasem
    • nie mam zdania na ten temat
    • jest mi to oboj?tne
  2. 2. Czy modernizatorzy powinni zmieni? w regulaminie zapowiedzi czas startu serwera z 14 dni do 3-4 dni

3. 3. Czy osoba zak?adaj?ca niepe?n? zapowied? serwera powinna by? ukarana?

• tak, osoba zak?adaj?ca niepe?n? zapowied? powinna by? ukarana
    • nie, osoba zak?adaj?ca niepe?n? zapowied? nie powinna by? ukarana
    • tak, serwer który przek?ada notorycznie (ci?gle) dat? startu powinien by? ukarany ( za?o?yciel danej zapowiedzi)
    • nie, serwer który przek?ada notorycznie (ci?gle) dat? startu powinien by? ukarany ( za?o?yciel danej zapowiedzi)
    • jest mi to oboj?tne
    • niech zostanie tak jak jest

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zaczynam dyskusje tutaj, gdyż jak wielu już użytkowników forum mam dość dodawania nowych zapowiedzi, gdy serwer nie jest jeszcze gotowy.

Chodzi mi w tej dyskusji aby użytkownicy forum mpc mogli się wypowiedzieć co oni myślą ten temat.

Otóż moja stanowisko w tej sprawie jest takie, że to co robią Admini, GM "nowych" serwerów jest kpiące wobec Nas- potencjalnych graczy.

Np. Ma wyjść beta danego dnia- nie wychodzi przekładana jest pierwsze zmiana godziny, potem zmiana dnia, a na końcu o dziwo zamknięta beta.

Kolejny przykład żenującego zachowania to start serwera.

Ile razy My ( Drodzy Gracze) byliśmy naiwnie oszukiwani z rozpoczęciem, a zarazem startem danego serwera?

Jestem na tym forum od niedawna i to co widzę, to jest normalnie nienormalną rzeczą.

Zamiast dopracować serwer, twórcy danych serwerów już piszą zapowiedzi, jaka to pompa, jaki stabilny, jaki fajny, ile to nie będzie graczy...

Potem wychodzi szydło z worka i serwer -> kolejne dno, jakich wiele.

Ostatni element tejże dyskusji to: w zapowiedzi 5 słów, a na resztę mamy czekać wieczność. Po co w ogóle robić zapowiedź jak nie ma się wszystkich informacji najważniejszych o serwerze?

Drodzy gracze co wy na ten temat sądzicie.

Dodaje ankietę, w której wypowiedzcie się na temat czy:

1. czujecie się zażenowani taką sytuacją.

2. czy modernizatorzy powinni zmienić w regulaminie z 14 dni do powstania serwera do 3-4dni.

3. Czy osoby zakładające zapowiedzi powinni być karani za niepełną zapowiedź, nietrzymanie się regulaminu i przekładanie regularne przekładanie startu serwera.

Bo w sumie każdy może dać zapowiedź i przekładać start o ileś tam dni a w rezultacie w ogólnie nie otworzyć serwera.

Czekam na zawsze opinie: sensowne posty będą nagradzane:)

Opublikowano

Dokladnie jak pisalem w zapowiedzi AvementMt2 cytat:

Bo admini daja zapowiedz cacy glacy a na serwerze jeszcze masa rzeczy do zrobienia taka prawda.

Pozniej na ostatnia chwile mysla ze cos zrobia a ciool`a zrobią ; )

amm teraz tak jest,robia zapowiedz mysla ze cacy glady będą gracze a tu lipa bo na serwerze 3ba dodac qesty czy np cos naprawic.

Jak dlamnie to totalna glupota lepiej miec wszystko gotowe dac zapowiedz na 3-5dni zeby ludzie wiedzieli o serwerze,i wszystko bedzie dobrze.

Serwer wystartuje a ludzie będą grali kto popiera moje zdanie? : )

Opublikowano

Najlepiej jakby w ogóle nie dawali tych zapowiedzi, tylko od razu prezentacje jak serwer jest w 100% ukończony i można grać.Bo tak robią dzieciakom nadzieje, a One się później plują i bluzgają na siebie nawzajem.

Opublikowano

Najlepiej jakby w ogóle nie dawali tych zapowiedzi, tylko od razu prezentacje jak serwer jest w 100% ukończony i można grać.Bo tak robią dzieciakom nadzieje, a One się później plują i bluzgają na siebie nawzajem.

dokładnie i by nie było tyle spamu w zapowiedziach

zapowiedz robi się chyba po to żeby spamić

7677c2d099021b833a41caee5dccf471150.254.196.253images.jpeg

Zakoduj se Romanie nigdy tobie nie wybaczę

Za to propagowanie tych kłamliwych przeinaczeń

Za to, że ludzie, których szanuję prosto z serca

Nie wiedza już co myśleć boś ich sprytnie ponakręcał

Opublikowano

Moje zdanie jest takie: powinni zapowiadać serwery tylko gdy na 100% wystartują. Zniesienie czasu jest bardzo dobrą propozycją, proponuję usunąć w regulaminie wzmiankę o 7 dniach poślizgu albo zredukować do 2.

Pszerfa.          i'm back

Opublikowano

Jak z góry się zakłada datę startu bez sprawdzenia wszystkiego to tak jest. Gdyby dział zapowiedzi i dyskusje wywalili to by na start nie było czasami 500-1000osób, a max 100, zaczęła by się też paplanina, że: "oni już mają taki wysoki lvl, a ja mam neta 2mb/s i nie mogę ściągnąć clienta tak szybko.". Lepiej zostawić tak jak teraz, jednak minusem będzie niepewność, czy serwer wystartuje o danej porze i czy w ogóle wystartuje. Nie wywiążą się = stracą iluś graczy

sygna1gn.png

ParadiseMt2.pl - Team

Opublikowano

Cieszę się bardzo, że temat przypadł do gustu.

Widocznie nie jestem inna i naprawdę jest to problem na dużą skalę.

Nie bójcie się pisać tutaj swoich opinii.

Namawiam gorąco do podzielenia się Waszym zdaniem na ten temat.

Czekam na więcej waszych opinii i doświadczeń z takowym rażącym problemem.

Opublikowano

Jak chciałbyś karać takie osoby? Ostrzeżenia i bany nie wystarczą. Zawsze można zrobić kolejne konto, by nazwą użytkownika reklamować swój serwer.

Opublikowano

Popieram twórce tego tematu, to jest jakaś żenada... np. dziś Server Lethia:

1.Start miał być w poniedziałek 18/19

2. Później w ten dzień zrobili bete zamiast startu

3.Wtorek czyli dzisiaj miał być start o 18, a okazało się że:

Server Lethia2 jest odwolany i byc moze wystartuje jako inny server.

Za wszelkie problemy przepraszamy.

~Team Lethia2 & Zkumeku

Ja dziękuje za takie zapowiedzi i za takie serwery.

P4hS6w.png

Opublikowano

Zaraz się wkurzę i pójdę grać od początku na tej Tiveri...

Edit: Może dziś będzie ten start Teravia... oby wypalił bo będzie dobry serwer (mam taką nadzieję)

P4hS6w.png

Opublikowano

Koko dambo i sraj w bambo- dzisiaj rusza AvementMt2 i Galvanize- servery prezentują się zajebiście, a jednak nie ruszą na czas ;

Powód- niedociagniecia/ DDos.

Pozdrawiam, zobaczymy

1359549208-U277916.png

Klasa:Szaman Healer

Lvl:1+

Królestwo:Shinsoo

Gildia:

Server:Metin2.PH

Opublikowano

Macie Galvaniza- piszą że bugi, wogóle fajnie wszystko zrobili, poczytajcie komentarze, i się z nimi w pełni zgadzam.

0 sprawiedliwości.

1359549208-U277916.png

Klasa:Szaman Healer

Lvl:1+

Królestwo:Shinsoo

Gildia:

Server:Metin2.PH

Opublikowano

Zobaczcie temat Galvanize obiecywali że będzie stabilne.I nic bugi na mapie bugi postaci.Najlepiej było tak że nie było zapowiedzi.Start był to zrobili prezentacje.

ThisIsFan_eune_10_6_logo.png

Opublikowano

beke mam z tego tematu.

Zapowiedzi służą chyba do tego by przedstawic mniejwiecej jaki projekt powstanie nie?

To ze jest jeszcze niedokonczony/nieodbugowany to lezy w roli administracji by się tym zajeła do startu. Chociaż koniec konców.. lepiej by było gdyby nie było wgl tych zapowiedzi tylko same publikacje tak jak kiedys

świat jest mój więc niech daje mi to, czego chce

1758318.jpeg

Opublikowano

według mnie mimo wszystko ktoś pisał że nie ma sensu karać ale powinno być kary za każdy dzień zwłoki lub nowy punkt w regulaminie które nakazywałby podawanie dokładnej daty startu i najlepiej zamknięcie tematu po przekraczaniu tych terminów

niby nic bo może na nowo konto zrobić itd , ale jednak zmiana wszędzie nazwy serwera trochę zajmuje

NJxbd4x.png

Opublikowano

Moim zdaniem powinno być tak, że zapowiedź 1-4 dni przed startem. Jeśli są opóźnienia z serwerem to zamknąć temat i każdy kolejny (chodzi o zapowiedź) i dopiero wystawić prezentację z serwerem już działającym i online.

I apeluje do tych co stawiają serwery:

Zapowiedź dodawajcie dopiero gdy serwer będzie przetestowany i będą wyeliminowane bugi.

Na pewno taki serwer przyciągnie więcej ludzi, może i serwer wyjdzie później, ale dzięki temu można uniknąć niepotrzebnych sporów, kłótni i hejtu.

Opublikowano

beke mam z tego tematu.

Zapowiedzi służą chyba do tego by przedstawic mniejwiecej jaki projekt powstanie nie?

To ze jest jeszcze niedokonczony/nieodbugowany to lezy w roli administracji by się tym zajeła do startu. Chociaż koniec konców.. lepiej by było gdyby nie było wgl tych zapowiedzi tylko same publikacje tak jak kiedys

Nie przepadam za wdawaniem się w dyskusje ale w tym przypadku nie mogę się powstrzymać. Drogi kolego, "bekę" to można mieć z ciebie. Wystartowała już Ecresia z tego co pamiętam to mieliście startować równo z AvalonV2.

Boli cię ten temat ponieważ bije w takie osoby jak Ty...

Temat jest jak najbardziej trafny, daje wiele do myślenia i pozwala dojrzeć problemy osobom które planują dopiero założyć własny serwer, aby oni nie popełniali tych samych błędów.

Świetny fanpage o tematyce Metin2, polecam!

https://www.facebook.com/Świat-Metin2-551645581708588/

Opublikowano

Dobrze jest jak jest.

Nic nie jest do przewidzenia, zawsze coś może stać się z maszyną lub stroną itp. (błędy,problemy)

Po prostu gdy serwer nie wypali lub ma nie wiadomo ile błędów, bugów to oznacza że tylko niekompletne / nieodpowiedzialne osoby się za niego biorą.

Opublikowano

Wszystkie startujące serwery mają problemy z maszyną? nie wierzę.

Jeśli serwer nie wypali- trudno, może skończy się plaga serwerów 1dniowych, ponieważ nie będą mogli zrobić prezki zanim serwer nie będzie online a to oznacza, że ludzie będą mniej się wkurzać i oczekiwać ileś godzin na otwarcie serwera.

Opublikowano

Wszystkie startujące serwery mają problemy z maszyną? nie wierzę.

Jeśli serwer nie wypali- trudno, może skończy się plaga serwerów 1dniowych, ponieważ nie będą mogli zrobić prezki zanim serwer nie będzie online a to oznacza, że ludzie będą mniej się wkurzać i oczekiwać ileś godzin na otwarcie serwera.

Dobrze jest jak jest.

Nic nie jest do przewidzenia, zawsze coś może stać się z maszyną lub stroną itp. (błędy,problemy)

Po prostu gdy serwer nie wypali lub ma nie wiadomo ile błędów, bugów to oznacza że tylko niekompletne / nieodpowiedzialne osoby się za niego biorą.

Ci co piszą, że mają problemy z maszyną to raczej mają problem z firewallem, którego nie ma lub chcą sobie dać czas na "naprawienie" bugów.

sygna1gn.png

ParadiseMt2.pl - Team

Opublikowano

Jak dla mnie osobiście dobry serwer to ten, który jest prowadzony przez co najmniej 6 osób.

Czemu tak dużo?

Człowiek zawsze będzie człowiekiem, nigdy robotem.

Każdy ma swoje życie prywatne!

Więc tak:

-2 adminów, którzy postawią serwer

-1 grafik, a zarazem informatyk,

-1-2 osób będących odpowiedzialne za reklamę godną dobrego serwera oraz odpowiedzialne za udzielanie informacji na BIEŻĄCO co do

serwera na zmianę - jakieś godziny do podziału. ( na forum, na stronie, na zapowiedzi/ publikacji).

-1-2 osoba odpowiedzialna za eventy, które muszą być robione z częstością minimalnie 2 w tygodniu.

- Nawet jestem skłonna dodać osobę na jeszcze jedną funkcję, którą by pełnił na forum serwera. Chodzi mi tutaj o robienie ankiet dotyczących

gry, co się podoba/ co nie, co zmienić na lepsze aby przyciągnąć jak najwięcej osób.

Oczywiście oprócz tejże podstawy muszą być na stronie danego serwera (forum) z 3-4 Modernizatorów.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W dziale dyskutujemy o serwerach, które istnieją - ten temat nie nadaje się do tego działu i jest niezgodny z Regulaminem Lokalnym.

Cls

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...