Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która karta będzie lepsza?

Heken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewne pytanie odnośnie dwóch kart graficznych

próbowałem sam jakoś do tego dojść ale nie znam się zbyt na kartach więc prosiłbym o pomoc

MSI hd 6790 1 gb

gainward gtx 560 1gb

Opublikowano

Radeon jest nowszy i bardziej energooszczędny, geforce jest wydajniejszy i bardziej prądożerny.Do gier geforce(i tak nie poszalejesz w nowych grach), do innych zastosowań radeon

Opublikowano

A mógł byś nam podać cały sprzęt bo np. kupisz kartę graficzną a procesor ją będzie ograniczał , i czy masz odpowiedni i markowy zasilacz? Bo to też ważne !

Cześć.

Opublikowano

Po pierwsze zasilacz a potem mozesz myslec o jakiejs grafice. Minimum 500w markowe, ten procesor jest dosyc pradozerny.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Radeon jest nowszy i bardziej energooszczędny, geforce jest wydajniejszy i bardziej prądożerny.Do gier geforce(i tak nie poszalejesz w nowych grach), do innych zastosowań radeon

Nie poszaleje na 560 non ti? 560 non ti kapkę lepszy niż 6870, a 6790 jest jeszcze słabszy od 6850. Ja na razie we wszystkie gry (prócz BF3, wyłączone MSAA na koszt FXAA) gram na ultra w FHD :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...