Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Solo top

Miko1012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Proszę o napisanie jakiś rad do solo topa, najlepiej dla riven lub wukonga ;) Chodzi mi o np. kto ich kontruje, kogo oni kontrują, przydatne itemy , styl gry przeciwko naszym kontrą itp. Z góry dzięki za odpowiedz.

sasukeeternalmangekyosh.jpg
Opublikowano

A więc tak Riven kontruje zasięg , np teemo , kayle. Jeżeli chcesz mieć jakieś szansę to daj przeciwnikowi przepchnąć miniony bliżej twojego turreta (tylko nie pod sam turret) i schowaj się w krzakach (wychodź tylko żeby sfarmić miniony) a jeżeli przeciwnik podejdzie wystarczająco blisko krzaków to atakujesz. Riven ma wielki dmg wiec dwie , max trzy takie akcje i przeciwnik leży.A itemy ? Klasycznie 2 x doran blade , merce/tabi , bt , guardian i dalej juz sytuacyjnie (Zaczynasz oczywiście z butami lub jeżeli nie czujesz się pewnie to z armorem)

graphic.png

Opublikowano

Ja osobiście polecam Jaxa. Oporowy i kontruje większość lecz jak każdy champ ma swoje kontry i słabości. Jego plusem jest to, iż jest tani, mocny, z obecnym ulty wytrzymały oraz nadaje sie do jungli ;)

Opublikowano

To ja napisze dla naszej małpeczki :D

-Na początek kupujemy butki, 2 potki na hp i 1 na mane

-Rozwijamy nasze umiejętności:

e,q,w,

-Najpierw maxujemy e pózniej na równo q i w (o r nie pisze bo to chyba jasne)

-Po 1. powrocie do bazy kupujemy Tabi ninja/Markurki (to zalezy od teamu)

-Następnie składamy moc trójcy, ja zaczynałem od zapału

-Jak już złożyliśmy to możemy kupić coś do hp, gdyż m3 nie dało nam dużo zdrowia, ja polecam plemienną zbroję (warmog)

-Już mamy podstawowy eq, teraz dalsza część zależy od przeciwników

Dużo pancerza- tłuczek, ostatni szept (coś do jego przebicia)

Ogromny ad- kolczasta kolczuga

Tanki- krwawe szpony lub krwiopijec

Warzywa- Ostrze nieskończoności

Taktyka walki:

Nacieramy z e następnie możemy zrobić klona by zmylić przeciwnika, on zada obrażenia a my możemy jechać go q.Jeśli zacznie uciekać to wyprzedź go flashem i włącz r

Ucieczka

Wciskamy w i idziemy w przeciwną stronę, przedtem można dać e na jakiegoś pobliskiego i wrogiego miniona

Napisałem ładny list :x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...