Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aprilia Rs 50 na początek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, czy jest to dobry motorower na początek (nie chce widzieć komentarzy "kosiarka", "kup 125ccm i zarejestruj na 50"). I czy dam rade się nauczyć jeździć takim pojazdem, jeśli wcześniej nie miałem styczności nawet ze skuterem :)

Opublikowano

Jeśli nie miałeś z motocyklami styczności, to ja ci go nie polecam brać, aczkolwiek nauczyłbyś, ale na początek polecałbym coś jak Yamaha DT 50 albo cosik, a jak nie to nawet jakiegoś ogara itp.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Planowałem kupić właśnie DT lub coś w tym kierunku, ale raczej nie miałbym gdzie tym jeździć ;) A pytam tak, ponieważ pewna osoba stwierdziła, że to nie ma sensu od razu takiego "motocykla", bo biegi itp... ale kolega też miał jako pierwszy pojazd 50ccm biegówkę i jakoś sobie poradził, dopiero potem kupił skuter :)

Opublikowano

Na początek mówisz. .

Aprila dobra marka no ale jednak rocznik robi swoje i koszty napraw też nie są małe .

Biegi ogarniesz bez problemu .(tylko się wydaje że ciężko ).

Ile masz lat ? wzrostu ?

Bo jednak ona aż taka mała nie jest .

Opublikowano

ja nie jest mała, bodajże 810 cm siodło, siedziałem na niej, prawie obiema nogami całkowicie sięgam, właśnie się obawiałem, czy jak urosnę czy to nie będzie problem. Mam 15 lat, Aprilia jest z 2009 roku 2,5k przebiegu ;)

Opublikowano

ja bym na twoim miejscu poczekał do 16 i kupił 125 i prawko .

Wydaje mi się że szybko ci się znudzi.

Mam wiele znajomych co się "jarali" i im to przeszło po szybkim czasie.

Pewnie taka Aprila z 5 tyś. Ja bym kupił skuter na twoim miejscu i poczekać ten rok .

Opublikowano

Kup na razie skuter'a, nauczysz się jeździć i kup coś lepszego czy poczekaj do 16 lat i 125cm kup. Ja tak mam zamiar zrobić, tylko Simsona na razie mam nie skutera.

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

Jeśli tak bardzo chcesz motorower przypominający ścigacza, to czemu nie? Dużo ludzi jeździ na Aprilkach, więc o części nie trudno. Możliwe, że Ci się znudzi, bo szybkie to nie jest i dziwnie wygląda, jak osoba jedzie 40km/h na mikserze przypominającym rasowego "plastika". Lepiej odczekać ten rok i zdać sobie prawko A1. Nic trudnego, a masz uprawnienia do 125ccm, gdzie znajdziesz bardzo fajne motorki (Aprilia RS, Honda NSR, Honda CBR). Sam aktualnie czekam do przyszłego roku, żeby zdać, pojeździć, a potem przesiąść się na coś ala Bandit 600-tka. Jeśli chodzi o przepisy, to dużo nie zmienią, wystarczy w gugla wpisać: "Nowe przepisy motocyklowe 2013".

7m9a.png

Opublikowano

A za rok nie mają wejść te przepisy z innymi kategoriami od innego wieku, czy coś takiego ?

Ma wejść tylko z B1 .

O A1 nic nie słyszałem .

Opublikowano

Mhm... no rozumiem. Ale wydaje mi się że niestety 125 tak czy tak nie mógłbym sobie kupić za rok ;) więc myślałem o 50 a potem zrobić ją na 80. No ew. mógłbym wziąć skuter, ale jaki ? Aerox byłby dobrym wyborem, Ile miałbym v-max odblokowany, bez przeróbek itp ? Ile pali i co najważniejsze czy jest wygodny, bo z tego co widziałem siedzenia ma takie sobie, przynajmniej dla pasażera ... a no i czy czymś się różni ten z malowanie innym (fiat, czy coś takiego :P)

Opublikowano

Kupuj coś z rometa 7xx. na początek.

Ja mam rometa 777 od 3 lat i nadal jeździ. O dziwo :O

No niby długo to jezdzi ale w jakim stanie ..

Chodzi ci o yamahe Aerox ?

http://moto.allegro.pl/skuter-peugeot-jet-force-ciecz-limited-dark-side-i2499280599.html

Peugeot jedna z lepszych firm ..

Aprille są dość dobre.

Z silników ziip można wyciągnąć dobrą moc jak się ma pieniążki .

Opublikowano

nie smali ci to dużo bo to dwusuw .

z 3,5/100 więcej nie .

jest to skuter a więc na blokadach do 45 bez może wyciągniesz nim 90 .

Jak na yamahe to powinieneś tym troche pojeździć jak jej nie będziesz katował i dbał o nią .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...