Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkursy dla tych co publikują projekty.

Pan Suavek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W związku z tym że co miesiąc wybiera się najlepszego cheata na tym forum.

Mam propozycję, aby co miesiąc wybierało się najlepszy projekt użytkowników forum.

Chociaż trochę sprawi że będzie wyższa frekwencja dla "Projekty Użytkowników Forum" i "Tworzenie stron WWW"

Opublikowano

Tylko, że nie brałoby się pod uwagę chyba layoutów stron, które zostały stworzone w formie graficznej i nie zakodowane.

Czyli projekt równa się z zakodowaniem, tak? Dla mnie się zgadza, myślę że jakby było wybierane co miesiąc takie coś to w końcu dział byłby bardziej popularny i by się rozkręcił.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano
Czyli projekt równa się z zakodowaniem, tak?

Dokładnie, niezakodowany layout równałby się ze zwykłą grafiką, a jak już ostatnio pisaliście, macie dosyć konkurów graficznych. Projekt powinien być zakwalifikowany do konkursy tylko wtedy, kiedy jest w 100% gotowy.

Opublikowano

Mam nadzieje, że layout tworzymy sami, potem to kodujemy i wstawiamy na stronę. Następnie upubliczniamy kod indexu, i jest to oceniane? Moim zdaniem lepiej byłoby też wrzucić w to kreatywność. Zrobić layout o dowolnej tematyce, co zainteresuje jury, czyli my wybieramy czy to będzie layout o schronisku dla psów czy layout dla sklepów albo layout dla strony piłkarskiej. Wtedy kodujemy i tematyka strony również jest oceniana. Tak mi się najbardziej podoba :)

Moim zdaniem do konkursu kwalifikowałyby się wszystkie projekty upublicznione w danym miesiącu, jury oceniałoby nie tylko kod, ale i wygląd i estetykę.

Oczywiście, każdy projekt mający się zakwalifikować powinien być udostępniony do downloadu i jako "demo" na danym hostingu.

Dlatego napisałem, że oceniamy projekty ale zakodowane, nie zwykłe layouty które się wstawia do działu PUF. Napisałem też, że sami mamy wymyśleć tematykę oraz treść layoutu. To może się udać, wystarczy chęci.

Opublikowano

Moim zdaniem do konkursu kwalifikowałyby się wszystkie projekty upublicznione w danym miesiącu, jury oceniałoby nie tylko kod, ale i wygląd i estetykę.

Oczywiście, każdy projekt mający się zakwalifikować powinien być udostępniony do downloadu i jako "demo" na danym hostingu.

Opublikowano

To już od Was zależy, czy sposób kodowania będzie uwzględniany przy ocenie.

Raczej powinien, bo jeden zakoduje w nvu, a drugi będzie się męczył w notatniku.

Poza tym jestem za... o ile ktoś będzie miał chęci, by się w to bawić.

Opublikowano

Raczej powinien, bo jeden zakoduje w nvu, a drugi będzie się męczył w notatniku.

Poza tym jestem za... o ile ktoś będzie miał chęci, by się w to bawić.

Moim zdaniem kod jest na drugim planie, ocenia się na stronie co jest zakodowane a co nie, jeśli layout by był wyczerpujący to też jakiś plus jest. No ale to już nie dla nas sprawa, czekamy na decyzje globali.

Opublikowano

Moim zdaniem kod jest na drugim planie, ocenia się na stronie co jest zakodowane a co nie, jeśli layout by był wyczerpujący to też jakiś plus jest. No ale to już nie dla nas sprawa, czekamy na decyzje globali.

Chyba liczy się całokształt, nie? To ja po cichu zlecę layout grafikowi, a sam na odpieprz to zakoduję, by tylko wygrać comiesięczny konkurs...

Opublikowano

Problem jest taki, że ktoś może poprosić znajomego grafika, czy kodera, który odwali za niego połowę roboty.

Podobnie jest z czitami, co miesiąc do wygrania "posada w mct", jak ja mam takie "TYŁY", to inni też pewnie mają.

Opublikowano

Jeżeli było by zainteresowanie takim konkursem to jestem na TAK! :)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Moim zdaniem bardzo fajny pomysł.

Co do tych layotów to myślę, że powinni je jednak zakodować...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Zauważyłem właśnie że bez paru użytkowników forum dział projekty użytkowników forum jest praktycznie nieodwiedzany...

Gdyby nie Pan Kaś, Syrians i kilku innych wyjątkowych to dział byłby bezużyteczny, dlatego ponownie odświeżam pozostawiając opinię w waszych ręcach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...