Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] The sims historie z bezludnej wyspy :D

vUq.!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Kiedyś kupiłem grę The sims historie z bezludnej wyspy lecz w nią nie gram i postanowiłem dać pograć siostrze.

Gra była już zainstalowana na komputerze i działała bo ją włączyłem jednak chciałem wszystko od początku itp. to ją wczoraj odinstalowałem.

Podczas instalacji wpisuje cd-keya itp, klikam dalej itd ale jak ma się zainstalować to wyskakuje błąd "Instalacja nie może być kontynuowana, ponieważ gra wymaga nowszej

wersji DirectX niż wersja wykryta w twoim komputerze". I nic nie rozumiem directx jest najnowszy wgrany a poza tym na płycie też jest dodany bo pisze na okładce gry.

Może to dlatego że gra już troszke stara a direct 11 (chyba) wyszedł nie dawno i go jakby nie wykrywa? To tak jakby zainstalować starą grę na windows 7 ?

Proszę o pomoc lub jak odinstalować directx

PS.gra oryginalna

Pozdro

Opublikowano

Ale jak ściągam 9 i instaluje to podczas instalacji pisze że wersja programu directx wykryta w twoim komputerze jest nowsza lub taka sama i zatrzymuje instalacje :( Po za tym próbowałem jakoś usunąć directxa i teraz jak instaluje to pisze że jest jakiś błąd wewnętrzny czy coś tam...

Opublikowano

Usuń DirectX'a przez "Dodaj lub Usuń Programy", następnie odinstaluj grę i wtedy znowu zainstaluj z tym Directx'em co jest na płytce. ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Ehh jak to było by takie proste... Szkoda tylko że directX'a nie ma w "Dodaj i usuń programy" :) Proszę o pomoc !!!

Opublikowano

Zobacz czy da radę odinstalować to programem Ccleaner, ew. tym :)

http://www.dobreprogramy.pl/Revo-Uninstaller,Program,Windows,12741.html

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

A jeszcze mam pytanie czy jak usune to się coś z kompem nie stanie albo co? Nie chce czegoś zepsuć a potem resetu kompa nie chce robić xD

Opublikowano

Nie, nie powinno chyba, że masz gry które działają na innej wersji directxa to raczej będą nie działać

8can.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...