Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto zacząć grę w Metin 2 ?

adx52x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , chciałbym zasięgnąć opinii użytkowników mojego ulubionego forum jakim jest MPC . ; >

Szukam od jakiegoś czasu gry w stylu Diablo 2 (oczywiście darmowej) i moja styczność z Metinem była krótka (jakieś 10 minut) i nie za wiele się dowiedziałem , tak więc czy potraficie mi powiedzieć czy znajdę tu coś dla siebie ? Dodatkowo słyszałem , że gra w to pełno dzieciaków , tak więc jest jakiś serwer prywatny , na którym nie grają raczej takie uprzykrzacze i cziterzy ?

Chodziło by mi o to czy jest tu interesujący system skilli , eq , walki etc. (np. sety itemków) ?

Możecie mi dodatkowo polecić jakiś przyzwoity serwer najlepiej polski na poziomie , z większonym dropem i expem ?

Liczę na wypowiedzi znających się na tym ludzi , każdą przydatną wypowiedź nagrodzę lajkiem , a najbardziej przydatną duużą ilością lajków . ; )

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

a kto ma grać w metina sami emeryci po 50?? Wydaje mi się że ty nie należysz do grupy tych starszych.

a system skilli wszędzie jest taki sam,chyba że szukasz metina z karabinami.

Ps. warto grać w metin2.

Opublikowano

Hmm.. Wnioskuję, że grałeś 10 minut w metka, czyli prawie w ogóle.

Na początek polecam Ci zagrać na prywatnym serwerze Tiveria. Masz pewność, że serwer nie padnie jak inne. Dużo jest tam ciągle nowych graczy.

Skille są, eq jest, pvp jest.

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

Na początek polecam Ci zagrać na prywatnym serwerze Tiveria. Masz pewność, że serwer nie padnie jak inne. Dużo jest tam ciągle nowych graczy.

Według mnie na Tiverii się już nie opłaca, za długo stoi.

A co do tematu: system skilli jak to nazwałeś jest tu tak, że masz skile na normalnym poziomie czyli 1, potem zwiększasz wbijaniem lvl'i i dodawaniem punktów do jakiegoś skila na poziom M1, potem zwiększasz instrukcjami lub książkami na poziom G1, a potem Kamieniami Duchowymi na poziom P (Perfect Master).

Eq: Na wielu serwerach prywatnych jest bardzo różnorodne eq'u, ale na wielu jest też takie, jakie na grach typu Rappelz czy World Of Warcraft, czyli Ci co robią serwer dodają takie same zbroje głównie i czasem potwory (moby).

Walki: Tak jak na każdym mmo, masz tzw. buffy ja tak nazwę u Wojownika Bodego np. Aurę i berserk, i walczysz sobie jak powiadałem na każdym innym MMO skillami. :)

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

D4wid3k , Mr. Yarrkan , dzięki za odpowiedzi , jednak Pan Independet nic ciekawego oprócz chamstwa nie wniósł , a ja potrzebowałem konkretnej odpowiedzi , Mr. Yarrkan właśnie takiej udzielił , tak więc będą lajki w nagrodę . ; )

P.S : Może do starszych graczy nie należę , gdyż mam dopiero 13 lat , ale jestem normalnym użytkownikiem internetu , jednak przez większość internautów w moim wieku muszę walczyć o swoją dobrą opinie , pozdrawiam . ; )

polaczeniej.png

Pomogłem ? Daj lajka . ; )

Wiadomości bez koloru są pisane z telefonu. :)

Wiadomości z kolorem z komputera.

Opublikowano

Warto zacząć, te czasy są najlepsze bo wtedy zaczynasz NAKURWIAĆ. :D Zacznij grę na jakimś jednym z najnowszych serwerów globala PL. Na privach nie zaczynaj, ponieważ potem będziesz zmylony tymi wszystkimi zmianami i nowościami... ;)

Opublikowano

teraz w metka nie oplaca sie grac

global:

pelno ksujacych, wyzywajacych i na wszelksi sposob uprzykajacych noobow(jest ich mnostwo)

pelno czeaterow, gdzie sie nie pojdzie to zawsze jakies boty sa

przeogromne ceny

jedyna zaleta globala to jego stabilnosc

privy:

pelno ksujacych, wyzywajacych i na wszelksi sposob uprzykajacych noobow(jest ich mnostwo)

pelno cheaterow ( chyba mniej niz na globalu)

pelno nowych broni ktore nie pasuja do metina, wygladaja jak zywczem wyjete z innych gier

pelno epickich zbroi ktorych czesta jest ponad 10, z wygladu roznia sie tylko kolorem

pelno ulepszaczy ktore tez nie pasuja do tej gry, na nie ktorych serwerach jest ich tyle ze nie mieszcza sie w eq

na wielu sa bugi

czesto stawiane sa gotowcach i padaja po miesiacu

860331433165800174608.png

Opublikowano

a kto ma grać w metina sami emeryci po 50??

Mój wujek ma 45 lat i gra w Metina...

teraz w metka nie oplaca sie grac

global:

pelno czeaterow, gdzie sie nie pojdzie to zawsze jakies boty sa

przeogromne ceny

jedyna zaleta globala to jego stabilnosc

privy:

pelno cheaterow ( chyba mniej niz na globalu)

pelno nowych broni ktore nie pasuja do metina, wygladaja jak zywczem wyjete z innych gier

pelno epickich zbroi ktorych czesta jest ponad 10, z wygladu roznia sie tylko kolorem

pelno ulepszaczy ktore tez nie pasuja do tej gry, na nie ktorych serwerach jest ich tyle ze nie mieszcza sie w eq

na wielu sa bugi

czesto stawiane sa gotowcach i padaja po miesiacu

Tak masz rację... Ale czy istnieje gra bez cziterów? bo chyba nie...

@ topic

Moze taka mała tabelka

MINUSY

-Mnóstwo dzieci NEO

-Wysokie ceny

-Trochę słaba grafika :>

-Potrzeba jej poświęcić najwięcej czasu

-z czasem się nudzi

PLUSY

+ Wyjątkowa stabilność

+ Duża ilość osób(czat nawet o 4 nad ranem pelny xD)

+ na 90% komputerów nie ma lagów ^^

+ Fajne skile ;>

+ System ulepszeń

Jeżeli masz wątpliwości to zagraj !

Opublikowano

@up

Wysokich cen już na wiekszości serwerów nie ma.

Czasu trzeba poświecić każdej grze żeby coś było z tego.

@topic

Najlepiej by było jak być najpierw zagrał na jakimś privie i nauczył sie co i jak z czasem jak załapiesz możesz zagrać na globalu.

Opublikowano

Na SG nie ma botów ? Prosze Cie... chyba nie wiesz ilu leci na m2bobku.

Opublikowano

serwera Ci nie polece choć na sam start zagraj sobie na mediumie naprawde latwym bys dowiedzial sie jak grac.

nie warto grac na globalu PL bo to juz nie metin2 lecz nabijanie kasy. na metin2 naprade duzo czasu trzeba przeznaczyć

a co do dzieci. zalezy na jakim serwerze zagrasz.

Opublikowano

Polecam metin2.sg

Bez botow, bez dzieci neo(jak sa to sa banowane za wyzwiska xD)

codzienne eventy(wojny krolestw, godzin lowcow(co miesiac na godz +500%dropa itp itd)

Gówno prawda, poza tym kogo rajcuje gra na prawie że pustym servie?

Graj na Globcu na Solarze, najlepszy wybór.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Ja osobiście gram na Global monastyr ;)

Polecam ,poprosiłem o kase dostałem 800k za 1 razem ,a za 2 razem 8m o.O.

Więc dawaj na Globca monastyr i szukam BlackJokerPL :D

1361565342-U334301.png

By Maxiu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...