Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

gasnięcie laptopa

EmpiUfo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elosza

lato wiadomo laptop się grzeje i wyłącza się i tu jest problem

gram 1h w gta 4 temperatura ok 75°C odpalam warrocka 10min gry temperatura 60-65°C i zgaśnie

po prostu grając musze liczyć na farta raz zgaśnie przy ok 60°C a czasami 80°C i działa

od czego to zależy??? od temperatury jaka jest czy od użycia procesora?

no i oczywiście może być odwrotnie że warrock 1h podziała a gta po 10min padnie

1378747514-U216092.jpg

Opublikowano

zgaśnie gdyż się przegrzał procesor i chip z automatu wyłącza procesor co wiąże się z wyłączeniem komputera.

co do temperatury ci nie powiem dlaczego tak się dzieje.

random.jpg

Opublikowano

Twoje wnioski są dobre... Po prostu temperatura jest za wysoka i zabezpieczenia są aby komputer się nie ugotował więc go wyłącza.. Nic na to nie poradzisz... No chyba że polepszysz chłodzenie :D

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Miales cos takiego jak byly nizsze temperatury? Jesli nie to jest to wina prawdopodobnie przegrzewania alementu na ktorym nie ma czujnikow i nie widzisz jego temperatury w programie.

Kup podstawke z wantylatorami ulozonymi tak aby wdmuchiwaly powietrze w kratki wentylacyjne / elementy najbardziej grzejace sie. Mozesz tez zdjac kratki wentylacyjne o ile twoja obudowa w laptopie ma taka moliwosc.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Miales cos takiego jak byly nizsze temperatury? Jesli nie to jest to wina prawdopodobnie przegrzewania alementu na ktorym nie ma czujnikow i nie widzisz jego temperatury w programie.

Kup podstawke z wantylatorami ulozonymi tak aby wdmuchiwaly powietrze w kratki wentylacyjne / elementy najbardziej grzejace sie. Mozesz tez zdjac kratki wentylacyjne o ile twoja obudowa w laptopie ma taka moliwosc.

Już zamówiłem lepszą jeden wielki wiatrak także bd wdmuchiwał w all 3 kratki.

Teraz mam 3małe wiatraczki.

I jeszcze mam jedno pytanie.

Zawsze jak miałem funkcyjny + strzałka czyli ciszej/głośniej to było o 10% a teraz o 2% co też denerwuje, gdzie to mogę zmienić?

1378747514-U216092.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...