Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mój wymarzony serwer Metin2

NightExet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcialbym wam przedstawic moj wymarzony serwer metin2, moze ktos taki zrobi, moze ja kiedys taki zrobie, ale narazie chcialbym sie zapytac co o nim myslicie?

Zaczne tak, w metinie najbardziej denerwuje mnie monotonia to znaczy: chodzimy do NPC nawet nie czytajac co do nas mowi i nie w czuwajac sie w fabule bierzemy questa nastepnie lecimy i ubijamy hordy mobow pijac przy tym hektolitry mikstur i uzywajac milionow pelerynek.

U mnie bylo by inaczej. Postawilbym na fabule i misje tak aby to od nich zalezala rozgrywka czyli dokladniej: Exp bylby ciezki troche lepszy jak na PL, ale moby mialby wiecej hp i obrony, ataku i wogole tak zeby gracz dawal rade maksymalnie 1 przeciwnikowi (nie bylo by grup po 3 tylko po 1). Wiec jak tu zdobyc doswiadczenie i eq jak jest tak ciezko? I na tym wlasnie polega moj plan. Przykladowo zaczynamy gre i dostajemy jakis tam mieczyk. Idziemy sobie do NPC on nas przywita i wogole zleci misje ktora wbije nam lv i da naprzyklad zbroje na 1 lv i 5 dodan bonow. Nastepna misja juz bedzie polegala na walce NPC powie zebysmy zdobyli doswiadczenie i nauczyli sie walczyc, wiec idziemy na dzikie psy i ubijamy po 1 !!!. Exp oczywiscie lecial by jak ze 3. Po wbiciu 1 lv idziemy do NPC a ten nas pochwala wbija nam 5lv i daje 5 zmianek. Odrazu kaze wybrac profesje. Kiedy do niego wracamy otrzymujemy znowu exp i jakis tam item. Questy byly by roznorodne i nie monotonne. Na przyklad: Próbowaleś już ulepszyć swój ekwipunek? Nie? No to idz do kowala daj mu ten miecz i zwieksz jego poziom do +3. Tak samo z kd i wg. Poczatkowe misje byly by raczej szkoleniowe, pokazujace mozliwosci i prawa metina2. Co do max poziomu to nie wiem ale na pewno ponad 99. Mysle nad calkowicie nowymi mapami broniami i bonami. Nawet postacie i skille chcialbym nowe wlozyc. Bylaby to epicka przygoda w ktorej kazdy gracz czul sie nie swojo i musial uczyc od poczatku swojej postaci i wogole.

Fabula napewno by nie opierala sie na Bogu Smokow bo jest plytka i denna, jezeli mi nie wierzysz to opisz mi fabule metin2 i po co my walczymy? :))

Wiem ze wiekszosc graczy sie ze mna nie zgodzi wiec prosze was o swoje pomysly, ja sie nie obraze jezeli cos skrytykujecie. Nawet prosilbym was oto.

A i jeszcze jedno. Byly by oczywiscie lochy do czyszczenia z oznak zycia i skarbow na ktorych koncu znajdowal by sie boss. Byly by przygotowane dla graczy w PT. Tak moze to troche WoW'em zalatuje ale kto mowi ze nie moze?:) Lochy by mialy szczeble trudnosci i mozna by bylo wchodzic tylko na te ze swojego przedzialu. Wiec druzyna bedzie musiala byc o podobnych lv. Oczywiscie wchodzilo bys sie u specjalnego NPC ale o nim cicho sza:) Szczeble przykladowe

1-10

11-20

21-30

31-40

I tak dalej az do maks lv. Kowal by mial sto procent na ulepszenie ale trzeba bedzie dawac itemy na +1 juz. Zastanawiam tez sie nad zasada ze: Z mobow tylko ku, dodania , zmianki, ulepszacze i wogole ale bez itemow. A itemy na 1lv +0 kupowaloby sie u handlarza i robilo z nich coraz lepsze czyli nie dropimy fms(oczywiscie by nie wygladal jak fms i nienazywal fms) tylko mamy mieczyk robimy na +9 a zniego lepszy na wiekszy poziom i majacy wieksze dmg.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...