Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rootowanie samsung galaxy y

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam przepraszam mam problem ponieważ chciałbym zrootować samsung galaxy Young (android 2.3.6) i nie wiem w jaki sposób to zrobić. Niestety nie posiadam kabla usb ale mam w komputerze wejście na karte pamięci. I jeszcze jedno pytanie jak zrootować aby nie utracić Gwarancji?

Opublikowano

1. Sprobuj programem z4root, ale nie wiem czy on podziala. Poprobuj innymi programami, znajdziesz je w google play.

2. To sie nazywa Temporatory Root, czyli root dzialajacy do restartu telefonu.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

a ja widziałem coś takiego że zgrywa się na kartę plik update.zip i naciska się volume up home i przycisk włączający i coś trzeba było jeszcze zrobić. A jak się nie chciało roota to nagrywałes plik unroot i robiles to samo co z update.zip. To by zadzialalo ? nie stracił bym gwarancji? A ten program z4root można prosić o jakiś link? bo pisze że jest na andka 2.1 i 2.2 nie chce popsuć telefonu. :D

Opublikowano

Przepraszam ale jestem w tym zielony :D kupiłem pierwszy telefon z Androidem. :( Więc prosił bym o wytłumaczenie. Jak użyłem tego z4root to poczekałem chwilę i aplikacja sama się wyłączyła (żaden błąd aplikacji). Ale nic nie było jedyne co przyszlo to wszystko się wolno ladowalo.. A jak władze ta paczkę to telefon nie straci gwarancji tak?

Dziękuje bardzo za pomoc.

Opublikowano

Jak zainstalujesz ta paczke to teoretycznie tracisz gwarancje, ale w praktyce to wyglada tak ze wysylasz telefon uszkodzony na gwarancje i odsylaja ci zrobiony, ja mialem w swoim lg swift zmodyfikowane oprogramowanie, zdjetego simlocka i jak podeslalem na gwarancje (zaznaczylem przy zdawaniu telefonu ze jest wrzucone zmodyfikowane oprogramowanie i zdjety simlock, zwrocilem uwage ze to nie ma zadnego wplywu na uszkodzenie i po 3 tyg. przyszedl zrobiony)

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

a jak sie zrootuje ta paczka i pozniej wezmie sie unroot( jest z plikiem update.zip) to bedzie jakis slad ze przerabiałem?

Opublikowano

Nie

@Up usunąłem double posta. Otrzymałeś ostrzeżenie.

~termiator

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

update.zip polecam ci gorąca dziś sam zrootowałem go tym sposobem i to jest tak łatwe jak bułka z masłem dosłownie:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...