Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co robię źle ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. ;)

Mam taki problem, ponieważ ostatnio nie mogę wgrać żadnego moda.

Oczywiście standardowo usuwam META-Inf i wgrywam AudioMod i ModLoadera i następnie mody w minecraft.jar, ale problem nie ustępuje.

Głównie chciałem wgrać OptiFine, ponieważ nie widzę wody / ognia / lawy na nowym TexturePacku.

Liczę na waszą pomoc. ;)

E9mwj60.png
Opublikowano

By instalować tekstury i nie widzisz jakiś to użyj MCPatcher

A co do tego nie działania to usuń cały folder .minecraft i od nowa zainstaluj minecrafta bo pewnie ci sie zrobił plik minecraft.1.2.5.jar

Opublikowano

być może nie masz aktualnych wersji modów, ja miałem to samo, wystarczy że ściągnąłem najnowszego ModLoadera,i nie korzystam z AudioModa i jest git ;]

10 postów

25 postów

50 postów

100 postów

200 postów

Opublikowano

Jestem już trochę bezradny w sumie...

Miałem chyba starszą wersję ModLoadera i po resecie całego pliku " .minecraft " wgrałem ModLoader 1.2.5 a następnie mod który mnie interesował ( również pod 1.2.5 ), ale nic nie działa...

Macie jakieś rady co do tych modów ?

E9mwj60.png
Opublikowano

a kiedy ściągnąłeś mod loadera ? jakoś w ostatnich dniach ?, a gotowe paczki z modami działają bez zarzutów czy też masz jakieś problemy ?

ok to tak zrobiłem dla ciebie gotowy plik minecraft.jar z wgranym modloaderem oraz optifine, sprawdź czy działa, i teraz dogrywaj sobie spokojnie mody.

http://speedy.sh/9CRBh/minecraft.rar

skan:

https://www.virustotal.com/file/874227e80b5e929fb99f27e47d27d0d032803445e8f734852f7a7608b9f81b3f/analysis/1342989050/

10 postów

25 postów

50 postów

100 postów

200 postów

Opublikowano

Wielkieee dzięki !

Możliwe też, że ja wgrywałem folder ( oczywiście wypakowane pliki, nie w postaci paczki, ale jednak w folderze tam wrzucałem ).

Teraz wrzuciłem bezpośrednio zawartość i działa. :)

Jeszcze raz dziękuję, temat do zamknięcia.

E9mwj60.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...