Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Doradźcie co mam robić.

ArekMarek01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Gram od pewnego czasu na S26 woj body 54 lvl skile Aura - M3 Berek - M3 Wir - M2 (wczoraj wbiłem 54 lvl dopiero ).

I teraz ten problem, myślałem czy nie grać mentalem. Niby zawsze grałem bodym ale teraz jak patrze na cene Silnego Ciała (300-500k) a Aury Miecza (1kk - 1.2kk) to mi się w żołądku przewraca ;D Myślę o grze na dłuższą metę tzn. 70+ eq mam na woja więc nie problem do 54 lvl nic mi nie brakuje kase 19kk jak na razie jest na shopie. Czy opłaca się zagrać tym mentalem czy nie ma sensu i grac dalej bodziakiem ? ;)

Drugie pytanie chodzi już o bodego bo nie wiem czy dobrze sobie to wymyśliłem mam 54 lvl buff 36lvl chce go podexpić do 39 lvl wziąć ślub i na 55lvl dropić i wbijać skille, oddawać biologa ( jeszcze 11 ksiąg klątw ) i siedzieć na dupie w M1 ? ;)

Proszę o odpowiedź na 2 irytujące mnie pytania :D Pozdrawiam.

Opublikowano

Jeżeli masz tam w miarę dobre eq to moim zdaniem zagrał bym tym metnalem albo po prostu było by to konto na taki drop z metków na Ognistej lub lodowej ziemi i zarabiać właśnie na dalsze eq na tego bodego.

Opublikowano

Też tak mialem,lecz byl to wybor miedzy bodym a wp.Polecam ci bodego.Granie nim to wielka przyjemnosc.Nie jest moze pro w expie albo dobry w pvp,lecz gra nim to zaszczyt ^^.Masz 54lv.Zostan na tym wal metki cienia,az nie wbijesz skili na G.Korzystaj rowniez z eventow,staraj sie nie przegapic ani jednego.Na SM narazie nie wydawaj moze czasami na rekawice zlodzieja.Noi co z tego ze drogie ku:> ,ale przeciez to mistrz dropu ^^.Wiele osob moze sie ze mna nie zgadzac ,lecz przypomnialo mi sie kilka tekscikow,oto one :

- Body do boju mental do gnoju (troche beznadziejne;d)

- Zanim mental miecz podniesie,body caly spot rozniesie (fajne :DD)

Jak juz bedziesz dobry to te uczucie ''przecinania'' i poprostu ''cięcia przeciwnikow w pyl'' bedzie ci sprawiac wielka frajde;D.Nie zapomnil o zrobieniu bufa(slub z nim).

ie068n.jpg
Opublikowano

Jak dla mnie lepszy jest zdecydowanie Body. Jest on zarówno lepszy w expie, jak i w PvP. Jedynym plusem przemawiającym za mentalem sa niskie ceny KU. Na mniejszych LV można nim expić co prawda na lepszych stworkach, ale co z tego, skoro dość często wali się je 2 razy dłużej? Bodziak w PvP także jest dobry - jest bardzo szybki dzięki Berserkowi, a jego asem w rękawie jest stun co 12 sekund i ciągłe przewracanie rywala. Przeciwnik nie może wtedy praktycznie zaatakować, strasznie wkurwiało mnie to gdy grałem Archerem. Co prawda z mentalem może przegrać, bo ma on Silne Ciało, które zapobiega upadkowi, jednak w walce z innymi klasami wypada o wiele gorzej. Ma on duchowe, które hici bardzo dużo, ale Wir + wyrobiona Aura = taki sam, a nawet większy DMG, z o wiele mniejszym czasem ładowania i pewnością, że trafisz za praktycznie każdym razem. Spróbuj chybić duchowym za pierwszym razem, i praktycznie śpisz. Z moich obserwacji wynika że Body > WP, Dagger, Archer. O Szamanach się nie wypowiadam bo z nimi praktycznie nigdy się nie duelowałem, z Mentalem sobie poradzisz, choć mogą być problemy, w walce z BM każdy pada. Do tego jest to najlepsza klasa do expa. Niektórzy piszą, że lepszy jest WP, bo czarowane daje więcej ataku. Aura + Berserk + włócznia > WP + czarowane + ochronka + miecz. Większy damage i szybkość ataku moim zdaniem bije na głowę więcej defa.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

@ShastaMan

Taaak buffa expie jeszcze 2,5 lvl i mógłbym brać już ślub ;D

No a z tym drugim tekstem to po części spora prawda hehe :D

@Spooq

Też tak myślę ale wiesz jak widzę te ceny silnego ciała po 300k to aż sie płakać chce :P

Wy macie po like. Piszcie dalej z chęcią poczytam co macie do powiedzenia w tym temacie :))

Opublikowano

@Spooq

Też tak myślę ale wiesz jak widzę te ceny silnego ciała po 300k to aż sie płakać chce :P

Wy macie po like. Piszcie dalej z chęcią poczytam co macie do powiedzenia w tym temacie :))

Odpalasz fish bota i problem znika. No chyba że nie cheatujesz to latasz po M2 i walisz metiny.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Według mnie graj bodym, taki lvl masz bufa to też dobrze. Podexp sobie bufka do 39 lvl'a, weź ślub i metki 55 lvl, może lepsze jak dasz radę z bufem.

a31acc0f.png

Lider Gildii: Nightmares

Opublikowano

jeśli masz zamiar wbić 70+ lvl to body, bo mentalem za dużo i tak wydasz, mimo to, że bodym na początku będzie trudno, to mentalem jeszcze gorzej później.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...