Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowe podzespoły

dandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałem ulepszyć kompa i co myślicie o tym zestawie?

Procesor- Intel Core i3-2120

Krata graficzna- Radeon HD 6870

Płyta główna- Asrock P67 PRO3

Ram- Goodram DDr3 4GB

Zasilacz- OCZ ZS 550W

Co o tym myślicie ? Odpale na tym BF3? Ten zestaw znalazłem w nowym wydaniu cda.

I możecie wytłumaczyć mi to zdanie?-" Na początek lepiej jednak dołożyć więcej pamieci, by po podkreceniu procesora pomyśleć o dysku SSD

Opublikowano

Nie potrzebnie taka płyta główna. Ta jest do podkręcania. SSD - dysk szybszy od HDD. Poczytaj na wikipedii. BF3 pójdzie na ultra.

Opublikowano

Kolega wytłumaczył z tym zestawem i zdaniem , a teraz podaj nam parametry aktualnego komputera i budżet który chcesz przeznaczyć na modernizację swojego blaszaka :D

Cześć.

Opublikowano

Dlaczego nie potrzebnie taka płyta? A jak sprawdzić jaki mam teraz bo 500gb mam

No przecież kolega napisał bo tamta płyta jest do podkręcania procesorów* , w jakim sensie sprawdzić? Firmę czy co? Firmę sprawdź everestem i zapewne nie masz dysku SSD tylko hdd

Podkręcanie procesorów - OverClocking - Czyli zwiększenie taktowania zegara procesora !

Cześć.

Opublikowano

wiem co to jet O/C ale to ja mam kupić płyte głowno specjalnie po to żeby procka podkrecić a potem ją wyjebać?

Kompa mam teraz poprostu chujowego nawet. Kupowałem go 5 lat temu wiec... Moge przeznaczyć 1500 gdzieś ale niechce całego kupić tylko sam złożyć i kupić to co podałem na początku.

Opublikowano

No jak bo tam jest napisane tak-'' Najwiecej można zaoszczędzić na procesorze- wersja O/C pozwoli zmienić komputer w prawdziwego demona prędkości , ale jeśli wychodzi za drogo wymien go na Core i3-2120 za połowę tej ceny."

Opublikowano

Jak bedziesz w przyszlosci wymienial procesor na np. i5 2500k albo na ktorys ivy bridge z odblokowanym mnoznikiem to zostaw sobie ta plyte (ja biore niedlugo bardzo podobny zestaw, zostawiam sobie taka plyte bo bede wymienial procesor na i5 2500k) a jak nie to wez cos na chipsecie H61 od asrocka np.. Wtedy zostanie moze troche kasy to dozbierasz troszke i bedziesz mial na wydajniejsza grafike radeona HD7850, wyjdzie na styk z wydajnoscia procesora.

Jak nie bedziesz nic ulepszal w tym zestawie oprocz zmiany grafiki na HD7850 (mniej pradozerna od HD6870) to starczy zasilacz aerocool strike-x 500W.

Tak w ogole to podaj budzet :) Widze ze na tym CDA skladaja bardzo kiepskie zestawy.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Tak myśle że do 1600 zł może wiecej ;p

Tak tylko że twoje GPU kosztuje ok. 1k a moja 660 zł :P Aż tyle kasy to nie mam

Opublikowano

Pisalem ze mozesz zmniejszyc cene zestawu dajac slabsze komponenty jak nie bedziesz rozbudowywal kompa i wtedy dolozyc moze max 200zl do tej grafiki, na niej BF3 bedzie chodzil na FullHD z ~30fps :) a na HD6870 okolo 20fps na fullhd wiec tak ladnie nie bedzie.

Misiekantos253

Opublikowano

To ja nie wiem co ja muszę kupić same podzespoły za 3k + jak bym chciał całego kompa to dać te 4k +1,5 k za mionitor myszke itp... ja mam wydać 6 tysi na kompa żeby mieć te 60 fpsów? Mam robić 3 miechy na to...

Opublikowano

Pisalem ze mozesz zmniejszyc cene zestawu dajac slabsze komponenty jak nie bedziesz rozbudowywal kompa i wtedy dolozyc moze max 200zl do tej grafiki, na niej BF3 bedzie chodzil na FullHD z ~30fps :) a na HD6870 okolo 20fps na fullhd wiec tak ladnie nie bedzie.

Nie wiem jak to mozliwe ze na 6870 20fps przy full hd ja na 6770 mam 35+ a przecież jest to słabsza karta

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Flap nie gadaj farmazonów, że 6770 utrzymuję ultra w 1920x1080 w 35+FPS. Dla 6770 High w FHD jest lekkim wyzwaniem, a co dopiero ultra.. 6870 tak utrzyma, ale nie 6770. (wiem,że 6870 utrzyma, bo podobną wydajność - troszkę lepszą - prezentuję 560 non ti)

Opublikowano

Flap nie gadaj farmazonów, że 6770 utrzymuję ultra w 1920x1080 w 35+FPS. Dla 6770 High w FHD jest lekkim wyzwaniem, a co dopiero ultra.. 6870 tak utrzyma, ale nie 6770. (wiem,że 6870 utrzyma, bo podobną wydajność - troszkę lepszą - prezentuję 560 non ti)

Moge ci pokazac ze mam na ultra no moze dla tego mi tak chodzi bo mam po wyłączane nie potrzebne rzeczy tpu antyanalising czy jakos tak i masa

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

FullHD i ustawienia na ultra przy tym procesorze na HD7850 bedziem iala jkaies 30fps, czyli grywalnie. HD6870 bedzie miala jakies 20-25fps. Jak grasz w strzelanki to minimum jest 23-25fps zeby moc bezproblemowo strzelac itp :D

Misiekantos253

Opublikowano

No to nie jest ultra :) Aniso + AA x4 włącz i będziesz miał ultra.

Wtedy juz fps spadna do 20-25 a wole miec te 35+ kosztem paru opcji na które i tak nie zwracam uwagi

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Jeśli nie zwracasz uwagi na poszarpane krawędzie, niedorobione kanty etc.(na co każdy zwraca uwagę) to szkoda mi cię. To jest podstawa w grach.

Opublikowano

Jeśli nie zwracasz uwagi na poszarpane krawędzie, niedorobione kanty etc.(na co każdy zwraca uwagę) to szkoda mi cię. To jest podstawa w grach.

Ja czegos takiego w grze nie zauważyłem a wiec moze jednak mam to właczane ale na minimum dla mnie w takiej grze jak bf3 najwazniejsze jest by widac było przeciwników jestem pewien ze mam tekstury na ultra wiecej nie moge powiedziec bo aktualnie na laptopie jestem

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...